Skocz do zawartości
Gość

Epox 8RDA(+) - Zlote rady, codzienne problemy..

Rekomendowane odpowiedzi

1 MORE QUESTION!!!!

czy wszystkie plyty 8rda+ produkowanie obecnie mają NB C1??? Czy pronix (firma produkująca plyty epoxa i fic'a) stosuje nadal mostki A2 i A3??? Tzn czy nvidia tlucze jeszcze te stare wklęsłe mostki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra.... ma mproblem....

wiec tak... jezeli puszcze proca na 11 x 200 przy 1,85V i pamieci na 166 to wszystko chodzi spox... jezeli puszcze proca na 166 a pamieci na 200 to tez wszystko spox... ale jezeli polacze i dam asynchro 200 to wtedy bez wzgledu jakie mam timingi , napiecia robi mi zwiechy.... moze jest jakis nowy bios do 8rda+??

zrobilem swietne chlodzonko sb i nb iwec odpada ( na miedizane radiatory wieja wentylki z winfasta gf4 ti puszczone na 6V )..

pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 MORE QUESTION!!!!

czy wszystkie plyty 8rda+ produkowanie obecnie mają NB C1??? Czy pronix (firma produkująca plyty epoxa i fic'a) stosuje nadal mostki A2 i A3??? Tzn czy nvidia tlucze jeszcze te stare wklęsłe mostki?

Prawdopodobnie tylko C1 robią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 MORE QUESTION!!!!

czyli prawdopodobnie wszystkie A2 i A3 już sprzedali więc jeśli kupie teraz 8rda+ to będzie prawdopodobnie mostek C1. To zamawiam 8rda+ z pronoxa. Czy dają jeszcze pendrive'y do plyt epoxa? Aha slyszalem ze jest jakas rewizja 8rda+ 1.2 z VDD voltage control!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 MORE QUESTION!!!!

czyli prawdopodobnie wszystkie A2 i A3 już sprzedali więc jeśli kupie teraz 8rda+ to będzie prawdopodobnie mostek C1. To zamawiam 8rda+ z pronoxa. Czy dają jeszcze pendrive'y do plyt epoxa? Aha slyszalem ze jest jakas rewizja 8rda+ 1.2 z VDD voltage control!!!
Podobno rev 1.2 ma VDD control (PODOBNO :]) z tym ze na 100% ma C1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś prubował włożyć na duala 2 pamięcie o takiej samej pojemności ale rożnych firm i różnych cas latency ?Czy muszą być identyczne pamięci?

ja mam seiteci i twinmosy 2x 256 mhb 333mhz i przy wlaczaniu kompa mam dual channel enabled. :>

czy nadal nikt nic nie wie na temat tego ze jak podkreci sie proca na 2200 mhz czy wiecej, to nei pokazuje juz xp2800 tylko mhz ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tak zrobilem. Oplaca sie bardzo, bo soundstorm ma znacznie lepszer brzmienie.

no ja bym sie nie do konca zgodzil...

soundstorm jest za******, w csie wg mnie ( i nie tylko spisuje sie lepiej niz live) ale jesli chodzi o muzyke to live jest gora (imho), pozatym live ma duzo silniejszy dzwiek.. ( to juz nie imho, nie wiem na czym to do konca polega ale to sprawdzone...)

tak ze ja dla przykladu na razie mam i soundstorma i liva i tylko sobie przelanczam :)

----------------------------

mala odpowiedz na moje problemy z wczesniejszej czesci topika( kto czytal ten wie)

-przyczyna WSZYSTKICH moich problemow byly... pamieci.

teraz mam 6(!!!) komplet ramow(zajebiste, spec-tek :))) i dopiero te dzialaja... nie kreca sie zajebiscie ale pczekam i zmioenie na lepsze..

przynajmniej komp jest w 1000000% stabilny.

pozdro to all epox rda+ users :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim daniem nie. Co do CS`a to ja mam dobry dzwiek. A mp3 np. graja o niebo lepiej, kazdy instrument gitara, perkusja itd. brzmi bardzo naturalnie i czysciej, jakby wiecje wysokich tonow. A na livie wszysko bylo takie szare bure i ponure :>. Wg mnie soundstrom zdecydfowanie tak :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem wczoraj rda+ i ma mostek NB a1 z tym że jest bez tego aluminiowego kółka (wygląda jak c1) czy to może być c1 tylko oznaczony jako A1 tak jak na rda3+ :roll:

aha mostek SB jest A3

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO jesli nie ma tego srebrnego czegoś :P to jest to C1 tak mi się wydaje :|

Czy jak poprawiałeś chłodzenie na NB to zdarłeś to srebrne COŚ na mostku ( chyba ze masz C1 :lol: ) ? Czy poprawi to przewodnictwo cieplne Twoim zdaniem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO jesli nie ma tego srebrnego czegoś :P to jest to C1 tak mi się wydaje :|

Czy jak poprawiałeś chłodzenie na NB to zdarłeś to srebrne COŚ na mostku ( chyba ze masz C1 :lol: ) ? Czy poprawi to przewodnictwo cieplne Twoim zdaniem ??

NO C1 mam :] Co do srebrnego COŚ'ka to czytałem że Epox zrezygnował z tego pomysłu ponieważ te COŚ niebyło idealnei równe z chipem ci powodowało, że radiator miał gorszą styczność z chipsetem. Wiec uwazam ze pozbycie sie tego było by dobre :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałeś flashować ręcznie, ktoś już miał taki problem i z tego co pamiętam dopiero mu sie udało jak zrobił to ręcznie tym programikiem do flash'a pod winde.

Ja tak miałem.

Na pierwszych sronach tego tematu mozna o tym poczytać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam szybkie pytanie do posiadaczy 8rda+, moge miec za 350zl ale musze sie szybko zdecydowac na gwarancji 8rda+ ale rev 1.0 czyli ta pierwsza wersja ze starym mostkiem? zalezy mi na stabilnym 12,5x175 a mam dltc 1700xp 1.5v i tyle chodzi na kazdej plycie na razie gigabyte, soltek, wiec watpie zeby i na Epoxie nie chodzil tyle na codzien tylko jedno pytanie - czy jest cos czego mam sie obawiac po rev 1.0 czy mozna brac spokojnie? nie zalezy mi na fsb200 od razu mowie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...