Skocz do zawartości
Gość

Epox 8RDA(+) - Zlote rady, codzienne problemy..

Rekomendowane odpowiedzi

mam biosa 05/07/03 czy jakos tak :P pakiecik 2.03 za 10MB ze styrony nvidii.

mam problem bo niewazne jakie stery do grafy wrzuce to mi winda nie startuje. na standardowych VGA jest ok, ale to nie oto chodzi. HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze roznica 1500 punktow odnosi sie do 3DMark`a 2001SE i bierze sie tylko z podkrecenia karty, u mnie zauwazylem wzrost o jakis 1000, po pdkreceniu mialem 109xx (dokladnej wartosci nie pamietam).

Jak najbardziej wynik w 3DM2001SE tylko po podkreceniu pamieci karty jest o te 1500 pkt wyzszy niz na standardowych 513MHz - reszta konfigu w obu przypadkach ta sama.

Co do WinGate'a to opisz dokladnie wszystkie swoje watpliwosci na maila lub PW - przez weekend bede mial troszke wolnego to postaram sie dokladnie wszystko objasnic - pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAM pytanko czy thermaltake blue orb wystarczy na mostek południowy??? i druga sprawa czy da sie jakos odczepic ten radiator na mostku północnym bo zdjołem zaczepy a skurczybyk sie twardo trzyma

Ponoc trzeba nim poruchac w lewo i prawo i zejdzie ;) Sam sie wlasnie z tym mecze. TYlko 1 rzecz mnie martwi. Kupilem plyte dzis i mam BIOS z 03/05/2003. Mostek poludniowy jest A3 na 100%. Polnocny jeszcze nie wiem. Mozliwe jest zeby polnocny byl C1 a poludniowy A3 czy raczej oba sa A3 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrcze szukam i nie moge znalezc, byl taki patch do winxp eng ze sie dzwiek nei psul przy duzym obciazeniu dysku, jest taki do polskiej wersje czy cus?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee fajnie :D dotknolem sie dzis pluchem do pamieci na moim radeonie podczas gry w colina 3 i sie opazylem :twisted: kurcze na poprzednim kompie karta tak sie niegrzala....w dupe mac pamiec miala z 60 70*C :evil: czasmi cos zaleci dziwna wonia teraz juz wiem od czego ten zapach :P niewiem co robic tz niby wiem dowalic radiatorki na pamiec ale ona powinna chodzic bez radiatorkow na takch timingach :| pozatym wydaje mi sie ze czjnik na chipsecie zaniza tep (mobo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj poprzedni post zostal niezauwazony dlatego pisze BOLDem. Jak wlaczyc dzwiek 6-cio kanalowy na RDA. Jest to taki sam codec jak w 8K9A, ale w sterach nie ma tej opcji. 

HELP

8O poprostu wepnij odpowiednie wtyki w odpowiednie miejsca (jest w instrukcji) takie trzy kolorowe kółka z tyłu płyty (zielone,różowe i niebieskie)

Ps. nie wem czy o to ci chodziło :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAM pytanko czy thermaltake blue orb wystarczy na mostek południowy??? i druga sprawa czy da sie jakos odczepic ten radiator na mostku północnym bo zdjołem zaczepy a skurczybyk sie twardo trzyma

Ponoc trzeba nim poruchac w lewo i prawo i zejdzie ;) Sam sie wlasnie z tym mecze. TYlko 1 rzecz mnie martwi. Kupilem plyte dzis i mam BIOS z 03/05/2003. Mostek poludniowy jest A3 na 100%. Polnocny jeszcze nie wiem. Mozliwe jest zeby polnocny byl C1 a poludniowy A3 czy raczej oba sa A3 ?

Jak pisnął yasin - podgrzej, polecam suszarkę do włosów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiatm.Mam nastepujacy problem:

.Mam problem z płytką kumpla (8rda) , podczas grania oraz słuchania mp3 na dzwiek nakłada sie bzyczenie,jakby jakies zaklucenia. To bzyczenia jest słyszalne w takich samych bardzo krotkich odstepach (niecała sekunda) CZego to moze byc wina???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiatm.Mam nastepujacy problem:

.Mam problem z płytką kumpla (8rda) , podczas grania oraz słuchania mp3 na dzwiek nakłada sie bzyczenie,jakby jakies zaklucenia. To bzyczenia jest słyszalne w takich samych bardzo krotkich odstepach (niecała sekunda) CZego to moze byc wina???

zele polutowany jack ? u mnie naprzyklad bzyczalo w kolumnach na chieftecu HPC-360-202 i to tragicznie zamienilem na HPC-420-302 i bzyczenie jest niemal nieslyszalne

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo dołącze do waszego grona Epox'owców ale nie wiem czy dsostane i kiedy dostane płyte poniwaz przechodze z ESC'a bo jest chyba coś skopany i nei wiem czy mi wymienią i ile to może trwać, może ktoś już reklamował płyte w komputroniku?? Jesli tak to prosze o pilne podanie terminu ile czekał na nową, płyta już została wysłana do komputronika i oni wysłąli eż gdzieś jeszcze do sprawdzenia...

POZDRAWIAM ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj poprzedni post zostal niezauwazony dlatego pisze BOLDem. Jak wlaczyc dzwiek 6-cio kanalowy na RDA. Jest to taki sam codec jak w 8K9A, ale w sterach nie ma tej opcji. 

HELP

8O poprostu wepnij odpowiednie wtyki w odpowiednie miejsca (jest w instrukcji) takie trzy kolorowe kółka z tyłu płyty (zielone,różowe i niebieskie)

wpielem i co z tego skoro nie daje glosu na tylne glosniki. W sterach nie udalo mi sie znalesc opcji do wlaczania dzwieku wielokanalowego.

Ta plyta nie ma SS tylko codek realteka. moze sa do niej potrzebne dedykowane stery. Ktos z posiadaczy RDA wlaczyl ten dzwiek ?? HELP bo niechce wymieniac na RDA+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HELP

wpielem i co z tego skoro nie daje glosu na tylne glosniki. W sterach nie udalo mi sie znalesc opcji do wlaczania dzwieku wielokanalowego.

Ta plyta nie ma SS tylko codek realteka. moze sa do niej potrzebne dedykowane stery. Ktos z posiadaczy RDA wlaczyl ten dzwiek ?? HELP bo niechce wymieniac na RDA+

Instalując najnowsze stery Realteka powinno ci się coś takiego zainstalować "AC97 Audio Configuration" i tam musisz włączyć dzwięk 6 kanałowy inaczej nic z tego nie wyjdzie.

Ps. W Panelu Sterowania masz to pod nazwą SOUND EFFECT MANAGER wybierz zakładkę SPEAKER CONFIGURATION i miłego słuchania.

Pozdrawiam TT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisnął yasin - podgrzej, polecam suszarkę do włosów ;)

A nie prościej podgrzać go naturalnie - włączyć kompa na parę minut i potem odklejać - ja tak zrobiłem i lekkim pociągnięciem odszedł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem o tym problemie w osobnym wątku ale stwierdzono, że powinienem tu napisać. Więc opisuję swój problem - może się z tym ktoś spotkał.

Dziwnie zachowuje mi się dźwiękówka - wyłącza się dźwięk w trakcie oglądania filmu po jakimś czasie (koło godzinki). Wystarczy wyłączyć film i go od nowa włączyć (najechać na pozycję gdzie się skończył) i jest wsio o.k. Ale to nie jest rozwiązanie.

Był podobny wątek ale tam się przywieszał komp (myszka wariowała) - u mnie wszystko działa jak ta lala - ale dźwięku jak nie ma tak nie ma.

Możecie coś na to poradzić - spotkał się ktoś z tym problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...