Hitman Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Wszytskie swoje ustawienia testuje dokładnie i powoli. Aby dojść do swoich wyników spędziłem wiele godzin przy kompie i oczywiście często zwroka resetu biosu była w użyciu....Zauważyłem, że bardziej nastawiłeś się na mnożnik niż fsb(15 x 169). Wynika to z porównania wydajności czy to wina pamięci ? Na stronie 12 tego tematu jest opis jak testowałem DDR noname. Sprawdzałem ostrożnie wyłącznie fsb, a gdy nie komp nie chciał się odpalć zmiejszałem timingi. Niestety przy fsb 185(na próbe z ciewawości) padł bios :? i na tym się moje testy póki co zatrzymały. Wymieniłem pamięci bez dopłaty na inne z pozorów lepsze. Zobaczymy. Może bios znowu padnie :x , a może posune sie do przodu. Ustawienie wysokiego mnoznika ma swoje uzasadnienie. Spojrz na przykład: mój obecny rekord w przetaktowaniu proca to 15x169=2535 hz, rekord w ustawieniu szyny FSB to 12x209 =2508 bez vddmoda na pamieciach Twinmosa 2x256 333HZ przetaktowane na 418 HZ. ( zobacz link Moje osiągi w podpisie ). Ale jest to absolutny max jesli chodzi o FSB. Zresztą dzieliłem się już swoimi sprzestrzeżeniami na temat Twinmosów już wcześniej. Kości są tanie, kręcą się bardzo dobrze ale są też cholerrnie kapryśne. Zwłaszcza jeśli chodzi o timingi ( tak nawiasem mówiąc to do ostrego kręcenia nie za bardzo współgrają z Epoksem, z moich obserwacji wynika że są rewelacyjne z konfiguracji z Chaintechem :!: ). Z Timingami bywa różnie, jak wyczytałem na zachodnich stronach to ponoć święte ustawienia timingow dla Twinmosów to 5-3-3-2. I to się zgadza bo nawet zejscie to 3-3-2-2 praktycznie nic nie daje już w wynikach. Poza tym raz daja sie wkrecac od razu nawet dużym skokiem, a raz od razu sie komp wysypie i musze powoli krok po kroku je ciągnąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachar Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Czy epox rda pozatym ze nie ma dzwiękówki(dobrej),firewire i sieciówki jest gorszy od rda+.Tzn czy będzie miał gorsze wyniki w podkręcaniu i przedewszystkim w stabilności?Mam audigy karte więc soundstorm odpada,audigy posiada firewire a sieciówki to leżą u mnie w zapasie w domu więc nie wiem czy jest sens dopłacać 70 zł do rda+.W podkręcaniu nie będzie żadnych różnic, co do stabilności to neiwiem. Epox bez + mniej się grzeje co może mieć wpływ na stabilność. Ważny też jest rev płytki.Możesz napisać jakie na razie wyszły rev. płytek i którą najlepiej kupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majson Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ustawienie wysokiego mnoznika ma swoje uzasadnienie. Spojrz na przykład: mój obecny rekord w przetaktowaniu proca to 15x169=2535 hz, rekord w ustawieniu szyny FSB to 12x209 =2508 bez vddmoda na pamieciach Twinmosa 2x256 333HZ przetaktowane na 418 HZ. ( zobacz link Moje osiągi w podpisie ). Ale jest to absolutny max jesli chodzi o FSB. Zresztą dzieliłem się już swoimi sprzestrzeżeniami na temat Twinmosów już wcześniej. Kości są tanie, kręcą się bardzo dobrze ale są też cholerrnie kapryśne. Zwłaszcza jeśli chodzi o timingi ( tak nawiasem mówiąc to do ostrego kręcenia nie za bardzo współgrają z Epoksem, z moich obserwacji wynika że są rewelacyjne z konfiguracji z Chaintechem ). Z Timingami bywa różnie, jak wyczytałem na zachodnich stronach to ponoć święte ustawienia timingow dla Twinmosów to 5-3-3-2. I to się zgadza bo nawet zejscie to 3-3-2-2 praktycznie nic nie daje już w wynikach. Poza tym raz daja sie wkrecac od razu nawet dużym skokiem, a raz od razu sie komp wysypie i musze powoli krok po kroku je ciągnąć. Wczoraj wyciągnąłem 12.5 x 182 i to póki co stanowi górną granice dla 512 DDr noname(Elixir`y CL 2.5). W przyszłym tygodniu usprawnie chłodzenie, więc może uda się dojść do 185. Będę jeszcze próbował przy niższych mnożnikach, ale wydaje mi się że jak na noname pamięci to i tak dobrze poszło. Niestety napięcie na pamięciach to 2.9V, a na procku 1.85. Zobacze jak będzie z lepszym chłodzeniem. Problem polega na tym, że chodź bym miał niewiadomo jaki radiator na procku, to napięcie 1.85 tak go grzeje, że nawet 3 wiatraki nic by nie wskurały. Pozostaje tylko WC. Dla ciekowstki podam, że na obecnym radiatorze, w stresie przy 2400+, mam najwyżej 41 stopni po paru godzinach testów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Czy epox rda pozatym ze nie ma dzwiękówki(dobrej),firewire i sieciówki jest gorszy od rda+.Tzn czy będzie miał gorsze wyniki w podkręcaniu i przedewszystkim w stabilności?Mam audigy karte więc soundstorm odpada,audigy posiada firewire a sieciówki to leżą u mnie w zapasie w domu więc nie wiem czy jest sens dopłacać 70 zł do rda+.W podkręcaniu nie będzie żadnych różnic, co do stabilności to neiwiem. Epox bez + mniej się grzeje co może mieć wpływ na stabilność. Ważny też jest rev płytki.Możesz napisać jakie na razie wyszły rev. płytek i którą najlepiej kupić.Co do 8rda bez plusa to niewiem jak to z nimi jest, moge tylko powiedzieć że najlepsza seria 8rda+ to rev. 1.1 z mostkami C1 (takimi co są w nowych 8rda3+ i ABIT NF7-S rev 2.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Czy epox rda pozatym ze nie ma dzwiękówki(dobrej),firewire i sieciówki jest gorszy od rda+.Tzn czy będzie miał gorsze wyniki w podkręcaniu i przedewszystkim w stabilności?Mam audigy karte więc soundstorm odpada,audigy posiada firewire a sieciówki to leżą u mnie w zapasie w domu więc nie wiem czy jest sens dopłacać 70 zł do rda+.W podkręcaniu nie będzie żadnych różnic, co do stabilności to neiwiem. Epox bez + mniej się grzeje co może mieć wpływ na stabilność. Ważny też jest rev płytki.Możesz napisać jakie na razie wyszły rev. płytek i którą najlepiej kupić.Co do 8rda bez plusa to niewiem jak to z nimi jest, moge tylko powiedzieć że najlepsza seria 8rda+ to rev. 1.1 z mostkami C1 (takimi co są w nowych 8rda3+ i ABIT NF7-S rev 2.0)gdzie można sprawdzić te mostki c1 mam epoxa 8RDA+ rev 1.1 od 3 tyg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Wczoraj wyciągnąłem 12.5 x 182 i to póki co stanowi górną granice dla 512 DDr noname(Elixir`y CL 2.5). W przyszłym tygodniu usprawnie chłodzenie, więc może uda się dojść do 185. Będę jeszcze próbował przy niższych mnożnikach, ale wydaje mi się że jak na noname pamięci to i tak dobrze poszło. Niestety napięcie na pamięciach to 2.9V, a na procku 1.85. Zobacze jak będzie z lepszym chłodzeniem. Problem polega na tym, że chodź bym miał niewiadomo jaki radiator na procku, to napięcie 1.85 tak go grzeje, że nawet 3 wiatraki nic by nie wskurały. Pozostaje tylko WC. Dla ciekowstki podam, że na obecnym radiatorze, w stresie przy 2400+, mam najwyżej 41 stopni po paru godzinach testów. W swojej konfiguracji nie napisałeś jaki masz zasilacz. U mnie , dopuki nie kupiłem Chiefteca to z biedą na szajsowatym zasilaczu miałem zaledwie połowę z twego. Zaryzykowałem więc wydając sporo kasy na tą zasiłkę ( oczywiście wcześniej czytałem o niej m.in na TWEAKU :lol: ) i na szczęscie okazał się to zakup w dziesiątkę. Teraz tylko temperatury stanowią dla mnie barierę :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Czy epox rda pozatym ze nie ma dzwiękówki(dobrej),firewire i sieciówki jest gorszy od rda+.Tzn czy będzie miał gorsze wyniki w podkręcaniu i przedewszystkim w stabilności?Mam audigy karte więc soundstorm odpada,audigy posiada firewire a sieciówki to leżą u mnie w zapasie w domu więc nie wiem czy jest sens dopłacać 70 zł do rda+.W podkręcaniu nie będzie żadnych różnic, co do stabilności to neiwiem. Epox bez + mniej się grzeje co może mieć wpływ na stabilność. Ważny też jest rev płytki.Możesz napisać jakie na razie wyszły rev. płytek i którą najlepiej kupić.Co do 8rda bez plusa to niewiem jak to z nimi jest, moge tylko powiedzieć że najlepsza seria 8rda+ to rev. 1.1 z mostkami C1 (takimi co są w nowych 8rda3+ i ABIT NF7-S rev 2.0)gdzie można sprawdzić te mostki c1 mam epoxa 8RDA+ rev 1.1 od 3 tyg Możesz to sprawdzić zdejmując radiator z nb, lub softwearowo - przez np. wincpuid. Ponad to bez zdejmowania radiatorka z nb można zaświecić latarką i sprawdzić czy wewnątrz całego chipsetu jest metalowe kółko - jeżeli nie to masz jedną z nowszych wersji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Mam do Was pytanko - czy ktoś już otrzymał ten pendrive z promocyjnych zestawów?? Ja wysłałem zaraz po świętach poleconym i nadal czekam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Mam do Was pytanko - czy ktoś już otrzymał ten pendrive z promocyjnych zestawów?? Ja wysłałem zaraz po świętach poleconym i nadal czekam :(ja też czekam wysłałem przed świętami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ja mam taka smieszna jazde,ze mi sie zegarek przestawia bez przerwy.. Ale stalo sie to dopiero po wgraniu najnowszego biosu, tak mi sie przynajmniej wydaje,moze wczesniej nie zwrocilem uwagi. Ustawie go normalnie to za dzien lub dwa jest o jakies 10-15 min. do przodu. Wkurza mnie to! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ja też czekam na tego PEN DRIVE :) CO do Epoxa to jest najnowszy biosik do EP-8RDA+8rda3501.zipBETA Więcej info tu: http://www.aoaforums.com/forum/showthread....&threadid=17302 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Witam. o co chodzi z tym dźwiękiem na 8RDA+. Po pewnym czasie dźwięk zaczyna mi poprostu charczeć i jest nie czysty. Np. w grze MGS2 pojawia się to dość często. Zastanawia mnie na ile jest to wina mobo, a na ile sterowników, lub łaty do tej gry. Używam sterowników nvidia 2.03, chyba najnowszych, więc co jest grane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Jakie masz timingi na ramie :?: u mnie przy optimal przy 200x11 troszku siem sypie winda :P Ja mam 5,2,2,2.0:D przy 2.7 v puszczone oczywiście synchroALe jakie ty masz pamieci :roll: :wink:Ja na TwinMOS'ach daje rade 195 synchro na 2.77V przy 5-3-2-2 8) Ale na nizszym napieciu to maja problemy juz ok 175, a te 195 testowalem memtestem przez pare godzin i 0 bledow. W razie przyplywu wolnego czasu pokatuje je wyzej, ale najpier musze zalozyc jakies chlodzenie na SB i na mosfety, bo chyba przez to, ze za mocno sie grzeja dosc znaczaco wacha mi sie napiecie VCore (amplituda dochodzi nawet do 0,1V !! :( ) Zreszta tutaj widac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 czy ktoś wie co zrobić aby smart działał?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majson Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 W swojej konfiguracji nie napisałeś jaki masz zasilacz. U mnie , dopuki nie kupiłem Chiefteca to z biedą na szajsowatym zasilaczu miałem zaledwie połowę z twego. Zaryzykowałem więc wydając sporo kasy na tą zasiłkę ( oczywiście wcześniej czytałem o niej m.in na TWEAKU ) i na szczęscie okazał się to zakup w dziesiątkę. Teraz tylko temperatury stanowią dla mnie barierę Zasilka to niestety Megabajt 350. Nie mam funduszy na lepszy. :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Kurde niech ktoś mnie oświeci. Mam 8RDA rev 1.1 kupiona około 2 tygodnie temu, chipset A3. Działa stabilnie na XP1700+ przy FSB200 8) (wyżej jeszcze nie spr bo musze dokończyć nowy bloczek na cpu). I nadal nie wiem czy moja mobo jest w wer. C1 czy nie WCPUID pokazuje mi tylko w chipset info pzdóry o A2 i wsio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Kurde niech ktoś mnie oświeci. Mam 8RDA rev 1.1 kupiona około 2 tygodnie temu, chipset A3. Działa stabilnie na XP1700+ przy FSB200 8) (wyżej jeszcze nie spr bo musze dokończyć nowy bloczek na cpu). I nadal nie wiem czy moja mobo jest w wer. C1 czy nie WCPUID pokazuje mi tylko w chipset info pzdóry o A2 i wsio. jak wcpuid pokazuje A2 to na 100% masz A3 przy C1 juz go prawidłowo wcpuid rozpoznaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Kurde niech ktoś mnie oświeci. Mam 8RDA rev 1.1 kupiona około 2 tygodnie temu, chipset A3. Działa stabilnie na XP1700+ przy FSB200 8) (wyżej jeszcze nie spr bo musze dokończyć nowy bloczek na cpu). I nadal nie wiem czy moja mobo jest w wer. C1 czy nie WCPUID pokazuje mi tylko w chipset info pzdóry o A2 i wsio. jak wcpuid pokazuje A2 to na 100% masz A3 przy C1 juz go prawidłowo wcpuid rozpoznaje No to moim zdaniem ver. chipsetu (A3 czy C1) nie ma większego znaczenia dla wielkości FSB przy oc, potrzebny jest dobry proc i zasiłka. A co do C1 to pewnie mnożniki tylko można podnieść powyżej 12,5 8) :wink:. U mnie komp spokojnie lata na FSB200 (mobo ma tylko zmienione chłodzenie na NB bo na SB jeszcze nie założyłem :P bez vmoda i innych rzeczy) i jeżeli mi tylko pamięci pozwolą to poleci jeszcze więcej (jak tylko skończe bloczek a to już nidługo :P:P :twisted: ). Takie jest moje zdanie po przeczytaniu masy postów odnoście EpoX'a i Abita. W obu przypadkach zdarzają siem problemy z wysokimi FSB, a że Abit wypóścił troszke nowszą mobo z bajerami no cóż LIFE EpoX terz to zrobił :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 czy ktoś wie co zrobić aby smart działał?? włączyć go w biosie 8O :? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Kurde niech ktoś mnie oświeci. Mam 8RDA rev 1.1 kupiona około 2 tygodnie temu, chipset A3. Działa stabilnie na XP1700+ przy FSB200 8) (wyżej jeszcze nie spr bo musze dokończyć nowy bloczek na cpu). I nadal nie wiem czy moja mobo jest w wer. C1 czy nie WCPUID pokazuje mi tylko w chipset info pzdóry o A2 i wsio. jak wcpuid pokazuje A2 to na 100% masz A3 przy C1 juz go prawidłowo wcpuid rozpoznaje No to moim zdaniem ver. chipsetu (A3 czy C1) nie ma większego znaczenia dla wielkości FSB przy oc, potrzebny jest dobry proc i zasiłka. A co do C1 to pewnie mnożniki tylko można podnieść powyżej 12,5 8) :wink:. U mnie komp spokojnie lata na FSB200 (mobo ma tylko zmienione chłodzenie na NB bo na SB jeszcze nie założyłem :P bez vmoda i innych rzeczy) i jeżeli mi tylko pamięci pozwolą to poleci jeszcze więcej (jak tylko skończe bloczek a to już nidługo :P:P :twisted: ). Takie jest moje zdanie po przeczytaniu masy postów odnoście EpoX'a i Abita. W obu przypadkach zdarzają siem problemy z wysokimi FSB, a że Abit wypóścił troszke nowszą mobo z bajerami no cóż LIFE EpoX terz to zrobił :wink: 8) Wersja chipu ma duże znaczenie, w początkowych wersjach Epoxa był problem z dojechaniem do 200fsb stabilnie synchro. Przy A3 jest juz o niebo lepiej, natomiast w C1 masz gwarantowane 200fbs i zrobienie z tego 230 synchro stabilnie lub nawetz wyzej nie powinno stanowic problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 czy ktoś wie co zrobić aby smart działał?? włączyć go w biosie 8O :? :wink: Jeśli koleś zainstalował stery nievidi IDE sw to włączenie w BIOS'ie mu nie pomoże :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Kurde niech ktoś mnie oświeci. Mam 8RDA rev 1.1 kupiona około 2 tygodnie temu, chipset A3. Działa stabilnie na XP1700+ przy FSB200 8) (wyżej jeszcze nie spr bo musze dokończyć nowy bloczek na cpu). I nadal nie wiem czy moja mobo jest w wer. C1 czy nie WCPUID pokazuje mi tylko w chipset info pzdóry o A2 i wsio. jak wcpuid pokazuje A2 to na 100% masz A3 przy C1 juz go prawidłowo wcpuid rozpoznaje No to moim zdaniem ver. chipsetu (A3 czy C1) nie ma większego znaczenia dla wielkości FSB przy oc, potrzebny jest dobry proc i zasiłka. A co do C1 to pewnie mnożniki tylko można podnieść powyżej 12,5 8) :wink:. U mnie komp spokojnie lata na FSB200 (mobo ma tylko zmienione chłodzenie na NB bo na SB jeszcze nie założyłem :P bez vmoda i innych rzeczy) i jeżeli mi tylko pamięci pozwolą to poleci jeszcze więcej (jak tylko skończe bloczek a to już nidługo :P:P :twisted: ). Takie jest moje zdanie po przeczytaniu masy postów odnoście EpoX'a i Abita. W obu przypadkach zdarzają siem problemy z wysokimi FSB, a że Abit wypóścił troszke nowszą mobo z bajerami no cóż LIFE EpoX terz to zrobił :wink: 8) Wersja chipu ma duże znaczenie, w początkowych wersjach Epoxa był problem z dojechaniem do 200fsb stabilnie synchro. Przy A3 jest juz o niebo lepiej, natomiast w C1 masz gwarantowane 200fbs i zrobienie z tego 230 synchro stabilnie lub nawetz wyzej nie powinno stanowic problemu. bez dodatkowego chłodzenia SB, mofsetów. Niestety :cry: wyżej pamięci nie wydalają :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachar Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Czy ktoś prubował włożyć na duala 2 pamięcie o takiej samej pojemności ale rożnych firm i różnych cas latency ?Czy muszą być identyczne pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Czy ktoś prubował włożyć na duala 2 pamięcie o takiej samej pojemności ale rożnych firm i różnych cas latency ?Czy muszą być identyczne pamięci?Najlepiej jest instaloać pamieci o takich samych parametrach, nie muszą byc tej samej firmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 siemnako ja bez modow moge spkojnie dac 220 przy 221 juz sie sypie :( chipset A3 a obecnie to cio w podpisie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Czy ktoś prubował włożyć na duala 2 pamięcie o takiej samej pojemności ale rożnych firm i różnych cas latency ?Czy muszą być identyczne pamięci? Ja tak miałem i wszystko działało OK (dwie kości w DUAL-u jedna dwustronna, druga jednostronna, dwuch różnych firm) Mimo iż wszystko działało OK polecam zastosować dwie takie same, u mnie po wymiane dwustronnej na jednostronna kingstona mam lepszą wydajność :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Diabli mnie juz biora z ta plyta...wszystko super slicznie itp.. a gdy tylko wsadze w byle jaki slot karte TV AverMedii to nawet sie bios nie pokaze..na ledach stoi "C1" i kupa...karta sprawna na 100%.. czy ktos juz mial cos podobnego? a taki ladny obraz TV mialem na Abicie :) ..ech.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madx21 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Jesli chodzi o DUAL na nforce to umnie mialem Twinmos pc2700 jednostronna w dimm1 oraz elixir pc2100 w dimm2 . Dual smigal az milo i nie mialem z tym problemow jak to niektorzy. Tera inna beczka :). Wlasnie dostalem w lapki radeona 9500 128 mb i kupa. Chyba za slaba zasilka. A myslalem ze da rade bo ladnie trzymala napiecia :(. Zasilacz to 350w jakies tam firmy VIP na ktorym pisze ze przy 3.3V - 14A, 5V - 25A, 12V - 14A. A na wyswietlaczu epoxa jest kod "1d" co oznacza nitial Early_pm_init switch. ???? Wie ktos co to jest. Nawet wyciagniecie wszystkiego z kompa i zostawieniu samej karty i xp1700+ puszczony tylko na 1100 mhz dalej ten sam kod. [gluteus maximus] blada. A musze go przetestowac bo nie wiem czy go zwracac jak nie uda sie softmod :). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 W swojej konfiguracji nie napisałeś jaki masz zasilacz. U mnie , dopuki nie kupiłem Chiefteca to z biedą na szajsowatym zasilaczu miałem zaledwie połowę z twego. Zaryzykowałem więc wydając sporo kasy na tą zasiłkę ( oczywiście wcześniej czytałem o niej m.in na TWEAKU ) i na szczęscie okazał się to zakup w dziesiątkę. Teraz tylko temperatury stanowią dla mnie barierę Zasilka to niestety Megabajt 350. Nie mam funduszy na lepszy. :( :( Fundusze ciężka sprawa. Z ciężkim sercem wydawałem 330 złociszy na Chiefteca 420W ale naprawdę BYŁO WARTO :!: :!: :!: Zasiłka to podstawa. Dzięki niej poszedłem w podkręcaniu bardzo do przodu. Jeśli znajdziesz jakiegoś sponsora i w końcu kupisz coś dobrego, to wtedy zobaczysz co Epox i twój sprzęcik potrafi :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 panowie a moze mi ktos cos powiedziec dlaczego po zainstalowaniu wina98 komp niewidzi cd-romów a w manadzerze pod KONTROLERY DYSKU TWARDEGO mam dwa wykrzykniki pod Drugi kontroler IDE(pojedyncza kolejka fifo) i Pierwszy....... prosze pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...