Armo Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam. Nie mogę zainstalować Win XP professional (home także) SP2 na w/w laptopie. Podczas ładowania instalatora otrzymuję komunikat o braku dysków twardych. Sporo googlowałem, zadzwoniłem do serwisu Toshiby i tam mi powiedziano ze mam podpiąć do laptopa stacje FDD przez USB i zainstalować stery do SATA dla HDD. Niestety nie posiadam takowej stacji, a laptop jest sprzedawany bez OS-u. Czy jest inna możliwość zainstalowania Win XP? Visty nie chce instalować bo sprzęt jest cieniutki ( cel 1.86 GHZ, 512 MB, vga intel 965 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iron64 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Bez stacji dyskietek jedyne co możesz zrobić to stworzyć sobie na innym kompie odpowiednio spreparowanego xpeka i wtedy instalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puxyn Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Bez stacji dyskietek jedyne co możesz zrobić to stworzyć sobie na innym kompie odpowiednio spreparowanego xpeka i wtedy instalować.dokladnie. tylko fss na USB albo nLite i spreparowanie odpowiednio instalatora XP. jak by był problem to pisz to sie jakis opis zrobi ;) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) nLite rozwiązał problem :) Wystarczy z strony toshiby ściągnąć sterownik do SATA i wrzucić do instalki XP SP2. Dzieki za pomoc. Temat do zamknięcia. Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam. Nie mogę zainstalować Win XP professional (home także) SP2 na w/w laptopie. Podczas ładowania instalatora otrzymuję komunikat o braku dysków twardych. Sporo googlowałem, zadzwoniłem do serwisu Toshiby i tam mi powiedziano ze mam podpiąć do laptopa stacje FDD przez USB i zainstalować stery do SATA dla HDD. Niestety nie posiadam takowej stacji, a laptop jest sprzedawany bez OS-u. Czy jest inna możliwość zainstalowania Win XP? Visty nie chce instalować bo sprzęt jest cieniutki ( cel 1.86 GHZ, 512 MB, vga intel 965 ). Wczoraj miałem podobny problem - również instalacja XP, mimo iż Vista spokojnie by ruszyła (Satellite L40). Również za pomocą nLite'a sobie poradziłem. A powiedz mi jeszcze, do laptopa dostałeś płyty ze sterami (recovery disk itd)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Do laptopa nie dają żadnych płyt, systemu też nie dają. Stery trzeba pobrać ze stronki www.toshiba.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Do laptopa nie dają żadnych płyt, systemu też nie dają. Stery trzeba pobrać ze stronki www.toshiba.pl Stery już pobrałem, pytam tylko, bo nówka laptop, a nie ma sterów. W instrukcji doszukałem się bowiem zawartości pudła i dysk recovery powinien być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 kurde krew zalewa,, bios, ahci,, znajdzie dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 kurde krew zalewa,, bios, ahci,, znajdzie dyskW tym modelu to raczej nie przejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Wczoraj miałem podobny problem - również instalacja XP, mimo iż Vista spokojnie by ruszyła (Satellite L40). Również za pomocą nLite'a sobie poradziłem. A powiedz mi jeszcze, do laptopa dostałeś płyty ze sterami (recovery disk itd)? Od dłuższego czasu producenci laptopów nie dają już nic na nośnikach CD. Wszystko na ogół wrzucają na ukrytą partycję recovery na dysku twardym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...