Velocity120 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Posiadam tytulowy monitor i mam odnosnie niego drobne pytanie, a mianowicie: Gdy ustawiam w nim kontrast na 100 i poszczegolne kolory RGB na 50 to wszystkie kolory staja sie bardzo wyblakle a moglbym rzec ze nie ma ich wcale w niektorych przypadkach, natomiast jak ustawie RGB na 25 to sa one calkiem niezle i przyjemne dla oka. Moglby mi ktos wytlumaczyc dlaczego tak sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Posiadam tytulowy monitor i mam odnosnie niego drobne pytanie, a mianowicie: Gdy ustawiam w nim kontrast na 100 i poszczegolne kolory RGB na 50 to wszystkie kolory staja sie bardzo wyblakle a moglbym rzec ze nie ma ich wcale w niektorych przypadkach, natomiast jak ustawie RGB na 25 to sa one calkiem niezle i przyjemne dla oka. Moglby mi ktos wytlumaczyc dlaczego tak sie dzieje? to norma dla tego typu LCD z "8bit" kolorem... ustaw tak jak Ci się podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 zależy jaka masz jasność ustawioną, jak bardzo niską (np 16 jak ja) to kolory są blade bez względu na ustawienia kontrastu. W takiej sytuacji w sterownikach ustawiam poświatę cyfrową na 30 % i wszystko b. ładnie wygląda; monitor nie wali po oczach i kolorki są w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 to norma dla tego typu LCD z "8bit" kolorem... ustaw tak jak Ci się podoba Mógłbyś napisać coś więcej dlaczego tak sie dzieje lub podać jakiś link do artykułu na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...