Muppet Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam, planuje zakup sprzetu jednak mam maly dylemat (chyba jak wiekszosc) co wybrac? Śmigać na tym bedzie Intel Pentium Dual-Core E2160 2x1.8 GHz. RAM 2GB (2x1GB) Corsair TwinX XMS2, DDR2 PC2-6400, 4-4-4-12, DHX czy 2GB (2x1GB) OCZ DDR2 PC2-6400, 4-3-3-15 Reaper Enhanced Bandwidth Edition MOBO DFI Blood Iron P35-T2RL czy Gigabyte GA-P35-DS3R a może Abit IP-35, Dark Raider Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru, gdyż każda z płyt ma swoje wady i zalety. Może małe głosowanie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 A moze z plyt MSI P35 Neo2-FR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ogólnie nie ma sensu rozpętywać nowej "wojny" o to, która płyta jest lepsza. Zarówno czy weźmiesz Foxconna P35A-S, czy DFI P35-T2RL czy Abita IP35 to będziesz zadowolony. DFI P35-T2RL to fajna płyta, ale można trochę pogubić się w jej biosie, bo ma sporo opcji. Foxconn jest "prostszy w obsłudze" trochę. Tak można by pisać bez konca ;]. Może zrób losowanie ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Asus P5K s.775 P35 2xPCIex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 xantype: Ta płyta ma 3 fazowe zasilanie.Lepszym wyborem bedzie np Fox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 p31 gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 DFI BI T2RL Sam się przesiadłem z MSI P35 Neo2-FR i jestem bardzo zadowolony ze zmiany ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Muppet od P31-DS3L na każdej odkręcisz i prędzej proc się skończy niż płyta/RAM. Jak planujesz wymiane na E8x00@4GHz czy 4x1GB RAM to weź coś z P35. Jak nie to styknie P31. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Jak cos to zawsze patrzy się na abit ip35 dark rider, msi neo 2 fr/fir , foxcon i dfi. Najmniej problemów sprawi ci msi neo 2 (na temat dfi sie nie wypowiadam bo nie miałem). Abity ip35 lubią padać , a ich serwis to jakaś PRL-owska kanciapa w Koszalinie (ja nazywam ten serwis czarną dziurą- wysyłasz płytę na gwarancję i cisza w eterze ;/), foxcon - jaja lekkie i przeboje spowodowane biosem, Msi neo2 jak dotąd daje radę a i cena jest bardzo fajna ;). Gigabyty z tego co wiem padają równie często co abity ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Miałem MSI P35 Neo2-FR i bardzo miło ją wspominam, ogólnie mało problemowe mobo, obecnie mam DFI i bez przesady żeby się gubić...fakt jest mase opcji do ustawienia ale jak ktoś ma pojęcie o OC to zaraz wie co gdzie jest :wink: Gdyby półka cenowa była wyższa to szczerze poleciłbym to mobo bo jest bardzo udane, ale że jest starsza siostra jej to polece BloodIrona :razz: Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 P31 wystarczy w 100% - nie przyjąłem ani jednej sztuki [ sprzedane kilka tyś ] natomiast p35 było sporo. Zamiast dopłacać do p35 dołóż do ramu czy co tam chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...