ClareS Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 No ta a ale jak mam już karte sieciową i karte muzyczna to po co przeplać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 No ta a ale jak mam już karte sieciową i karte muzyczna to po co przeplać :lol:NO to w takim razie nie ma sensu kuowac z + albo sprzedaj sieciowke i muzyke i kup z + :D. Zreszta niewiem jak chcesz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 No ta a ale jak mam już karte sieciową i karte muzyczna to po co przeplać :lol:Wiec sam sobie odpowiedziales :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 No jeszcze zobacze jaką kupie ale dzięki za pomoc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Moje zdanie jest takie: Jak ci nie jest potrzebne złącze FireWire to bierz bez (+) bo karta sieciowa kosztuje 20 zł (wersja OEM) a nie 50 a ta na płycie nie jest lepsza od tej za 20 zł (czytaj PLANET ENW9504) a dźwięk jest zarówno na płycie z (+) jak i bez (podobno na 8RDA+ jest lepszy :?: ), ponadto w 8RDA chip się tak nie grzeje(chyba :idea: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 No to dobrze 8) Ale narazie mam inne wydatki i mobo zmienie gdzies podkoniec wakacji :? Narazie to robie obeznanie które najlepsze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ja proponuje [bo poprostu :) ] 8RDA + a co do grzania sie mostkow to trzeba zainwestowac 60 zł i kupic ZALMANA na oba mostki (30 zł/sztuka) i po kłopocie... PS. Nie widziałem sieciowki za 20 zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 No to dobrze 8) Ale narazie mam inne wydatki i mobo zmienie gdzies podkoniec wakacji :? Narazie to robie obeznanie które najlepsze :Dpod koniec wakacji to bedzie juz nforce3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Nforce 3 :lol: Ale za jaką cene będzie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 A w styczniu nforce 4 albo 5 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 tak ze zintegrowanym v 5 6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 PS. Nie widziałem sieciowki za 20 zł... A ja mam ich mnóstwo (akurat jestem w trakcie rozbudowy sieci) PLANET ENW-9504 wersja OEM 3 lata gwarancji. Ps. Jak znasz hasło dostępu do cennika ACTION to sobie możesz sprawdzić. TU MASZ LINK www.a.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 No to dobrze 8) Ale narazie mam inne wydatki i mobo zmienie gdzies podkoniec wakacji :? Narazie to robie obeznanie które najlepsze :Dpod koniec wakacji to bedzie juz nforce3I być może rev. 2.0 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 jaki jest najnowszy rev do epoxa 8rda+ 2.0 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Najnowszy (choc nie ma go w polsce) jest rev 2.0 i bylo o nim wczesniej w tym temacie... Ma czujnik temperatury,i kilka innych fajnych drobiazgow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Mam Epox 8RDA bez plusa i rzeczywiście sie mniej grzeje i to sporo. Po przesmarowaniu NB białą pastą chodzi na 230MHz w pełni stabilnie neistety asynchro z pamięciami. Radiator na NB standardowy jest ciepły ale ma poniżej 45 stopni. A z tego co pisali właściciele 8RDA+ to u nich radiaor na sporo niższej magistrali parzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja mam Epoxa z plusem i SB sie grzeje tak ze nie mozna dotknac:) NB jest ok ale tez cieply... Ja zainwestowalem 60 zł w ZALMANY i juz jest ok, smiga ze az milo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja mam Epoxa z plusem i SB sie grzeje tak ze nie mozna dotknac:) NB jest ok ale tez cieply... Ja zainwestowalem 60 zł w ZALMANY i juz jest ok, smiga ze az milo :)Nie wiem czy sie myle ale NB to mostek półbnocny a soudth to połódniowy. Więc nie wiem jakim sposobem połódniowy ci sie bardziej grzeje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja mam Epoxa z plusem i SB sie grzeje tak ze nie mozna dotknac:) NB jest ok ale tez cieply... Ja zainwestowalem 60 zł w ZALMANY i juz jest ok, smiga ze az milo :)Nie wiem czy sie myle ale NB to mostek półbnocny a soudth to połódniowy. Więc nie wiem jakim sposobem połódniowy ci sie bardziej grzeje. półbnocny = NB (jest wyżej) połódniowy =SB (jest niżej) popracuj nad ortografią!!! NB grzeje przez soundstorma na RDA+; na RDA nie ma soundstorma więc sie nie grzeje ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja mam Epoxa z plusem i SB sie grzeje tak ze nie mozna dotknac:) NB jest ok ale tez cieply... Ja zainwestowalem 60 zł w ZALMANY i juz jest ok, smiga ze az milo :)Nie wiem czy sie myle ale NB to mostek półbnocny a soudth to połódniowy. Więc nie wiem jakim sposobem połódniowy ci sie bardziej grzeje. półbnocny = NB (jest wyżej) połódniowy =SB (jest niżej) popracuj nad ortografią!!! NB grzeje przez soundstorma na RDA+; na RDA nie ma soundstorma więc sie nie grzeje ;-) Ty tez jestes niezly :wink: :mrgreen: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 He he, nktóży to majom problemy z łortografią :) Spokojnie mostek Pólnocny (NB) to ten na którym na EPOX 8RDA+ jest zalozony radiator, a Południowy (SB) tego radiatora standartowo NIE MA... Koniec piesni i wyklda, nalezy sie 200 zł za korepetycje i konsultacje techniczne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 He he, nktóży to majom problemy z łortografią :) Spokojnie mostek Pólnocny (NB) to ten na którym na EPOX 8RDA+ jest zalozony radiator, a Południowy (SB) tego radiatora standartowo NIE MA... Koniec piesni i wyklda, nalezy sie 200 zł za korepetycje i konsultacje techniczne...+ VAT 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 He he, nktóży to majom problemy z łortografią :) Spokojnie mostek Pólnocny (NB) to ten na którym na EPOX 8RDA+ jest zalozony radiator, a Południowy (SB) tego radiatora standartowo NIE MA... Koniec piesni i wyklda, nalezy sie 200 zł za korepetycje i konsultacje techniczne...+ VAT 8) :lol:fajnie nabijasz posty (ponad 2000 to mało :P ) Ja też :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 He he, nktóży to majom problemy z łortografią :) Spokojnie mostek Pólnocny (NB) to ten na którym na EPOX 8RDA+ jest zalozony radiator, a Południowy (SB) tego radiatora standartowo NIE MA... Koniec piesni i wyklda, nalezy sie 200 zł za korepetycje i konsultacje techniczne...+ VAT 8) :lol:fajnie nabijasz posty (ponad 2000 to mało :P ) Ja też :twisted: Ciiicho bo ktoś zobaczy :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kil Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 jak jest z napieciami na 8RDA+ na FEEL300 HUNTKEY300 5+ 4,81 4,78 3,3+ 2,58 3,01 12+ 12,1 12,03 sa to napiecia przy xp1700+@2400+ 2*256DDR333 Sapphire9100 64MB128bit HDD WD800JB z podlaczonymi cd, cdrw jak i odlaczonymi napiecia sie nie zmieniaja procek chdzi na 12*166 1,60V pamieci 2,63 AGP 1,5V myslicie o tym jak temu zaradzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 FYI nowy biosik do rda+ się pojawił: 3609 http://www.epox.org/main1.shtml#newsitem10...055399690,62714, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 jak jest z napieciami na 8RDA+ na FEEL300 HUNTKEY300 5+ 4,81 4,78 3,3+ 2,58 3,01 12+ 12,1 12,03 sa to napiecia przy xp1700+@2400+ 2*256DDR333 Sapphire9100 64MB128bit HDD WD800JB z podlaczonymi cd, cdrw jak i odlaczonymi napiecia sie nie zmieniaja procek chdzi na 12*166 1,60V pamieci 2,63 AGP 1,5V myslicie o tym jak temu zaradzic Masz zjabeiste skoki dla 3,3+ 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 coś wtrące od siebie... Żadnej taniochy z pamięciami :twisted: przez głupie oszczędności już tydzień w miejscu stoję (333 nie idą tak pięknie na Dual) ale jutro dojadą 400-tki :) Załatwiłem sobie radiatorek (z NB płyty pod P2) i zamontowałem u siebie na SB na białej paście. Grzeje się ale nie jest gorący. Odnośnie pytania które padło wyżej - jak się ma Lan-a i Live 5.1 i się nie potrzebuje FW to spokojnie RDA bez +. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 witam, szukalem, ale jakos nie znalazlem: jakim softem zmieniac fsb/mnoznik na juz odpalonym systemie ? a konkretniej jakie dane chipa wpisac w te programy ? szukalem po plycie, ale co chip to go nie ma w sofcie :? jeszcze jedno pytanie dla formalnosci - jakiego softcoolera uzywac ? na razie korzystam z cpuidle. jest lepszy ? pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kil Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 jak jest z napieciami na 8RDA+ na......FEEL300....HUNTKEY300 5+........4,81.............4,78 3,3+.....2,58.............3,01 12+......12,1.............12,03 sa to napiecia przy xp1700+@2400+ 2*256DDR333 Sapphire9100 64MB128bit HDD WD800JB z podlaczonymi cd, cdrw jak i odlaczonymi napiecia sie nie zmieniaja procek chdzi na 12*166 1,60V pamieci 2,63 AGP 1,5V myslicie o tym jak temu zaradzic Masz zjabeiste skoki dla 3,3+ 8O 8O skoki sa na roznych zasilaczac i zastanawiam sie mbm5 pokazuje napiecia z odpowiednich czujnikow DLATEGO PYTAM JAK SPRAWDZACIE NAPIECIA NA EPOXIE I JAKIE SA U WAS (jaka zasila) ??????? CZY NIKT NIE SPRAWDZA NAPIEC ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...