yotomeczek Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Płyta nie odpala - pika tylko po 8 razy (8 razy chwilka przerwy - 8 razy itd) Monitor się nie włącza. Dysk nie wczytuje systemu ... co te cholerne piknięcia oznaczają ? Gdzieś znalazłem ,że to grafa (ale sprawdzałem na dwóch kartach i nic) HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Jakby była to grafa to zwykle pika raz długo i dwa razy krótko A z takim czymś jak piszesz to się jeszcze nie spotkałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Moze looknij do manuala ? Powinno byc opisane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Jeśli to jest AMI Bios (a najpewniej jest, bo Award nie ma takiej sekwencji) to jest to (cytat z Chipa ;)): Błąd zapisu lub odczytu do pamięci ekranu. Wskazuje na problemy z kartą graficzną (choć może oznaczać uszkodzenie płyty głównej). Spróbuj sprawdzić jej mocowanie w gnieździe. Zresetuj system. Sprawdź kartę w innym komputerze. No niestety jak sprawdzałeś inne karty to może to być mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=18845 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Płyta nie odpala - pika tylko po 8 razy (8 razy chwilka przerwy - 8 razy itd) Monitor się nie włącza. Dysk nie wczytuje systemu ... co te cholerne piknięcia oznaczają ? Gdzieś znalazłem ,że to grafa (ale sprawdzałem na dwóch kartach i nic) HELP qrde jak siegam pamiecia, to tez mi sie tak dzialo. wyciag biosa i zaflesh.uj go na innym kompie z netu. odpali na 100%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Moze looknij do manuala ? Powinno byc opisane. Ni ma manual to broszurka - instrukcja na CD też skąpa (to TANIA płyta) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 qrde jak siegam pamiecia, to tez mi sie tak dzialo. wyciag biosa i zaflesh.uj go na innym kompie z netu. odpali na 100%. Ktoś z Łodzi pomoże - bo jak pobiegnę do swrwisu ... (zedrą może kaskę i będę czekał parę dni) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Sprawdź też pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Sprawdź też pamięci. Wszystko sprawdzone - poszła płyta, albo co bardziej prawdopodobne wywalił się bios .... Idę dzisiaj do serwisu :( - chiba że ktoś ma możliwość przeprogramowania biosa ... Zdaje się, że jak to bios się wywalił to przeprogramują za kase i tracę gwarancję (tak ?) Mam nadzieję że szybko to załatwią ... (bez kompa = bez netu ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...