Skocz do zawartości
samhain

Realitynet Ddc Plexi Top

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

Wiem źel to ująłem chodziło mi generalnuie o możliwość uszkodzenia topu przy takim modzie.

Niektórzy producenci natomiast dają nam już gotowe rozwiązanie.

pozdrawiam

Ajwer

tak wiem... pracujemy nad tym rozwiazaniem, ale nie predko bedzie dostepne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wiesz tak sobie myślę że oferując top+rez z otworami i kompletem dystansów gumowych była by to jedyna oferta tego typu na rynku :)

Ale w sumie to tylko moja subiektywna opinia i nie wiem czy każdemu by się przydało.

pozdrawiam

Ajwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wiesz tak sobie myślę że oferując top+rez z otworami i kompletem dystansów gumowych była by to jedyna oferta tego typu na rynku :)

Ale w sumie to tylko moja subiektywna opinia i nie wiem czy każdemu by się przydało.

pozdrawiam

Ajwer

problem wynika ze stabilnosci takiej konstrukcji + odpowiednim wyciszeniu pompy bo tutaj tez to wazna uwaga... do poki nie opracujemy dobrej metody na to nie bedzietakiego rozwiazania w sprzedazy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalbym rade, tylko jaki rez skoro ona jest "nierozkrecywalna"?

hmm... z tego co zauważyłem, to ta pompka jest skręcana czterema śrubkami :rolleyes: Wprawdzie, jeszcze jej nie rozkręcałem, ale skoro twierdzisz, że jest ona "nierozkrecywalna" to zapewne masz rację ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... z tego co zauważyłem, to ta pompka jest skręcana czterema śrubkami :rolleyes: Wprawdzie, jeszcze jej nie rozkręcałem, ale skoro twierdzisz, że jest ona "nierozkrecywalna" to zapewne masz rację ;)

wezme ja pojutrze w lapki i sie przyjze ;) moze ominalem cosik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć :)

doszedł do mnie dzisiaj top do lainga od RN (thx Samhain)

tak prezentuje się na moim laingu ddc 1-rt (sorka za jakość zdjęć bo to z kom SE K800i i przy kiepskim oświetleniu, jak się troszkę ściemni to będą lepsze ;) )

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

a razem z topem doszedł do mnie poniklowany full cover na 8800gtx (thx Maniakalny & Samhain)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

dla porównania fotki sprzed niklowania

http://img99.imageshack.us/my.php?image=tngtx3sd9pn9.jpg

http://img160.imageshack.us/my.php?image=tngtx4wy6to0.jpg

przy okazji pochwalę się jeszcze oknem wyciętym przez mojego staruszka ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

doszedł jeszcze płyn do chłodzenia by RN (thx Samhain) ale nagi to nie pokazuję bo jeszcze wpadnie w kompleksy :lol2:

Pozdro

Edytowane przez Piotrekplay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj miły Pan z Poczty Polskiej podrzucił mi do domu zestaw Top + Rez :] Jak tylko założę go na Lainga dam znać.

Edit:

Zestawik założony na Lainga wygląda całkiem nieźle. U góry oraz na boku mam wygrawerowane logo RN oraz napis "DCC TOP NR 1". Wszystkie gwinty śrub oraz króćców ładnie do siebie pasują. Plexa również jest ładnie na bokach zfazowana oraz na górze wypolerowana. Jednak tutaj kończą się chyba moje pochwały :angry:

Zestaw ma sporo wad według mnie:

- Spasowanie wszystkich 3 części nie jest idealne. Między górną a dolną częścią reza w miejscu łączenia czuć wyraźnie jakby "parapet". Dolna część jakby byłą odrobinę większa od górnej.

- Błąd w napisie o ile się nie mylę to Top+Rez do Lainga DDC a nie DCC a tak właśnie mam napisanie na moim topie :lol2:

- Umiejscowienie króćców. Teraz wiem dlaczego Alphacool zrobił to tak a nie inaczej. Dolny króciec pasuje idealnie jak to w zwykłym Topie jednakże górny to drobne nieporozumienie. Laing jest mocną pompką o czym chyba wszyscy tutaj obecni wiedzą. Płyn wpada do Rezika z takim impetem ze słychać uderzenie o powierzchnie oraz w/w płyn spienia się w tym miejscu :/ Wlot do rezika powinien znajdować się poziomo w środkowej części zestawu. Dzięki temu można by uniknąć w/w problemów.

- Odpowietrzenie również nie należy do prostych czynności. Dodam że mi się to nie udało przy pomocy tego zestawu. Płyn wpadając przez górny otwór w rezie był od razu zasysany przez górny otwór w topie co uniemożliwia odpowietrzenie. Odpowietrzyłem układ dopiero podłączając z powrotem mój stary pojemniczek śniadaniowy ^^

- Kolejnym minusem jest otwór wylotowy w Topie. O ile gwint wykonany jest perfekcyjnie o tyle otwór znajdujący się zanim już taki nie jest. Wyraźnie widać że jest wykonany z 2 otworów nawierconych wiertłem/frezem. Przydałby się w tym miejscu ładny owal jaki jest w oryginalnym topie Lainga.

- I tutaj owy zestaw został pogrzebany. Nie wiem czy ja mam za dużo siły w rękach, ale gdy dokręcę zestaw z taką samą/podobną siłą Top blokuje Wirnik :blink: Co powoduje że nie mogę dokręcić Topu z taką samą siłą jak oryginał. Widocznie otwór na wirnik jest za niski co powoduje przy mocnym dokręceniu topu jego blokowanie.

Podsumowując spodziewałem się lepszego wykonania po RN. Nie chcę tutaj ujmować czegokolwiek RN i Samowi. Jednak owy produkt lub akurat mój egzemplarz, posiada zbyt wiele wad. Wiem że nie jestem jakimś specjalistą w sprawach WC i za takie się nie uważam. Zamieściłem tutaj tylko moje uwagi które mogą/nie muszą pomóc w ulepszeniu produktu.

Ps.

Do końca tygodnia postaram się dorwać aparat i zamieszczę zdjęcia zestawu oraz postaram się uchwycić w/w wady na fotkach :]

Ps2.

Sam poszło PW.

Edytowane przez Borys-Tech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku Pmkach z Samem wszystkie sprawy co do zestawu wyjaśnione. Teraz mogę powiedzieć że jestem w pełni zadowolony z kompletu :] W najbliższym czasie postaram się o aparat i wstawię zdjęcia Top+Rez jak prezentuje się na Laingu.

Ps.

Samhain dzięki za naprawdę profesjonalne podejście do klienta ^^

Edytowane przez Borys-Tech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawia mnie jak się udało naprawić telefonicznie tyle spraw

Po kilku Pmkach z Samem wszystkie sprawy co do zestawu wyjaśnione.

a widac sie dalo ;) w dobie internetu nie trzeba przeciez pisac listow poleconych ;) wszystko zalezne jest od dobrych checi ;)

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi