Skocz do zawartości
Muppet

E2160 Na Której Płycie Poleci Najlepiej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuje zakup sprzetu jednak mam maly dylemat (chyba jak wiekszosc) co wybrac?

Śmigać na tym bedzie Intel Pentium Dual-Core E2160 2x1.8 GHz.

RAM

2GB (2x1GB) Corsair TwinX XMS2, DDR2 PC2-6400, 4-4-4-12, DHX

czy

2GB (2x1GB) OCZ DDR2 PC2-6400, 4-3-3-15 Reaper Enhanced Bandwidth Edition

MOBO

DFI Blood Iron P35-T2RL

czy

Gigabyte GA-P35-DS3R

a może

Abit IP-35, Dark Raider

Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru, gdyż każda z płyt ma swoje wady i zalety. Może małe głosowanie B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie nie ma sensu rozpętywać nowej "wojny" o to, która płyta jest lepsza. Zarówno czy weźmiesz Foxconna P35A-S, czy DFI P35-T2RL czy Abita IP35 to będziesz zadowolony. DFI P35-T2RL to fajna płyta, ale można trochę pogubić się w jej biosie, bo ma sporo opcji. Foxconn jest "prostszy w obsłudze" trochę. Tak można by pisać bez konca ;]. Może zrób losowanie ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak cos to zawsze patrzy się na abit ip35 dark rider, msi neo 2 fr/fir , foxcon i dfi. Najmniej problemów sprawi ci msi neo 2 (na temat dfi sie nie wypowiadam bo nie miałem). Abity ip35 lubią padać , a ich serwis to jakaś PRL-owska kanciapa w Koszalinie (ja nazywam ten serwis czarną dziurą- wysyłasz płytę na gwarancję i cisza w eterze ;/), foxcon - jaja lekkie i przeboje spowodowane biosem, Msi neo2 jak dotąd daje radę a i cena jest bardzo fajna ;). Gigabyty z tego co wiem padają równie często co abity ;/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem MSI P35 Neo2-FR i bardzo miło ją wspominam, ogólnie mało problemowe mobo, obecnie mam DFI i bez przesady żeby się gubić...fakt jest mase opcji do ustawienia ale jak ktoś ma pojęcie o OC to zaraz wie co gdzie jest :wink: Gdyby półka cenowa była wyższa to szczerze poleciłbym to mobo bo jest bardzo udane, ale że jest starsza siostra jej to polece BloodIrona :razz:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi