Skocz do zawartości
hojrak6

Gf 8800gt Czy To Dobry Pomysl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio mialem awarie kompa a ze nie mialem za duzo kasiury to bylem zmuszony do kupienia AMD x2 4200 i plyte z zintegrowana grafa ASUS M2A-VM i 2giga ramu. Teraz bede mial wolne 600zl i zmierzam jakas karte graficzna kupic typu 8800gt 512MB.

Plyta to

http://znak.pl/index.php?cid=327&scid=...rid=s2AsuM2A-VM

Zasilacz mam cheifteca 500w.

Zastanawiam sie czy wszysto bedzie gralo w takim konfigu ... ten radiator czarny z napisem ASUS przy PCI-EXpress strasznie sie grzeje ma kolo 50 - 51 stopni (mierzone miernikiem z sonda temp) i chcialem go w sumie wymienic ale problem polega na tym ze jak zaloze lepsza karte graficzna to zasloni ona radiator. Pytanie czy to nie bedzie robic jakis problemow, czy w grach ten chip co jest pod nim nie bedzie sie grzal i zawieszal kompa ??

Ten czarny radiator jest w sumie tak jak by go nie bylo, cinki jak kartka papieru. Mam jakiegos zalmana na chipset ale jak kupie karte to go nie zamontuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie będzie się wieszał. Sam mam radiator pod kartą na chipie i też się troszkę grzeje. Po za tym jak kupisz 8800GT z mniejszym chlodzeniem, jak choćby ten Gigabyte z nowym Zalmanem, to nie stoi nic na przeszkodzie by walnąć na ten radiator jakiś wentyl.

http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...255&katid=5

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi