cornoli0 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 witam, zmienilem ten zasilacz za tracera 4 life 400W , pochodzil mi pol dnia , potem wylaczyl sie, po restarcie zaczal piszczec i juz sie nie chce wlaczyc, czasami sie wlaczy i pochodzi pare minut... wyczytalem z forum ze to moze byc wina tego ze nie ciagnie grafy, ale widzialem u wielu osob taki sam zestaw i nie narzekali. mam Atlhlon 3200 Venice Asus A8N-E 1 gb ram corsa VS 1 x SATA 2x ATA i ta graf. 7300Gt GALAXY zalman prosze o pomoc.... pzdr :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 :blink: Zasilacz z taką konfiguracją poradziłby sobie bez problemu. To jeszcze ta stara seria od sirteca ? Ja mam identyczny zasilacz i bez zająknięcia ciągnął to co w opisie, czyli sprzęt bardzo podobny tylko grafa 8800GT. A teraz sobie odpoczywa na półce i czeka aż się reszta sprzętu wymieni :P Więc może ktoś Cię poprostu oszukał i sprzedał(zamienił się) Ci zepsuty zasilacz. Nikt normalny nie zamieniałby sprawnego 410-212 na tracera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornoli0 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 no teraz musze na starym tracerze dzialac, bo chieftec nie rusza... no i co zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Podepnę się pod temat: mam identyczny zasilacz, ale karta graficzna to 8800GS. Na konfigu w sigu komputer nie wstaje, nic życia. Po wyjęciu grafiki komputer działa (na tyle na ile może bez grafiki :wink: ). Czyżby zasilacz to wymiany? Na innej grafice działał (8600GT), atrakcji pirotechnicznych z zasilacza nie było :razz: Tabliczka znamionowa zasilacza: 5v 30A 3.3v 30A 12v_1 15A 12v_2 18A -12v 1A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) przejściówkę pci-e podepnij pod dwie oddzielne wiązki molexów i wtedy sprawdź czy działa jeszcze jedno, czy taki zasilacz ma wtyczkę atx 24 pin ? grafika napewno nie jest padnięta, bo to gainward i nowe może być padnięte ? Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez mostasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Próbowałem z podłączeniem grafiki przez PCIe z zasilacza jak i przez molexy - nic. PŁyta i zasilacz mają 24pin ATX, i 4pin wtyczkę dodatkową (P4 bodaj). @mostasz Grafika odpala się na zasiłce Corsaira 450W. Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 jak na 8600gt się odpala to masz grafikę zwaloną najprawdopodobniej - odpal u kogoś z mocniejszym zasilaczem - choćby chieftec gps 400AA-101A albo fortronem lub modecomem/ amacrox'em 350W (ważne żeby miał mocną 12V 25 A lub więcej) ale ja stawiam że grafika padnięta - ona podczas uruchamiania nie jest taka prądożerna czyli najprościej mówiąc zasilacz ma powysychane kondensatory (te duże), gdyby były sprawne to by odpalił raczej - najwyżej by się wieszał lub restartował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Mi ten zasilacz ciągnie sprzęt z podpisu. Zasiłka ma juz 3 lata, ale komp niestety potrafi się czasem (raz na 8-10 godzin) zresetować i to co ciekawe nie w trakcie grania, ale w trybie 2D. Otrhosa i inne takie przechodzi. Na razie czekam na nowy cooler na CPU i wtedy zobaczę, czy to coś zmieni. Na niekręconym procku chodziło 100% stabilnie, ale mieć E2160 i nie kręcic to grzech. :wink: W każdym razie zasiłka powinna chyba dac radę uciągnąć takie sprzety jak u Was chyba ze coś jest uwalone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zmieniłem zasilacz na Chiefteca GPS-400 i bez efektu. Czyli płyta walnięta? Procek? Wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zmieniłem zasilacz na Chiefteca GPS-400 i bez efektu. Czyli płyta walnięta? Procek? Wszystko? jeżeli z 8600gt działało i karta odpala się na innym kompie z zasilaczem corsair to raczej nie to - może płyta bo wątpię żeby co innego - rozbierz wszystko i złóż z powrotem do kupy i wtedy zobacz czy działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zapomniałem dodać: z 86GT działało na AsRocku, na P31 Gigabyta nie rusza nic, z grafiką czy bez. Czyli podejrzenie raczej na płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 to bardzo zmienia postać rzeczy - raczej napewno płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...