ALF Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 witam wszystkich właśnie przedarłem się przez cały wątek :D mam epoxa 8RDA3I (mercury KNU400X-L) rev.2.1 na którym pracuję od marca. płytka znakomita. również u mnie występuje co jakiś czas ten komunikat "overclocking fail" po którym trzeba wejść do biosu i jedynie ponownie zapisać ustawienia Chciałem zapytać o to samo co przedmówca odnośnie biosu http://www.epox.cn/download/bios/rda34729.bin pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Witam! kupiłem radiator zalmanka taki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28821196 i załozyłem go na SB, i z tego co czytałem to lepiej go załozyć na NB, ale z tego co widziałem :), on pasuje tak w sam raz na SB, a ten NB jest większy i ten zalmanek bedzie pasował na niego ?, a ten stary szary radiatorek epoxa można dać na SB czy będzie za duży ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 testowal ktos najnowszego biosa do 8RDA+ datowanego 4.08.2004 http://www.epox.cn/download/bios/8rda4729.bin wiem ze jest dodana obsługa Sempronów! Cyka ładnie, ale co tak naprawde daje...? Narazie fajnie wyglada post kompa, w koncu pieknie wyswietla 08.2004! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Witam! kupiłem radiator zalmanka taki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28821196 i załozyłem go na SB, i z tego co czytałem to lepiej go załozyć na NB, ale z tego co widziałem :), on pasuje tak w sam raz na SB, a ten NB jest większy i ten zalmanek bedzie pasował na niego ?, a ten stary szary radiatorek epoxa można dać na SB czy będzie za duży ? Ja osobiscie posiadam ten radiatorek na NB( ale kołki mam za starego lepiej siedzi w plycie bo z zalamnowskimi lubial odlatywac), natomiast na SB zalozyłem jakis ze starej płyty głownej pasuje jak ulał, co do zalozenia tego co ci został z Epoxa to raczje sie nieda bo podobno o cos tam zachacza i moze zrobic zwarcie wiec ja bym sie powstrzymal :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal1 Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Panowie pomóżcie bo już mi łapeńki opadają :P . Przedarłem się przez te 86 stron i nic ciekawego nie znalazłem. Mianowici mam taki problem, że komputer chodzi stabilnie na ustawieniach 11x200 (XP 1700+) i napieciu 1.65V. Pamięci na 400MHz. Jak tylko przestawię szynę na 166MHz niezależnie od mnożnika nawet zaniżając prace procesora to system jest niestabilny. Wystarczy, że zostawię procesor na 166 a pamiątki puszcze na 200 wszystko bangla jak potrzeba. Mam mocny zasilacz CHifteca, różne pamięci i 333 i 400-ki i DUŻY problem. Wolałbym prcować na szynie 333MHz bo wtedy szybciej pracują pamięci. Dodam że zmiana napięcia na pamięciach czy ustawienia timingów nic nie dają !!. A na dodatek na stronie epoxa już nie ma starych biosów (mam najnowszy). Jeżeli macie jakieś stare nawet te niewspierające 400MHz biosy do 8RDA+ to bardzo proszę o przesłanie na Rogalsc@go2.pl... Z góry dziękuje za pliki i słowo-radę !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Mam problem z pamięciami na moim 8RDA+ rev2.2. Chodzi o to ze te elixirki te co mam w podpisie na płycie mojej starszej - Asrock K7VT6 (KT600) chodzą spokojnie na FSB 200... a u mnie max to 186, później windows się zawiesza lub wogóle nie ładuje... Nie rozumiem o co chodzi, przecież mam płyte o kilka klas wyższą, a osiągam gorsze wyniki... Chłodze mosfery radiatorkami i mam najnowszego biosa, pamieci pracują w singlu Czy epox8RDA+ ma aż tak kiepską obsługe pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpek Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 JA mam EPOXA EP-8RDA z procesorem SEMPRON 2400 + ale niestety pamięci ELIXIRA 2x256/400 Co ja sie namęczyłem z ustawieniami wszystko co udalo mi sie wycisnąć to FSB procesora 10x200 ale pamięci na ustawieniach agresif 80% czyli okolo 320.Muszę zmienic pamieci albo na TWIN MOSA CL 2,5 albo KINgSTONA. Poprostu Elixiry mają jedną pozywną ceche sa relatywnie tanie a do tego są porostu kiepskie. Pozdrawiam Piotr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALF Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 witam czy ktoś z was używa może płyty epox 8RDA3I z nagrywarką NEC DVD+/-RW ND-3500A. chciałem sie dowiedzieć czy się nie gryzą zanim wydam kasiore na napęd ;) miałem CD-rw yamaha 2100E i chodziła w xp tylko jako PIO4 pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meetos Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Witam Czytałem większośc postów o Epox'e i w sumie to znalazłem tylko 1 odpowiedz na dręczące mnie pyt. A mianowicie chodzi mi o coś takiego: Czy da radę wiecej podnieść Mhz z AGP niz wykrywa auto - czyli 66Mhz. I jakie były by tego skutki. No teoretycznie niby grafa miała by większego kopa. Ale czy na pewno? I czy nic z grafą sie nie stanie? Mam Saphhire Radeon 9100 64MB 128 bit. 250/250@270/540. Chodzi o to czy zwiększy sie wydajność VGA. Reszta kompa to: Athlon 2500+Barton, 2x512 TwinMost 2,5 cls, WDC 80 GB 7200' no i Epox 8RDA+ 1.1 CPU i MEM chodza na 166Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konios Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Poczytalem troche o Abicie NF-7 poczytalem troche o Epoxie 8RDA+. Inie wiem co wybrac, pomozcie mi. Chce podkrecac procka bede mial 2500 Xp Mobile. Co bedzie lepsze???? RAM to 2x 256 Kingston Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 A ja mam inne pytanie mam zamiar kupic epoxa 8RDA i teraz pytam was forumowicze czy ma on jakies problemy z hynixami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytekk1 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Mam takie pytanie, jak mozna sprawdzić czy rzeczywiście mam SoundStorma, bo mam 8rda+ rev 2.2, takie z miedzianymi radiatorkami, ale z mało rozbudowanym zasilaniem. Mam mozliwość zamiany na nową, taką samą, ale nie wiem czy w nowych tez jest SS. Z góry dziękuję na odpowiedz. Pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no13 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 co oznacza post code P9? ma to napewno cos zwiazek z IDE ale dokladnie nie wiem, w necie nic nie znalazlem, w intrukcji tez nic nie ma na ten temat, efekt jest taki ze komp stoi przy wykrywaniu napedow Epox 8rda+ Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 jezuuu.... wrocilem popoludniu domu, odpalam monitor (bo sciagalo mi sie cos wczesniej juz 5h) a tu wygaszacz ekranu (tekst3d) zawieszony, komp nie reaguje..no to reset. po resecie komp nie wstaje. wlaczam POWER - lampka od monitora sie nie zaswieca, a dioda od dysku tylko na chwile sie zapala...poprostu sie komp nie bootuje wogole.jest cisza. testowalem wlasnie u mojej siostry ram, grafe, proc, hdd i wszystko dziala. zostaje tylko mobo (8rda+ rev.1.1). Czy to mozliwe ze poszlo do nieba? Nie mam pojecia co jest grane. Macie moze jakies pomysly co sie moglo stac? Wszystkie kable przekladalem, wypinalem i wpinalem, ram wkladalem w rozne sloty, niestety komp nie wstaje.... pomozcie prosze.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 sprawdz kondensatory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 na szczescie jednak gwarancja nie byla na 12 a na 24miesiace... takze plyta wczoraj powedrowala do serwisu, tylko 20dni czekania mnie zabije :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 A ja mam inne pytanie mam zamiar kupic epoxa 8RDA i teraz pytam was forumowicze czy ma on jakies problemy z hynixami? 1175048[/snapback] nowe rev nie maja takich problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Panowie pomóżcie bo już mi łapeńki opadają :P . Przedarłem się przez te 86 stron i nic ciekawego nie znalazłem. Mianowici mam taki problem, że komputer chodzi stabilnie na ustawieniach 11x200 (XP 1700+) i napieciu 1.65V. Pamięci na 400MHz. Jak tylko przestawię szynę na 166MHz niezależnie od mnożnika nawet zaniżając prace procesora to system jest niestabilny. Wystarczy, że zostawię procesor na 166 a pamiątki puszcze na 200 wszystko bangla jak potrzeba. Mam mocny zasilacz CHifteca, różne pamięci i 333 i 400-ki i DUŻY problem. Wolałbym prcować na szynie 333MHz bo wtedy szybciej pracują pamięci. Dodam że zmiana napięcia na pamięciach czy ustawienia timingów nic nie dają !!. A na dodatek na stronie epoxa już nie ma starych biosów (mam najnowszy). Jeżeli macie jakieś stare nawet te niewspierające 400MHz biosy do 8RDA+ to bardzo proszę o przesłanie na Rogalsc@go2.pl... Z góry dziękuje za pliki i słowo-radę !! 1044176[/snapback] Gdzies sie pogubilem: piszesz ze proc i pamiec ci chodza stabilnie na szynie 200 , ale chcesz 166 bo jest wydajniejsza ?! Ustaw ram i proca synchro na 200 i po problemie [ ram 166 na 200 raczej pojdzie] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 czy ktos uzywa tych nowych mobo epox 8rda+ pro. I jaki macie biosy dla niego !! Bo na stronei producenta nie jest zaciekawie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Witam, mam Bartona Mobila, ale mam tez problem, bo za Chiny Ludowe nie moge dac napiecia wiekszego niz 1,85 V system nie jest pradozerny, zasilacz cheftec 360W z jednym wiatrakiem, z tej starszej serii , wszytskie epoxy tak maja?? co moze byc przyczyna?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 ja mam dwa sloty obsadzone Hynixami D-43 i wszystko ładnie śmiga na fsb 200 i to w dualu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) BIOS DLA EPOX 8RDA+ PRO można pobrać stąd ftp://ftp.epox.com/downloads/BIOS/8RPP4C28.exe datowany na 28-12-2004 Szkoda, że nie ma gdzieś zmodowanego tak aby te cholerne CommandRate na 2t ustawić........ Edytowane 18 Stycznia 2005 przez niko2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 kto jest hentny na Bios Mod epox 8rda+ zalezy wszystko jle sie user interesuje by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 kto jest hentny na Bios Mod epox 8rda+ zalezy wszystko jle sie user interesuje by -=Merlin=- 1223166[/snapback] Ja np. jestem chętny :D Przydałby się jakiś bios mod do 8rda+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) kto jest hentny na Bios Mod epox 8rda+ zalezy wszystko jle sie user interesuje by -=Merlin=- 1223166[/snapback] Merlin kurde dwie płyty Epox 8rda+ i Epox 8rda+ Pro to dwie najbardziej popularne po Abicie. Merlin gdybyś modował dla Epox 8rda+ Pro to jedyny dobry stad brac ftp://ftp.epox.com/downloads/BIOS/8RPP4C28.exe Zrób proszę dla tych dwóch !!!!!!!! Go Go człowieku tylko na ciebie możemy liczyć jeśłi chodzi o zmodowane biosy . Command Rate 2t Please !!! jako pierwszy przetestuje ten pod Epox 8rda+ pro Edytowane 18 Stycznia 2005 przez niko2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 ja tez jestem chetny OT: czemu nie moge ustawic napiecia wyzzszego niz 1,85V na epox 8rda+ rev 2,1 ...komp jak w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Pewnie, że chcemy zmodowany biosik do 8rda+... jak by się okazało, że fsb pójdzie na 230stabilnie było by miło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcv Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Chcemy, chcemy, chcemy!!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Przyłączam sie do prośby o modbiosik do 8rda+ :D W końcu ta płyta chyba na to zasługuje, jako koń roboczy wielu Overclockerów :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 ja tez jestem chetny OT: czemu nie moge ustawic napiecia wyzzszego niz 1,85V na epox 8rda+ rev 2,1 ...komp jak w podpisie 1223655[/snapback] EpoX 8rda+ rev 2.1 ma jakby sprzętową blokadę na Vcore powyżej 1,85V. Też tak mam. Ustawiam Vcore na 1.90V i płyta nie startuje. Można to obejść przez zmodowanie płytki, ale dokładnie nie wiem jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...