samhain Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 WItam Wiem źel to ująłem chodziło mi generalnuie o możliwość uszkodzenia topu przy takim modzie. Niektórzy producenci natomiast dają nam już gotowe rozwiązanie. pozdrawiam Ajwer tak wiem... pracujemy nad tym rozwiazaniem, ale nie predko bedzie dostepne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajwer Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam Wiesz tak sobie myślę że oferując top+rez z otworami i kompletem dystansów gumowych była by to jedyna oferta tego typu na rynku :) Ale w sumie to tylko moja subiektywna opinia i nie wiem czy każdemu by się przydało. pozdrawiam Ajwer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam Wiesz tak sobie myślę że oferując top+rez z otworami i kompletem dystansów gumowych była by to jedyna oferta tego typu na rynku :) Ale w sumie to tylko moja subiektywna opinia i nie wiem czy każdemu by się przydało. pozdrawiam Ajwer problem wynika ze stabilnosci takiej konstrukcji + odpowiednim wyciszeniu pompy bo tutaj tez to wazna uwaga... do poki nie opracujemy dobrej metody na to nie bedzietakiego rozwiazania w sprzedazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Sam, dałbyś radę zrobić rezik do pompki D-Tek db1? Z tego co zauważyłem, to w samej pompce jest "kanał" na o-ring Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Sam, dałbyś radę zrobić rezik do pompki D-Tek db1? Z tego co zauważyłem, to w samej pompce jest "kanał" na o-ring dalbym rade, tylko jaki rez skoro ona jest "nierozkrecywalna"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 dalbym rade, tylko jaki rez skoro ona jest "nierozkrecywalna"? hmm... z tego co zauważyłem, to ta pompka jest skręcana czterema śrubkami :rolleyes: Wprawdzie, jeszcze jej nie rozkręcałem, ale skoro twierdzisz, że jest ona "nierozkrecywalna" to zapewne masz rację ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 hmm... z tego co zauważyłem, to ta pompka jest skręcana czterema śrubkami :rolleyes: Wprawdzie, jeszcze jej nie rozkręcałem, ale skoro twierdzisz, że jest ona "nierozkrecywalna" to zapewne masz rację ;) wezme ja pojutrze w lapki i sie przyjze ;) moze ominalem cosik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekplay Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) cześć :) doszedł do mnie dzisiaj top do lainga od RN (thx Samhain) tak prezentuje się na moim laingu ddc 1-rt (sorka za jakość zdjęć bo to z kom SE K800i i przy kiepskim oświetleniu, jak się troszkę ściemni to będą lepsze ;) ) a razem z topem doszedł do mnie poniklowany full cover na 8800gtx (thx Maniakalny & Samhain) dla porównania fotki sprzed niklowania http://img99.imageshack.us/my.php?image=tngtx3sd9pn9.jpg http://img160.imageshack.us/my.php?image=tngtx4wy6to0.jpg przy okazji pochwalę się jeszcze oknem wyciętym przez mojego staruszka ;) doszedł jeszcze płyn do chłodzenia by RN (thx Samhain) ale nagi to nie pokazuję bo jeszcze wpadnie w kompleksy :lol2: Pozdro Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez Piotrekplay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 hmmm chyba musimy pogadac powaznie o Twoich zainteresowaniach jak plyny rozbierasz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Top całkiem nieźle wygląda. Ja jestem ciekaw jak będzie wyglądał w real mój zestaw Top+Rez od Sama. Ps. Wysłałem PW z pytaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 wszystko cacy ale to boli : wiem po swoich doswiadczeniach ze ten wylot(jego kształt jak i srednica) ma wielkie znaczenie (podnoszenie , L/h) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Rasuch dobrze gada polać mu a temu co nie dopilnował ... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Dzisiaj miły Pan z Poczty Polskiej podrzucił mi do domu zestaw Top + Rez :] Jak tylko założę go na Lainga dam znać. Edit: Zestawik założony na Lainga wygląda całkiem nieźle. U góry oraz na boku mam wygrawerowane logo RN oraz napis "DCC TOP NR 1". Wszystkie gwinty śrub oraz króćców ładnie do siebie pasują. Plexa również jest ładnie na bokach zfazowana oraz na górze wypolerowana. Jednak tutaj kończą się chyba moje pochwały :angry: Zestaw ma sporo wad według mnie: - Spasowanie wszystkich 3 części nie jest idealne. Między górną a dolną częścią reza w miejscu łączenia czuć wyraźnie jakby "parapet". Dolna część jakby byłą odrobinę większa od górnej. - Błąd w napisie o ile się nie mylę to Top+Rez do Lainga DDC a nie DCC a tak właśnie mam napisanie na moim topie :lol2: - Umiejscowienie króćców. Teraz wiem dlaczego Alphacool zrobił to tak a nie inaczej. Dolny króciec pasuje idealnie jak to w zwykłym Topie jednakże górny to drobne nieporozumienie. Laing jest mocną pompką o czym chyba wszyscy tutaj obecni wiedzą. Płyn wpada do Rezika z takim impetem ze słychać uderzenie o powierzchnie oraz w/w płyn spienia się w tym miejscu :/ Wlot do rezika powinien znajdować się poziomo w środkowej części zestawu. Dzięki temu można by uniknąć w/w problemów. - Odpowietrzenie również nie należy do prostych czynności. Dodam że mi się to nie udało przy pomocy tego zestawu. Płyn wpadając przez górny otwór w rezie był od razu zasysany przez górny otwór w topie co uniemożliwia odpowietrzenie. Odpowietrzyłem układ dopiero podłączając z powrotem mój stary pojemniczek śniadaniowy ^^ - Kolejnym minusem jest otwór wylotowy w Topie. O ile gwint wykonany jest perfekcyjnie o tyle otwór znajdujący się zanim już taki nie jest. Wyraźnie widać że jest wykonany z 2 otworów nawierconych wiertłem/frezem. Przydałby się w tym miejscu ładny owal jaki jest w oryginalnym topie Lainga. - I tutaj owy zestaw został pogrzebany. Nie wiem czy ja mam za dużo siły w rękach, ale gdy dokręcę zestaw z taką samą/podobną siłą Top blokuje Wirnik :blink: Co powoduje że nie mogę dokręcić Topu z taką samą siłą jak oryginał. Widocznie otwór na wirnik jest za niski co powoduje przy mocnym dokręceniu topu jego blokowanie. Podsumowując spodziewałem się lepszego wykonania po RN. Nie chcę tutaj ujmować czegokolwiek RN i Samowi. Jednak owy produkt lub akurat mój egzemplarz, posiada zbyt wiele wad. Wiem że nie jestem jakimś specjalistą w sprawach WC i za takie się nie uważam. Zamieściłem tutaj tylko moje uwagi które mogą/nie muszą pomóc w ulepszeniu produktu. Ps. Do końca tygodnia postaram się dorwać aparat i zamieszczę zdjęcia zestawu oraz postaram się uchwycić w/w wady na fotkach :] Ps2. Sam poszło PW. Edytowane 6 Maja 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 odpowiedzialem na PW, po wyjasnieniiu wszystkiego odpowiem na forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Po kilku Pmkach z Samem wszystkie sprawy co do zestawu wyjaśnione. Teraz mogę powiedzieć że jestem w pełni zadowolony z kompletu :] W najbliższym czasie postaram się o aparat i wstawię zdjęcia Top+Rez jak prezentuje się na Laingu. Ps. Samhain dzięki za naprawdę profesjonalne podejście do klienta ^^ Edytowane 11 Maja 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 a cos wiecej mozecie na forum o tym napisac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) podpinam się pod wypowiedź MaSell-a zastanawia mnie jak się udało naprawić telefonicznie tyle spraw ;) Edytowane 12 Maja 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) zastanawia mnie jak się udało naprawić telefonicznie tyle spraw Po kilku Pmkach z Samem wszystkie sprawy co do zestawu wyjaśnione. a widac sie dalo ;) w dobie internetu nie trzeba przeciez pisac listow poleconych ;) wszystko zalezne jest od dobrych checi ;) Edytowane 12 Maja 2008 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 czekamy w takim razie na foto-relację :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Jak tylko znajdę chwilę i będę miał aparat zrobię zdjęcia :/ Obecnie to nie możliwe przez pracę i szkolenia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...