Niemiec Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Nie wiem w jakim topicu to napisać, niech bedzie tu. Mam do wyboru dwie płyty. Którą wybrać??? Epox 8RDAE czy ASUS A7N8X-X??? Tylko te dwie mnie interesują. Z tym Asusem nie miałem akurat doczynienia, ale Epoxa z literką "E" na koncu to bym nie polecił nikomu. Różnica między 8RDAE a 8RDA3I to jakieś 35-40zl więc zupełnie nie warto kupować mobo z literką "E" na końcu. Poza tym 8RDA3I posiada Dual-Channel a model 8RDAE niestety go nie ma. pozdrawiam. dodam tylko, ze ten asus z drugim X tez nie ma dual channel. lepiej doplac pare groszy i wez lepsza plyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Mam pytanko do wlascicieli Epoxów 8rda+ , czy jest na plycie jakies dodatkowe miejsce na czujnik temperatury , zaciekawilo mnie to bo w programi do tej plyty USDM jest jedno wolne miejsce na odczyt , mozna by bylo je zapelnic :)... wiecie cos o tym???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Co do biosu to można flashować. Różni się tym, że ma mnożnik ...,8.5,9,9.5,10,... . Wcześniej miał 8.5,9.5,10 itd. Czy coś ze wskazaniem temepratur się zmieniło? Poszły w dól albo w górę. Nawet nie wiem czy te moja płyta dobrze pokazuje prawdziwe temp. Niestety temperatury dalej są kulawe! :x :x :x Czy oni nic z tym nie zrobia? Mogliby chociaż pomierzyć i lekko podreperować a nie aż tyle zaniżać!!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Niestety temperatury dalej są kulawe! :x :x :x Czy oni nic z tym nie zrobia? Mogliby chociaż pomierzyć i lekko podreperować a nie aż tyle zaniżać!!! :evil: Wow to o ile Epox 8RDA3I przekłamuje temp. i to w zwyż ? :x Nawet nie mam jak sprawdzić jakie mam naprawdę. W tej chwili w stresie pokazuje mi 49C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Hmm, przed swiętami składałem zestaw na 8RDA3I i temperaturka na procku 2200 i wentylu jakims miedzianym ( nie pisało co to, jakiś wynalazek ) było 50 stopni w stresie. Na spokojnie było 45 stopni więc dlaczego u was są problemy przy naprawde dobrym chłodzeniu.... :roll: pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 miedz to nie wszystko :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 miedz to nie wszystko :/ Chodziło mi o to że dzisiaj miedziany radiator na procku to praktycznie standart, i nie wiem dlaczego na tej płycie są problemy z wysoką temperaturą. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wik Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Powitać userów, mam rda3+, składam kompa i chcę dołożyć tunerek AVerTV Studio303. Wcześniej czytałem (przewaliłem całe 68 stron :P ) że z rda+ AVery się żarły. A z 3+ ktoś ma jakiegoś AVera :?: Wolę najpierw się zapytać, żeby potem nie było 8O :?: :cry: No i drugie pytako :arrow: Czym kleicie radiatorki na mosfety :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Powitać userów, mam rda3+, składam kompa i chcę dołożyć tunerek AVerTV Studio303. Wcześniej czytałem (przewaliłem całe 68 stron :P ) że z rda+ AVery się żarły. A z 3+ ktoś ma jakiegoś AVera :?: Wolę najpierw się zapytać, żeby potem nie było 8O :?: :cry: Z tunerkami WinFasta czy KWorld'a się nie gryzie bo sprawdzałem ale z AVer'em to nie wiedzieć.... :cry: Może ktoś ma taki "zespół". pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Hejka - masz farta ja mam AVERA Studio 303 - czyli to co kcesz qpic i EPOX 8RDA+ rev 1.1 i sie W OGOLE NIE GRYZIE :) Przynajmniej nie u mnie - dziala perfekcyjnie i zadnych klopotow.... Wiec pozdrawiam i zycze powodzenie :) MOSFETY -> Albo TU: forum.purepc.pl/search.php Albo www.google.pl A tak naprawde - nie uzywaj czegos co ci to przyklei na amen... Bo bedziesz mial problem... Alebo kup jakies radiatorki razem z klejem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Niestety temperatury dalej są kulawe! :x :x :x Czy oni nic z tym nie zrobia? Mogliby chociaż pomierzyć i lekko podreperować a nie aż tyle zaniżać!!! :evil: Wow to o ile Epox 8RDA3I przekłamuje temp. i to w zwyż ? :x Nawet nie mam jak sprawdzić jakie mam naprawdę. W tej chwili w stresie pokazuje mi 49C. Hehe. Ale walnąłem! :oops: Chodziło mi o napięcia. Napięcia są strasznie zaniżone! Np. Miernik: 12.8V a płyta: 11.795V :? A temp procka lekko zawyżona. Na strarej płycie przy 2600XP miałem z diody 49st. a na Epoxie mam 52st. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 KOJAK - mozesz mi wyjasnic w jaki sposob maz tyle pktow w 3dmarku? Moj radek [9600 PRO ale w zasadzie duzo zmian nie ma] osiaga przy DUZO WYZSZYCH taktowaniach [500 // 750 ] tylko 12 tys markow..?? Powiesz jak czy to tylko jakies "fejki" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 9600Pro - 4potoki 9600TX - 8potoków + 297/275@390/303Mhz Testy robione oczywiście na OC. A dla zainteresowanych mogę wysłać fotki-zrzuty screenów! ;) Taki wynik osiągnąłem na 8RDA3i Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 9600Pro - 4potoki 9600TX - 8potoków + 297/275@390/303Mhz Testy robione oczywiście na OC. A dla zainteresowanych mogę wysłać fotki-zrzuty screenów! ;) Taki wynik osiągnąłem na 8RDA3i Pozdro ciekawe bardzo ciekawe zeby 9600tx mial 8 potokow 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 jak wszczepiłeś do 9600XT dodatkowe 4 potoki ???? pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 8O 8O 8O A gdzie ja napisałem, że mam XT??? :evil: Przecież ja mam 9600"TX" (nie XT) a to oznacza, że mam radeona 9500Pro! Sorry chłopaki ale albo nie wiecie o tajnej karcie MSI :twisted: albo niedokładnie czytacie! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 ups, nie przyglądnąłem się. Racja MSI 9600TX = 9500pro. pozdrowionka. p.s. niech dalej wymyślają rozszerzenia typu "TX" "XT" itp. itd. a będzie nam łatwiej :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Spoko. Ale w sumie TX wymyślił MSI, nie ATI. Ati wymyśla tylko chipsety i tworzy na nich karty hehe! Wiesz. 9500Pro był za wolny więc wymyślili 9600Pro hehe. Ale stwierdzili, że i ta karta jest za wolna więc trzebabyło zrobić 9600XT!!! :) Ehh. Pozdrowionka! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 ktos sie orientuje czy z nowymi epoxami 8RDA3I ver 2,1 jest dodatkowe oprogramowanie (zdaje sie ze Ghost i cos jeszcze) bo cos mi sie wydaje ze lipe mi zrobili i zdaje sie ze powinienem dostac na sledziu dwa dodatkowe porty USB ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Żadnego śledzia nie ma, a wszsytko jest na tym CD z driverami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 nie wiem jak jest w 8RDA3I ver 2,1 ale ja dostalem do mojej plyty dodatkowe usb na sledziu , mam pytanko , wiem ze bylo gdzies w tym temacie omawiane, ale nie mam czasu tego przeszukac bo zaraz po glosniki jade i mam pytanie czy da sie jakos z mojej plyty wyciagnac dźwiek 5.1 podlaczyc glosnki i zaby jakos to gralo!!! da sie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 nie wiem jak jest w 8RDA3I ver 2,1 ale ja dostalem do mojej plyty dodatkowe usb na sledziu , mam pytanko , wiem ze bylo gdzies w tym temacie omawiane, ale nie mam czasu tego przeszukac bo zaraz po glosniki jade i mam pytanie czy da sie jakos z mojej plyty wyciagnac dźwiek 5.1 podlaczyc glosnki i zaby jakos to gralo!!! da sie???Jeśli pisze w instrukcji do płyty, że się da - to sie da :!: a pozatym pisze na stronie producenta Ja na 8RDA mam dzwięk 5.1 i podłączone głośniki Creative 6700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 8RDA3I ma duala??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 8RDA3I ma duala??? Epox 8RDA3I ma duala :wink: Tylko modele 8RDAE i 8RDAEI nie posiadają duala. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thortoneq Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Szukałem na trzech ostatnich stronach tego topicu i nie znalazłem, tzn jakie stery mam zainstalować na moim epoxie 8rda+ rev1.1 zeby bylo najlepiej? ps. Poszukalbym sam, ale siedze na modemie i muszu kase oszczedzać :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 www.nvidia.com -> UNIFIED DRIVERS -> ja mam 3.41 chyba [najnowsze] i jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5970&sid=1 ma ktos to?? czy to jest wyjscie cyfrowe?? ktore robi pelnego soundstorma?? pasuje do RDA+??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 http://sirius.pl/product.php?action=info&a...=5970&sid=1 ma ktos to?? czy to jest wyjscie cyfrowe?? ktore robi pelnego soundstorma?? pasuje do RDA+??? paczka01 nie kupuj tego wyjścia - kup lepiej MSI bracket SPDIF; ja mam 8RDA+ rev 2.1 i dźwięk mam teraz podłączony przez ten bracket do wzmacniacza 5.1 za pomocą przewodu optycznego i dźwięk po prostu wymiata. Ach i najważniesze - będziesz musiał przerobić wtyczkę i przełożyć kabelki bo standardowo nie pasują ale zaletą jest zdecydowanie cena - ja zapłaciłem 15 zł za bracket MSI, pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Tomo_78..a czy moglbys wkleic schemacik, lub inny rysuneczek, ktore z tych kabelkow trzeba zmienic? na allegro widzialem te brackety :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razel Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem plytki 8RDA+ a wlasciwie bylbym szczesliwym gdyby nie pare szczegolow, otoz na naklece na pudelku wyraznie pisze 8RDA+ rev 2.x nforce2 Ultra 400 AGP Socket-462 w/400MHz FSB z tego co sie naczytalem plyty te sa na chipsecie nforce2 nie ultra oraz maja FSB 333 wiec moje pytanie brzmi - co ja mam za plyte glowna !! :-) Dodam ze radiator na chipsecie jest calkiem inny niz te na wszystki widzianych przeze mnie screenach. Z gory przepraszam jesli wlasnie sie skompromitowalem swoja niewiedza ale jestem raczej skromnie obeznany w temacie dlatego prosze Was o pomoc i wyrozumialosc :-) PS. Na plycie widnieje naklejka z nazwa 8RDA+ oraz oznaczenie rev 2.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...