Skocz do zawartości
Gość

Epox 8RDA(+) - Zlote rady, codzienne problemy..

Rekomendowane odpowiedzi

Moje zdanie jest takie: Jak ci nie jest potrzebne złącze FireWire to bierz bez (+) bo karta sieciowa kosztuje 20 zł (wersja OEM) a nie 50 a ta na płycie nie jest lepsza od tej za 20 zł (czytaj PLANET ENW9504) a dźwięk jest zarówno na płycie z (+) jak i bez (podobno na 8RDA+ jest lepszy :?: ), ponadto w 8RDA chip się tak nie grzeje(chyba :idea: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Epox 8RDA bez plusa i rzeczywiście sie mniej grzeje i to sporo.

Po przesmarowaniu NB białą pastą chodzi na 230MHz w pełni stabilnie neistety asynchro z pamięciami. Radiator na NB standardowy jest ciepły ale ma poniżej 45 stopni. A z tego co pisali właściciele 8RDA+ to u nich radiaor na sporo niższej magistrali parzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam  Epoxa z plusem i SB sie grzeje tak ze nie mozna dotknac:) NB jest ok ale tez cieply... Ja zainwestowalem 60 zł w ZALMANY i juz jest ok, smiga ze az milo :)

Nie wiem czy sie myle ale NB to mostek półbnocny a soudth to połódniowy.

Więc nie wiem jakim sposobem połódniowy ci sie bardziej grzeje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam  Epoxa z plusem i SB sie grzeje tak ze nie mozna dotknac:) NB jest ok ale tez cieply... Ja zainwestowalem 60 zł w ZALMANY i juz jest ok, smiga ze az milo :)

półbnocny = NB (jest wyżej)

połódniowy =SB (jest niżej)

popracuj nad ortografią!!!

NB grzeje przez soundstorma na RDA+; na RDA nie ma soundstorma więc sie nie grzeje ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

półbnocny = NB (jest wyżej)

połódniowy =SB (jest niżej)

popracuj nad ortografią!!!

NB grzeje przez soundstorma na RDA+; na RDA nie ma soundstorma więc sie nie grzeje ;-)

Ty tez jestes niezly :wink: :mrgreen: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he, nktóży to majom problemy z łortografią :) Spokojnie mostek Pólnocny (NB) to ten na którym na EPOX 8RDA+ jest zalozony radiator, a Południowy (SB) tego radiatora standartowo NIE MA... Koniec piesni i wyklda, nalezy sie 200 zł za korepetycje i konsultacje techniczne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he, nktóży to majom problemy z łortografią :) Spokojnie mostek Pólnocny (NB) to ten na którym na EPOX 8RDA+ jest zalozony radiator, a Południowy (SB) tego radiatora standartowo NIE MA... Koniec piesni i wyklda, nalezy sie 200 zł za korepetycje i konsultacje techniczne...

+ VAT 8) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie nabijasz posty (ponad 2000 to mało :P )

Ja też :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie nabijasz posty (ponad 2000 to mało :P )

Ja też :twisted:

Ciiicho bo ktoś zobaczy :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak jest z napieciami na 8RDA+

na FEEL300 HUNTKEY300

5+ 4,81 4,78

3,3+ 2,58 3,01

12+ 12,1 12,03

sa to napiecia przy xp1700+@2400+ 2*256DDR333 Sapphire9100 64MB128bit HDD WD800JB z podlaczonymi cd, cdrw jak i odlaczonymi napiecia sie nie zmieniaja procek chdzi na 12*166 1,60V pamieci 2,63 AGP 1,5V

myslicie o tym jak temu zaradzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na  FEEL300    HUNTKEY300

5+      4,81              4,78

3,3+    2,58              3,01 

12+      12,1              12,03

sa to napiecia przy xp1700+@2400+ 2*256DDR333 Sapphire9100 64MB128bit HDD WD800JB z podlaczonymi cd, cdrw jak i odlaczonymi napiecia sie nie zmieniaja procek chdzi na 12*166 1,60V pamieci 2,63 AGP 1,5V 

Masz zjabeiste skoki dla 3,3+ 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś wtrące od siebie... Żadnej taniochy z pamięciami :twisted: przez głupie oszczędności już tydzień w miejscu stoję (333 nie idą tak pięknie na Dual) ale jutro dojadą 400-tki :)

Załatwiłem sobie radiatorek (z NB płyty pod P2) i zamontowałem u siebie na SB na białej paście. Grzeje się ale nie jest gorący.

Odnośnie pytania które padło wyżej - jak się ma Lan-a i Live 5.1 i się nie potrzebuje FW to spokojnie RDA bez +.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, szukalem, ale jakos nie znalazlem:

jakim softem zmieniac fsb/mnoznik na juz odpalonym systemie ?

a konkretniej jakie dane chipa wpisac w te programy ? szukalem po plycie, ale co chip to go nie ma w sofcie :?

jeszcze jedno pytanie dla formalnosci - jakiego softcoolera uzywac ? na razie korzystam z cpuidle. jest lepszy ?

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na......FEEL300....HUNTKEY300

5+........4,81.............4,78

3,3+.....2,58.............3,01 

12+......12,1.............12,03

Masz zjabeiste skoki dla 3,3+ 8O 8O

skoki sa na roznych zasilaczac i zastanawiam sie mbm5 pokazuje napiecia z odpowiednich czujnikow DLATEGO PYTAM JAK SPRAWDZACIE NAPIECIA NA EPOXIE I JAKIE SA U WAS (jaka zasila) ???????

CZY NIKT NIE SPRAWDZA NAPIEC ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...