a_gentos Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ja miałem port gier (midi) na śledziu, dwa porty firewire na śledziu, dwa usb na śledziu i zaślepkę do obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 I wogóle czy w komplecieznajduje się cos niezbędnego do pracy? Pozdrawiam zależy co uważasz niezbędnego do pracy :D ale do normalnego zastosowania sama płyta wystarcza. Na śledziach są dodatki a więc nic niezbędnego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Dostałem już 512 twimów :D Teraz jest 1GB no problem DUAL :D Działa na 210 7-3-3-2,5 2.9V. Przed dołożeniem miałem niekiedy problemy ze stabilnością kompa. Różne błędy niebieksiego ekranu np. 50 albo 5c (końcówki). Teraz dałem CPU/FSB na aggressiv i wszystko jest ok (?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ma ktos na tej plycie wiecej niz 1gb ramu? chodza na niej moduly 1gb? mozna obsadzic wszystkie banki zeby chodzily na 200mhz? tera sie przywitam cze :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ma ktos na tej plycie wiecej niz 1gb ramu? chodza na niej moduly 1gb? mozna obsadzic wszystkie banki zeby chodzily na 200mhz? tera sie przywitam cze :lol: masz manuala? tam jest wyraznie napisane ze plyta obsluguje do 3giga ramu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 dzieki stary za tip`a,tylko teraz czy mozna obsadzic wszystkie banki i ustawic 200mhz bo slyszalem ze na 200mhz 2banki a na 166 trzy?! :blink: Mam 512 i 256 ,ma chodzic to na 200mhz,i teraz nie wiem czy dokupic 512,czy sie pozbyc 256 i kupic 1gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 dzieki stary za tip`a,tylko teraz czy mozna obsadzic wszystkie banki i ustawic 200mhz bo slyszalem ze na 200mhz 2banki a na 166 trzy?! :blink: Mam 512 i 256 ,ma chodzic to na 200mhz,i teraz nie wiem czy dokupic 512,czy sie pozbyc 256 i kupic 1gb kurde przeciez w manualu masz wszystko napisane: do 3GB pamieci i support do 200mhz - nie wykluczaja sie nawzajem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulczas Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 mam problem z włączeniem tej funkcjii na EPOX-8RDA+ w biosie opcja jest włączona, z drugiego kompa idzie pakiet switch mryga, a komp nie wstaje... na płycie jest jakieś gniazdko WOL ale to chyba do zewn karty sieciowej, a ja korzystam z wbudowanej (nvidia)... czy może ktoś mi pomóc jak to ustrojstwo odpalić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 mam problem z włączeniem tej funkcjii na EPOX-8RDA+ w biosie opcja jest włączona, z drugiego kompa idzie pakiet switch mryga, a komp nie wstaje... na płycie jest jakieś gniazdko WOL ale to chyba do zewn karty sieciowej, a ja korzystam z wbudowanej (nvidia)... czy może ktoś mi pomóc jak to ustrojstwo odpalić? "tej" tzn jakiej funkcji. Ja wróżką nie jestem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Hm, kurcze już sam nie wiem co tu nie wyrabia: Dałem FSB 225 i komp wstał! System już nie :( Spróbuję może dac FSB 200 a ram na 120% to się przekonam czy napewno on nie daje rady, czy to może jednak procek. Boje się troche puścić go na 1.9V czekam na wentylatorek 3500 RPM zamiast aktualnych 2800 może wtedy sprubuję bo temperatura powyżej 1.8V leci w górę jak szalona..... No może delikatnie przesadzam - 7 stopni? Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Łukasz Tkacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Parodia, dałem na FSB 225 i poszedł na 1.8V :blink: :blink: . Komp działał ale bardzo niestabilnie. Jak przyjdzie wentylek to może spróbuję na 230 i 1.9V. Tylko czy ramy wyrobią : DUAL, 8-3-3-2,5CL i jeszcze 460 zamiast 400. Hmm. wydaje mi sie że nawet 2.9V nic tu nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 sprawdz w singlu na tych samych ustawieniach - moze kosci w dualu juz nie wyrabiaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu.krk Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Mam problem z 8rda+. Sprzedalem go na Allegro. Kupujacy stwierdzil, ze u niego nie dziala razem z Duronem 1000 (10x100). "ff" na wyswietlaczu ale procesor nie startuje. :-| Bios byl wgrany przeze mnie "8RDA+_Johnson_SE_E4_ED_Bpl_3.09C_28.01.05" i dzialal pieknie razem z sempronem 2300+. Czy ktos mial/ma takiego Durona na tej plycie (rev.2.2) i tym biosie? Kupujacy probowal zmiany ustawien zworki przy socketcie, inne pamieci, dyski, k.graficzne... Czy przyczyna lezy w biosie,czy moze ktos na poczcie gral w pilke tym mobo? Prosze o odpowiedz, to dosyc pilna sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Mam problem z 8rda+. Sprzedalem go na Allegro. Kupujacy stwierdzil, ze u niego nie dziala razem z Duronem 1000 (10x100). "ff" na wyswietlaczu ale procesor nie startuje. :-| Prosze o odpowiedz, to dosyc pilna sprawa. ja na tej plycie kiedys mialem durona 700 wiec raczej nie jest to kwestia procesora, a czy robil clear cmos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu.krk Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Tak, probowal clear cmos. Czy ten bios od Merlina moze stanowic problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 moze stanowic problem poniewaz stawia duze wymagania -przede wszystkim pamieciom wiec najlepiej byloby gdyby sprobowal zmienic bios na standardowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 1 kość ramu nie jest rozpoznawana przez everesta (mimo to jest dual) - nie ma numeru seryjnego, ale na pudełku jest napisane na końcu CADT. Słyszałem coś że te pamięci nie są dobre do o/c (mimo to wyciąga stabilne 217 a po zwiększeniu napięcia na procu nawet 220). Może mi ktoś doradzić? Czy ten ram to chłam (;)) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 dopuki sam nie sprawdzisz to nikt Ci tego nie powie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu.krk Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 1 kość ramu nie jest rozpoznawana przez everesta (mimo to jest dual) - nie ma numeru seryjnego, ale na pudełku jest napisane na końcu CADT. Słyszałem coś że te pamięci nie są dobre do o/c (mimo to wyciąga stabilne 217 a po zwiększeniu napięcia na procu nawet 220). Może mi ktoś doradzić? Czy ten ram to chłam (;)) ? Mialem kosc 256 na 8rda+. O/C bardzo podobne, nie wstawala wogole na cl2 i na 1T. Ten ram jest na kosciach Powerchip i wszystkie raczej marnie sie kreca, nie pomaga podniesienie napiecia i poluzowanie timingow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Mialem kosc 256 na 8rda+. O/C bardzo podobne, nie wstawala wogole na cl2 i na 1T. Ten ram jest na kosciach Powerchip i wszystkie raczej marnie sie kreca, nie pomaga podniesienie napiecia i poluzowanie timingow. To musi byc ta kość - na CL2 całego kompa wiesza a 2.9V NIC nie daje. Zobacze jak druga kośc sama sobie radzi z cl2. Spróbuje to komuś ze znajomych chyba wcisną - oni nie kręcą kompów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Posiadam płytę jak w podpisie:)... Mam kilka pytań, jako że myślę podkręcić na niej troszkę swego procka 2600+ thorton; -jaki jest obecnie najlepszy biosik do tej płyty który mogę wgrać z poziomu windows( w dyskietki itp. bawić się nie będe, bo dosa i wszelkie wiersze poleceń omijam szerokim łukiem) za pomocą dołączonego programu magic bios, ew innego jeśli to możliwe??? -jakie najlepsze stery, do niej... niebawem zmieniam grafike i trzeba będzie zrobić format C( a następnie obraz partycji) i chciałbym mieć, najlepsze stery... -jakie chłodzenie do ok.40zł polecacie w zamian za boxowy który posiadam... koniecznie cichy :icon_exclaim::icon_exclaim::icon_exclaim: ... -chłodzenie chipsetu... jak na razie tego wyjca(wentylatorek), wymontowałem, co ciechego wstawić w jego zastępstwo ciechego :!: ,radiatorów nie myślę demontować( ponad rok gwarancji mam jeszcze) Myślę o podkręceniu swego procka na 12.5x200... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mam problem z 8rda+. Sprzedalem go na Allegro. Kupujacy stwierdzil, ze u niego nie dziala razem z Duronem 1000 (10x100). "ff" na wyswietlaczu ale procesor nie startuje. :-| Bios byl wgrany przeze mnie "8RDA+_Johnson_SE_E4_ED_Bpl_3.09C_28.01.05" i dzialal pieknie razem z sempronem 2300+. Czy ktos mial/ma takiego Durona na tej plycie (rev.2.2) i tym biosie? Kupujacy probowal zmiany ustawien zworki przy socketcie, inne pamieci, dyski, k.graficzne... Czy przyczyna lezy w biosie,czy moze ktos na poczcie gral w pilke tym mobo? Prosze o odpowiedz, to dosyc pilna sprawa. to bios ja sam mialem podobnie tylko ze z axp t-bred A - trzeba zaladowac cos standardowego ;) jako potwierdzenie dodam ze po swoich doswiadczeniach kopalem troche po sieci i znalazlem podobny przypadek roznica polega na tym ze ow eksperymentator posiadal dwa proce - na jednym mu sprzet dzialal, na drugim juz nie - wszystko przy tym biosie oczywiscie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Posiadam płytę jak w podpisie:)... Mam kilka pytań, jako że myślę podkręcić na niej troszkę swego procka 2600+ thorton; -jaki jest obecnie najlepszy biosik do tej płyty który mogę wgrać z poziomu windows( w dyskietki itp. bawić się nie będe, bo dosa i wszelkie wiersze poleceń omijam szerokim łukiem) za pomocą dołączonego programu magic bios, ew innego jeśli to możliwe??? -jakie najlepsze stery, do niej... niebawem zmieniam grafike i trzeba będzie zrobić format C( a następnie obraz partycji) i chciałbym mieć, najlepsze stery... -jakie chłodzenie do ok.40zł polecacie w zamian za boxowy który posiadam... koniecznie cichy :icon_exclaim::icon_exclaim::icon_exclaim: ... -chłodzenie chipsetu... jak na razie tego wyjca(wentylatorek), wymontowałem, co ciechego wstawić w jego zastępstwo ciechego :!: ,radiatorów nie myślę demontować( ponad rok gwarancji mam jeszcze) Myślę o podkręceniu swego procka na 12.5x200... Jest temat 8rda3+ zalecam tam zajrzeć. Co do biosu to chyba merlina, tylko że nie magic bios tylko win flash (jest w katalogu magica). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_gentos Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Co do chłodzenia procka, to mogę polecić Arctic-Cooling Copper Silent 2L. U mnie na najniższych obrotach spokojnie ciągnie na 8RDA+ Axp 1700+@2000mhz, temperatura w idle wynosi 37 stopni, więc mieści się spokojnie w granicach bezpieczeństwa. Kiedy proc jest narażony na długotrwałe obciążenie to przestawiam na średnie obroty, i temperatura nie przekracza 43 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Może mi ktoś powiedzieć czy Magic Screen działa na tej płycie bezproblemowo? Na 8RDA3I działał jak należy, czy i na tej można dołożyć sobie obrazek podczas uruchamiania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulczas Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 mam mały (w sumie to duży) problem z przekroczeniem fsb >200 zaliczam zwisy nawet na 195x10 moja konfiguracja to: 8rda+,AXP1700 JIUHB, 2x512 Patriot w dualu czy ktoś może mi coś zasugerować? timingi ustawiałem nawet maksymalne, wszystkie opcje sprawdzałem, z napięciami też... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 a probowales asynchronicznie? z jaka max czestotliwoscia pamieci moga pracowac? napiecie na procu podnosiles? jak z temperatura? - tak malo danych podales ze to moze byc wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulczas Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) pamięci to patrioty 400, napięcie na procku podniesione do 1,6 i temperatura jego wtedy 48,5-51. A czy asynchronicznie jest sens? puściłem asynchronicznie fsb na 215 a pamięć na 83 bodajże procent... i chula... ale ponawiam pytanie: czy to ma sens? Edytowane 2 Lutego 2006 przez bulczas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 w tym wypadku nie - a standartowe napiecie jakie masz dla proca? do z tego co wiem to powinno byc wlasnie 1.6... sprobuj wyzej podniesc, moze pomoze temperatura co podales w idle czy stress? jesli idle to troche za wysoka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulczas Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) no właśnie w idle, a z tego co wiem to ten procek ma standartowo jakiś mały woltaż ale nie pamiętam teraz jaki dokładnie bodajże 1,5V mój egzemplarz Edytowane 2 Lutego 2006 przez bulczas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...