Pi100 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Hi. Zamierzam wymienić mój stary monitor na coś nowego, obecnie mam LCD Sony HS74PS i chcę kupić coś przede wszystkim większego, optymalnie by było 19". Do tego ma mieć jak najlepsze odwzorowanie kolorów. Monitor ma służyć praktycznie do wszystkiego, od grania, poprzez dokumenty tekstowe, pspady, web itp, a skończywszy na obróbce grafiki i zdjęć. No i co tu wybrać? Czy Eizo S1932 trzyma legendarną jakość tej marki i jest wart wydania prawie 1800zł? Czy na rynku jest coś konkurencyjnego dla konstrukcji Eizo i mieszczącego się w budżecie 1800+200zł max? Pomocy :D Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez Pi100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Hi. Zamierzam wymienić mój stary monitor na coś nowego, obecnie mam LCD Sony HS74PS i chcę kupić coś przede wszystkim większego, optymalnie by było 19". Do tego ma mieć jak najlepsze odwzorowanie kolorów. Monitor ma służyć praktycznie do wszystkiego, od grania, poprzez dokumenty tekstowe, pspady, web itp, a skończywszy na obróbce grafiki i zdjęć. No i co tu wybrać? Czy Eizo S1932 trzyma legendarną jakość tej marki i jest wart wydania prawie 1800zł? Czy na rynku jest coś konkurencyjnego dla konstrukcji Eizo i mieszczącego się w budżecie 1800+200zł max? Pomocy :D NEC 1990SX - jedyna istotna różnica to 5 lat gw u EIZO jak się nie mylę i tylko 3 lata u NEC. NEC 1990SX ma 12 bit LUT i bardzo równomierną luminację. Świetnie też trzyma zadaną temp. kolorów w każdym punkcie ekranu. Trochę gorzej z grami - spore przebicie overdrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi100 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 NEC 1990SX - jedyna istotna różnica to 5 lat gw u EIZO jak się nie mylę i tylko 3 lata u NEC. NEC 1990SX ma 12 bit LUT i bardzo równomierną luminację. Świetnie też trzyma zadaną temp. kolorów w każdym punkcie ekranu. Trochę gorzej z grami - spore przebicie overdrive. Specyfikacja tego NECa całkiem dobrze wygląda, jednak słabiutko z dostępnością... No i co znaczy w praktyce "spore przebicie overdrive"? Masz może jakieś linki do testu tego monitora? Moje google nic nie znajdują... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Nie ma 19" 4:3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi100 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Rozpędziłem się, oczywiście chodziło o 5:4. :) Akurat łaziły mi po głowie 20" 4:3, stąd błąd. Szybko wyleciały, a byk został. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...