Skocz do zawartości
alcapone

Uruchamianie Kompa Bez Przycisku Power On

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam nadzieje, ze odpowiedni dzial -nie widze innego sensownego dla tej porady.

a wiec, wracam dzis z pracy caly wesoly - kupilem nowiutki Wireless Adapter na PCI typu N. kazali wpierw zainstalowac drivery wlozeniem karty w slot PCI, tak tez wiec zrobilem. zainstalowalem, i instalator zapytal mnie czy wylaczyc komputer w celu wlozenia karty do PCI. wybralem oczywiscie tak. komp sie wylaczyl.

wlozylem karte. wlaczam - i komp nie wstaje :| nic. nawet wiatraki nie drgna. wyjalem karte wireless, dalej nie wstaje. wyjalem dodatkowy dysk od dodatkowego kontrolera SATA2 - dalej nie wstaje. podlaczylem zewnetrzny dysk pod USB - lampka sie pali - smiem twierdzic wiec, ze zasilacz jest OK? a wiec dalej, odlaczylem na chama kabel zasilajacy z tylu i podlaczylem na nowo, nie wstaje. odlaczylem zasilanie z plyty glownej i podlaczylem - dalej nie wstaje. wyjalem karte grafiki - dalej nie wstaje. wyjalem bateryjke na plycie glownej - dalej nie wstaje.

co mi pozostalo?? :)

wiem, ze jest sposob na wlaczenie komputera bez przycisku POWER ON na obudowie, mianowicie laczac ze soba jakos dwie nozki na plycie glownej, do ktorych sie podlacza kabelek od power on - prawda? widzialem to chyba gdzies, ale nie moge znalezc.

jakies porady, wnioski? :/

Edytowane przez alcapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uziemiles sie? Nie zrobiles zwarcia? zasilanie wylaczyles (na listwie, ewentualnie na zasilce OFF) przed wlazeniem?

Wyglada jakby sie cos uwalilo, moze bezpiecznik w zasilce?

Mialem podobne akcje, w najlepszej komp nie wstawal, poszedlem spac rano wstal :unsure:

ps. aby sprawdzic zasilator wystarczy w wiazce 24pin spiac na sekunde zielony i czarny kabel , jeno do zasilki musi byc jakis naped podpiety (najlepiej cdromek:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi