alcapone Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) witam, mam nadzieje, ze odpowiedni dzial -nie widze innego sensownego dla tej porady. a wiec, wracam dzis z pracy caly wesoly - kupilem nowiutki Wireless Adapter na PCI typu N. kazali wpierw zainstalowac drivery wlozeniem karty w slot PCI, tak tez wiec zrobilem. zainstalowalem, i instalator zapytal mnie czy wylaczyc komputer w celu wlozenia karty do PCI. wybralem oczywiscie tak. komp sie wylaczyl. wlozylem karte. wlaczam - i komp nie wstaje :| nic. nawet wiatraki nie drgna. wyjalem karte wireless, dalej nie wstaje. wyjalem dodatkowy dysk od dodatkowego kontrolera SATA2 - dalej nie wstaje. podlaczylem zewnetrzny dysk pod USB - lampka sie pali - smiem twierdzic wiec, ze zasilacz jest OK? a wiec dalej, odlaczylem na chama kabel zasilajacy z tylu i podlaczylem na nowo, nie wstaje. odlaczylem zasilanie z plyty glownej i podlaczylem - dalej nie wstaje. wyjalem karte grafiki - dalej nie wstaje. wyjalem bateryjke na plycie glownej - dalej nie wstaje. co mi pozostalo?? :) wiem, ze jest sposob na wlaczenie komputera bez przycisku POWER ON na obudowie, mianowicie laczac ze soba jakos dwie nozki na plycie glownej, do ktorych sie podlacza kabelek od power on - prawda? widzialem to chyba gdzies, ale nie moge znalezc. jakies porady, wnioski? :/ Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Otwórz instrukcję/ściągnij , szukaj rysunku z opisem. Będzie Power Switch, albo podobnie. Weź cienki śrubokręt, albo coś nie za wielkiego i zewrzyj te 2 szpilki na moment aż odpali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Do jakiś 2 OPISANYCH nozek na płycie głownej jest podłączony jakimiś dwoma kabelkami jakiś przycisk power na obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Uziemiles sie? Nie zrobiles zwarcia? zasilanie wylaczyles (na listwie, ewentualnie na zasilce OFF) przed wlazeniem? Wyglada jakby sie cos uwalilo, moze bezpiecznik w zasilce? Mialem podobne akcje, w najlepszej komp nie wstawal, poszedlem spac rano wstal :unsure: ps. aby sprawdzic zasilator wystarczy w wiazce 24pin spiac na sekunde zielony i czarny kabel , jeno do zasilki musi byc jakis naped podpiety (najlepiej cdromek:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 ok, zawiozlem do serwisu. podlaczylismy zasilke inna i tez nie wstal. wyglada jak by plyta poszla, moze proc :/ okaze sie jutro, moze pojutrze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...