Gość Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Sprawdziles czy procek wydajniejszy itp?? Zapusc Pcmarka, sandre, zobacz jak sie ma 200 do 210.. Nie widze narazie innej mozliwosci. Widzialem gdzies ostatnio, ze CPU-Z pokazywal fsb 450 bodajze u kogos :), wiec wiesz co myslec o takich programach.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 nowe: http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_3.13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Co to jest to pieprzone "fsb spreed spectrum"?? Daje w biosie np. 11.5x191, na poscie jest ok, a po wejsciu do windowsa jest 2079, nawet jak daje 2300 Mhz to w windowsie jest 2079. Jak wylacze to jest ok, tylko o co chodzi... To jest chyba Twoje rozwiazanie Esem. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Co to jest to pieprzone "fsb spreed spectrum"?? Daje w biosie np. 11.5x191, na poscie jest ok, a po wejsciu do windowsa jest 2079, nawet jak daje 2300 Mhz to w windowsie jest 2079. Jak wylacze to jest ok, tylko o co chodzi... To jest chyba Twoje rozwiazanie Esem. Pozdrawiam U mnie fsb i agp spreed spectrum "wysypuje" system: wcześniej czy później: awryjny zrzut pamięci itd. Musiałem te badziewia zrobić na disablle. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Pojawiły się nowe, oficjalne drivery do nForce2: ver.: 3.13. Czy ktoś już je przećwiczył? :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Ludzi jak jest z amd????,lepiej jak chodzi synchro czy nie???. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Pojawiły się nowe, oficjalne drivery do nForce2: ver.: 3.13. Czy ktoś już je przećwiczył? :idea: Zainstalowałem te drivery: pierwsza przykrość: nie mogę włączyć cyfrowego odtwarzania dla CD-ROMu: natychmiastowy reset. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 u mnie na 3.13 zchrzanił sie dzwiek, nie moge stworzyc kanału centralnego. Wiec out ... poleciały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Witam! Posiadam plyte glowna Epox 8rda+ rev.2.0 i Athlona 2500+. Z tego co wiem ten Athlon powinien chodzic na napieciu 1,65 V, a USDM i inne programy pokazuja vcore 1,632 (przy obciazeniu spada do 1,616). Dzieje sie tak na ustawieniu w biosie plyty napiecia vcore na default, oraz gdy ustawiam na 1,65 V. Z podkrecaniem procka tez nie jest najlepiej . Moze to wina procka? (seria AQXEA0330). Zasilacz zmienilem ze standardowego ModeComa 300W na CoolerMastera 400W i to samo. :evil: Moze ktos wie w czym tkwi problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Witam! Posiadam plyte glowna Epox 8rda+ rev.2.0 i Athlona 2500+. Z tego co wiem ten Athlon powinien chodzic na napieciu 1,65 V, a USDM i inne programy pokazuja vcore 1,632 (przy obciazeniu spada do 1,616). Dzieje sie tak na ustawieniu w biosie plyty napiecia vcore na default, oraz gdy ustawiam na 1,65 V. Z podkrecaniem procka tez nie jest najlepiej . Moze to wina procka? (seria AQXEA0330). Zasilacz zmienilem ze standardowego ModeComa 300W na CoolerMastera 400W i to samo. :evil: Moze ktos wie w czym tkwi problem? Myślę, że problem tkwi w czujnikach, Epox ma tu wiele na sumieniu. Mi też w BIOSie na ustawieniach deflaut Vcore=1,63V. Jak podniosłem o 0,05 to było: 1,68. Ten typ tak ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Witam! Posiadam plyte glowna Epox 8rda+ rev.2.0 i Athlona 2500+. Z tego co wiem ten Athlon powinien chodzic na napieciu 1,65 V, a USDM i inne programy pokazuja vcore 1,632 (przy obciazeniu spada do 1,616). Dzieje sie tak na ustawieniu w biosie plyty napiecia vcore na default, oraz gdy ustawiam na 1,65 V. Z podkrecaniem procka tez nie jest najlepiej . Moze to wina procka? (seria AQXEA0330). Zasilacz zmienilem ze standardowego ModeComa 300W na CoolerMastera 400W i to samo. :evil: Moze ktos wie w czym tkwi problem? Myślę, że problem tkwi w czujnikach, Epox ma tu wiele na sumieniu. Mi też w BIOSie na ustawieniach deflaut Vcore=1,63V. Jak podniosłem o 0,05 to było: 1,68. Ten typ tak ma. jest dokladnie tak jak mowisz, u mnie tez zaniza o jakies 0.02V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Witam! Posiadam plyte glowna Epox 8rda+ rev.2.0 i Athlona 2500+. Z tego co wiem ten Athlon powinien chodzic na napieciu 1,65 V, a USDM i inne programy pokazuja vcore 1,632 (przy obciazeniu spada do 1,616). Dzieje sie tak na ustawieniu w biosie plyty napiecia vcore na default, oraz gdy ustawiam na 1,65 V. Z podkrecaniem procka tez nie jest najlepiej . Moze to wina procka? (seria AQXEA0330). Zasilacz zmienilem ze standardowego ModeComa 300W na CoolerMastera 400W i to samo. :evil: Moze ktos wie w czym tkwi problem? Myślę, że problem tkwi w czujnikach, Epox ma tu wiele na sumieniu. Mi też w BIOSie na ustawieniach deflaut Vcore=1,63V. Jak podniosłem o 0,05 to było: 1,68. Ten typ tak ma. Juz mi troche lepiej, ale co w takim razie z O/C? Procek ustawiony na 200*10,5 z napieciem na 1,7V sypie bledami w Prime... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Witam! Posiadam plyte glowna Epox 8rda+ rev.2.0 i Athlona 2500+. Z tego co wiem ten Athlon powinien chodzic na napieciu 1,65 V, a USDM i inne programy pokazuja vcore 1,632 (przy obciazeniu spada do 1,616). Dzieje sie tak na ustawieniu w biosie plyty napiecia vcore na default, oraz gdy ustawiam na 1,65 V. Z podkrecaniem procka tez nie jest najlepiej . Moze to wina procka? (seria AQXEA0330). Zasilacz zmienilem ze standardowego ModeComa 300W na CoolerMastera 400W i to samo. :evil: Moze ktos wie w czym tkwi problem? Myślę, że problem tkwi w czujnikach, Epox ma tu wiele na sumieniu. Mi też w BIOSie na ustawieniach deflaut Vcore=1,63V. Jak podniosłem o 0,05 to było: 1,68. Ten typ tak ma. Juz mi troche lepiej, ale co w takim razie z O/C? Procek ustawiony na 200*10,5 z napieciem na 1,7V sypie bledami w Prime... :? To podnieś do 1,75V - tylko monitoruj temperaturę! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mao Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 cześć! mam prośbę do posiadaczy Zalmana 7000A Cu bądź AlCu posadzonego na płycie 8RDA+: czy moglibyście zmierzyć ile ten cooler wystaje poza obrys płyty (w stronę zasilacza) - bo nie wiem czy się zmieści w mojej budzie?. i drugie, może trochę dziecinne ale czy nie boicie się, że ten miedziany grzmot urwie Wam gniazdo procesora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 nie urwie. Miałem Jamicona Typhoona i pomimo wielokrotnego transportowania po wybojach przeżyła płyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Przeciez on jest przykrecany do plyty, a nie przyczepiany do gniazda... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 cześć! mam prośbę do posiadaczy Zalmana 7000A Cu bądź AlCu posadzonego na płycie 8RDA+: czy moglibyście zmierzyć ile ten cooler wystaje poza obrys płyty (w stronę zasilacza) - bo nie wiem czy się zmieści w mojej budzie?. i drugie, może trochę dziecinne ale czy nie boicie się, że ten miedziany grzmot urwie Wam gniazdo procesora? Niecały centymetr wystaje poza obrys płyty. Jeżeli masz z centymetr luzu - to wejdzie. Co do urwania socketa - to raczej nie ma możliwości - bo on nie wisi przecież na sockecie. Jedyny ból, to to że trzeba przycinać zapinkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Jedyny ból, to to że trzeba przycinać zapinkę. Na EPOX'ie 8RDA+ też trzeba przycinać zapinkę? :( Bo wydawało mi się,że ten problem EPOX'a 8RDA 3/+/3+ ominął (bo np. na Abit'cie NF7,to wiem,że bankowo trzeba ciąć). To znaczy ogólnie problemem to raczej nie jest (przynajmniej dla mnie),ale pytam się po prostu z ciekawości :) (no i za jakiś czas właśnie Zalmanka pragnę zakupić,stąd...się pytam :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 tak tak trzeba, kondensatory przeszkadzają a po załozeniu wystaje ok 1 cm poza płytą głowną oczywiscie chodzi o Zalmana 7000A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 to jak sie w koncu kreca te epox'y rev 2.1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekf Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Mam Epoxa 8rda+ rev.2.1. Chcę kupić kartę graficzną i pasuje mi akurat taka z AGP 4x - czy ta płyta mi obsłuży tą kartę ? czy może wymaga ona AGP 8x :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Pewno że obsłuzy :lol: !!! Co ciekawe mój 8 RDA zawyża napięcia !!!! jak ustawie vcore jakkolwiek to zawsze mam o około 0,04 więcej !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Heh,to tak jak mój :D (i większość Epox'ów 8RDA /+ z tego co się orientuję). Z jednej strony to dobrze,a z drugiej (przy extremalnym podkręcaniu),to już tak wesoło nie jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Ma ktoś z Was taki zestaw na Epox'ie 8RDA+ z biosem 3609 i Athlonem 2500+ Barton? Mam pytanko czy dobra jest identyfikacja procesora przy starcie kompa? Proszę o info :) THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Mam Epoxa 8rda+ rev.2.1. Chcę kupić kartę graficzną i pasuje mi akurat taka z AGP 4x - czy ta płyta mi obsłuży tą kartę ? czy może wymaga ona AGP 8x :?: :?: :?:jak sie kreci? patrzyles juz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Jakiego Zalmanka proponujecie na chipse, oczywiście bez wentylatora i najlepiej na kołki ewentyualnie na klej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 zm nb 32J ew zm nb42 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Mam pytanko czy ktos z obecnych userów Epoxa robił vdimm vbat moda ?? Interesuje mnie to bo chciałbym zrobic taka modysfikacje u siebie ale nie wiem czy da się ona wykonać bez zdrapywania lakieru ze scieżek. Nie chce tego robić żeby nie stracić gwarancji czy istnieje jakaś inna metoda na uzuskanie takiej modyfikacji ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfik Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Hi ;-)...po dlugich namyslach w koncu zdecydowalem sie na na plytke 8RDA+ rev 2.1 . Na razie to mi ją wyslali ....na drugi koniec Polski (!!!) :(((((:(. No ale czekam.....a dzis znalazlem...tescik nowych plyt...Nie jest zle !!! :)))):) http://www.digital-daily.com/motherboard/n...dup/index08.htm pozdrófka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 heh a ja mam pytanie zeby ktos podal strone albo ladnie wszystko napisal jak ustawic bios tej plyty do maxymalnej wydajnosci. Prawdopodobnie jest to wszystko napisane po czesci w tym topicu ale nie mam sily przegladac 57 stron:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...