MaKs Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 jesli ktos wie gdzie mozna nabyc jeszcze 8rda+, BARDZO prosze o informacje! jestem zdesperowany!! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 w radan komputer w olsztynie byly. jakis czas temu rozmawialem z wlascicielem i powiedzial, ze bez problemu wysla. numer do nich to 527-33-32 wew30. plyta tez powinna byc dostepna w SL Computer w olsztynie, nie wiem czy wysylaja www.slc.com.pl z tych dwoch firm polecam radan. zero problemow z serwisem, a z slem teroche walczylem. dodatkowo w radanie maja zalmany 7000a w wer alu-cu i cu. Najlepiej dzwonic po 12, bo szef wtedy bedzie i mozecie sie powolac na mnie to moze jakis rabat dostane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 w radan komputer w olsztynie byly. jakis czas temu rozmawialem z wlascicielem i powiedzial, ze bez problemu wysla. numer do nich to 527-33-32 wew30. plyta tez powinna byc dostepna w SL Computer w olsztynie, nie wiem czy wysylaja www.slc.com.pl z tych dwoch firm polecam radan. zero problemow z serwisem, a z slem teroche walczylem. dodatkowo w radanie maja zalmany 7000a w wer alu-cu i cu. Najlepiej dzwonic po 12, bo szef wtedy bedzie i mozecie sie powolac na mnie to moze jakis rabat dostane :) dziex, a jaki jest kierunkowy do Olsztyna?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 sorka zapomnielem <gafa> kierunek to 0-89 :) polecam radan, jak od reki nie beda mieli sprzetu to w ciagu dnia, gora dwoch go beda mieli :) i ceny sa niewiele wyzsze niz u dystrybutora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maska19 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 witam szukam kou serwisowego do biosy do tej płyty Głównej Epox 8RDA !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Czy epox 8rda+ obsluguje dzwiek 5.1? Chcialbym kupic sobie zestaw creative 5100 i zastanawiam sie czy to bedzie dzialalo. Mam watpliwosci, bo ponoc do zestawu 5.1 konieczne jest 5 wyjsc z karty dziwekowej, tymczasem ja u siebie mam tylko 3. Czy bede musial dokupic jakas przejsciowke, czy tez po prostu nie da sie tego zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 obsługuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Nie działa mi LEWY KANAŁ AUDIO na EPOX 8RDA+, nie mam pojęcia czemu -kable są dobre (na SB Live wszystko działa) -zworki na płycie sa obie wsadzone poratujcie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 czy ktos ma ten bios? EPOX EP-8RDA bios 8RD13827 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Czy epox 8rda+ obsluguje dzwiek 5.1? Chcialbym kupic sobie zestaw creative 5100 i zastanawiam sie czy to bedzie dzialalo. Mam watpliwosci, bo ponoc do zestawu 5.1 konieczne jest 5 wyjsc z karty dziwekowej, tymczasem ja u siebie mam tylko 3. No i tyle wystarczy. Przecież masz podwójne wyjścia (stereo). Jedno gniazdo obsługuje dwa wyjścia (prawy i lewy kanał). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 czy ktos ma ten bios? EPOX EP-8RDA bios 8RD13827 mam i chodzi świetnie, zero problemów i wyrzucono kilka niepotrzebnych opcji w BIOSie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 jak to jest z ta "Warning temparature"...? czy jesli TYLKO w DOSie (przy bootowaniu) powinien wystepowac synal otrzegawczy?? bo u mnie wlasnie tak jest : w Windzie temp. po graniu w "cos tam" jest na poziomie 51-52 stopnie (warning temp. ustawiona na 50st.) i nie ma zadnego sygnalu..a gdy zrestartuje (gdy temp jeszcze jest powyzej 50st) to slychac karetke :).. czy to poprawne objawy?? wyjasnijcie mi to... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 czy ktos ma ten bios? EPOX EP-8RDA bios 8RD13827 mam i chodzi świetnie, zero problemów i wyrzucono kilka niepotrzebnych opcji w BIOSie a jakie twoim zdaniem opcje sa niepotrzebne? wogule zmieniac bios czy sobe darowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 jak to jest z ta "Warning temparature"...? czy TYLKO w DOSie (przy bootowaniu) powinien wystepowac synal otrzegawczy?? bo u mnie wlasnie tak jest : w Windzie temp. po graniu w "cos tam" jest na poziomie 51-52 stopnie (warning temp. ustawiona na 50st.) i nie ma zadnego sygnalu..a gdy zrestartuje (gdy temp jeszcze jest powyzej 50st) to slychac karetke :).. czy to poprawne objawy?? wyjasnijcie mi to... :) acha..ten sygnal zaczal sie pojawiac dopiero po wgraniu njnowszego BIOS'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 czy ktos ma ten bios? EPOX EP-8RDA bios 8RD13827 mam i chodzi świetnie, zero problemów i wyrzucono kilka niepotrzebnych opcji w BIOSie a jakie twoim zdaniem opcje sa niepotrzebne? wogule zmieniac bios czy sobe darowac? ja zmieniłem, teraz jest o wiele stabilniejszy a co do wyrzucenia kilku opcji to sflashuj to zobaczysz :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanq33 Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Mam problem z dwoma wentylatorami Arctic cooling Fan Pro TC mają b.niskie minimalne obroty i po podłączeniu do mobo komputer prawdopodobnie odczytuje to jako brak obrotów więc zatrzymuje się zaraz po teście RAMu. Podejrzewam że chodzi o jakąś funkcję zabezpieczającą w BIOSie mojego Epoxa8RDA+. Czy ktoś wie o co biega :?: Dodam że teraz te wentyle pracują podłączone do molexa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felipe_71 Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Siemka wszytkim :) Mam pytanka do was : Czy ktoś kto posiada rda+ rev. 2.0 lub 2.1 wie ile da się wycisnąć max. z fsb; czy pójdzie ta mobo na 250Mhz z podniesionym voltarzem NB??? Czy macie w prawym górnym rogu ekranu logo EPA jak je właczycie w bios (podczas POST)??? Czy ktoś próbował wgrywać screeny do biosa programem "magic screen" na najnowszym biosie 27.08.03, bo ja tak i nie moge wgrać ;jeżeli komuś się udało to jak to zrobić???Za odp. z góry thx i pzdr...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 czy ktos ma ten bios? EPOX EP-8RDA bios 8RD13827 mam i chodzi świetnie, zero problemów i wyrzucono kilka niepotrzebnych opcji w BIOSie a jakie twoim zdaniem opcje sa niepotrzebne? wogule zmieniac bios czy sobe darowac? ja zmieniłem, teraz jest o wiele stabilniejszy a co do wyrzucenia kilku opcji to sflashuj to zobaczysz :-) a z czym miales problemy ze mowisz ze jest stabijnijszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 a u mnie czego nie było w planie, komp przyspieszył na starcie :) przy najnowszym biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 nie wiem czy to tutaj ale .... kumpel kupil epox rda3, athlon xp2000 i 512 MB RAM Kingstona, problem w tym ze komp nie chcial wstac, tzn pow laczeniu na plycie wyskakuje FF, po odlaczeniu wszystkich zbednych urzadzen (zostala tylko plyta, proc, ram, grafa) to samo, wyjmujemy ja z obudowy i uruchamiamy na pudelku bez zmian... zdejmujemy radiator, proc wyglada ok, zadnych uszkodzen mech ani cieplnych. poprawiamy jeszcze sensor od temp (swego rodzaju chala ale co zrobic...) odpalamy na pudelku - Dziala, ucieszeni wkladamy do obudowy, znow nie dziala! wyjmujemy z obudowy nie dziala... sprawdzamy na innym zasilaczu, grafice, zawsze to samo. Generalnie czasem komp wstaje a czasem nie... oddalismy do serwvisu... ktos sie domysla o co moze chodzic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanq33 Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 odpalamy na pudelku - Dziala, ucieszeni wkladamy do obudowy, znow nie dziala! wyjmujemy z obudowy nie dziala... sprawdzamy na innym zasilaczu, grafice, zawsze to samo. Generalnie czasem komp wstaje a czasem nie... oddalismy do serwvisu... ktos sie domysla o co moze chodzic ? Może było zwarcie po zamontowaniu w obudowie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 raczej nie, bo czasem na pudelku tez sie nie chciala odpalac... w poniedzialek zobaczymy,... licze ze kumpel dostanie nowa plyte albo bedzie mogl zamienic na inna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Bosze, pomózcie :!: :!: zrobiłem flash biosu na ten z 27,08 ,stawiam nowa winde, stery nVidia itd a tu mi ciagle wysypuje blad: "zamykanie systemu- zainicjowane przez ZARZĄDZANIE NTSYSTEM: windows musi byc uruchomioony ponownie poniewaz usługa zdalne wywoływanie procedur (RCP) została nieoczekiwanie przerwana". Co to za <span style="color:red;">[ciach!]</span>o??!! przywrociłem wczesniejsza kopie systemu na 100% prawidłową i dalej sypie tym samym błedem!! upgrate zrobiłem przez magic flash'a- czy toto robi kopie zapasowa, moge wrocic do poprzedniej wersji biosu?? HELP :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Mam problem z dwoma wentylatorami Arctic cooling Fan Pro TC mają b.niskie minimalne obroty i po podłączeniu do mobo komputer prawdopodobnie odczytuje to jako brak obrotów więc zatrzymuje się zaraz po teście RAMu. Podejrzewam że chodzi o jakąś funkcję zabezpieczającą w BIOSie mojego Epoxa8RDA+. Czy ktoś wie o co biega :?: Dodam że teraz te wentyle pracują podłączone do molexaMyślę, że problemu powinienes szukać gdzieindziej. U mnie w systemi nie ma żadnego wentyla podłaczonego pod czujnik i płyta "widzi" zero obrotów na wszystkich wentylach. Jedyna rzecz to Zaznaczone na czerwono 0 obrotów przy wentylu CPU. Może coś nie tak z samym ramem:?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanq33 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Może coś nie tak z samym ramem:?: Nie tu nie chodzi o RAM bo komp normalnie się uruchamia jeśli te wentylatory Arctica są podłączone bezpośrednio do molexa. Tak samo startują powolutku a po nagrzaniu termistora kręca się coraz szybciej. Zastanawiam sie czy nie chodzi o to że wentylatory na początku są prze kilka sek. nieruchome :?: i może to powoduje jakieś błędy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 wlasnie przeszedłem na bios 3716, winde postawiłem od poczatku, stery (nvidia 2,03) i dalej to samo co chwila wyskakuje mi ten sam komunikat- dajac 1min- na zamkniecie i zapisanie wszystkich programów... POMOCY :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanq33 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 wlasnie przeszedłem na bios 3716, winde postawiłem od poczatku, stery (nvidia 2,03) i dalej to samo co chwila wyskakuje mi ten sam komunikat- dajac 1min- na zamkniecie i zapisanie wszystkich programów... POMOCY :!: :!: Na 99% masz virusa :cry: znany jako: W32/Lovsan.worm.a [McAfee], Win32.Poza.A [CA], Lovsan [F-Secure], WORM_MSBLAST.A [Trend], W32/Blaster-A [sophos], W32/Blaster [Panda], Worm.Win32.Lovesan [KAV] Co do sposobow przerwania odliczania najprostszym wydaje sie wpisanie w START --> RUN komendy shutdown -a Jak sie zatrzyma to pozniej czytamy TU Sposób na niego jest od imć BiBeRa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 big thx za info :D a PROpo biosu, jak uzyskac ustawienia zaawansowane do zmiany fsb co 1 MHz, mam tylko automat 100/133/166/200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 daj ustawienia na expert -zreszta pisze chyba w instrukcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 to znany Blaster :-) musisz zainstalować łatki ze strony Microsoftu, a potem dobrze by było wejść na stronę Symanteca i znajdziesz tam odpowiedni program do usuwania tego wirusa polecam też www.mks.com.pl :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...