soltys Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 robil ktos L12 moda na epoxie 8rda+? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 robil ktos L12 moda na epoxie 8rda+?zbastuj czlowieku, bo pytasz o to na drugim czy 3 forum a na tym w kilku watkach. jakby ktos robil to bys dostal odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 wiem wiem :P wybaczcie mi, bo nie wiem co czynie :P pozdr ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 witam, spytam tak: czy trafił mi się felerny egzemplarz Bartona2500+ i nie puszcze _stabilnie_ jako 3200+ ?? mam Epoxa 3RDAEI i 2x256 HyperX 3200A. Na procku założony Zalman 7000AlCu. Wywierciłem kilka dodatkowych otworów w obudowie i założyłem wiatraki. Zeby w Windows był widoczny jako 3200+ muszę dać Vcore 1.9V i Vdimm 2.77 . 3dmark przechodzi, gry też. Max temp. przy graniu 56-60. Idle 55. Jednak prim95 nie przechodzi. Spytam krótko: szukac dalej dróg wyjścia czy darować sobie. Jeśli szukać to gdzie? Czy może zostawić na 3200+ a prim'a sobie darować?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 mi tam moj 2500 bartek dziala na 11x200 i vcore 1.8 v i normalnie wykrywa winda 3200 i zadnych zwisow a tak pozatym w stecie mam 54 stopni na coolermastem aero 7 light :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Ryba, gratuluje ale Twoja odpowiedz nic nie wniosła. podpowiedzcie co decyduje o zwisach w prime? walczyć z timingami? mam 8-3-3-2.5 , vdimm podnieść na 2.9 (wyzej nie mogę). czy podkecony radeon9700 może mieć wpływ? zasiłka chiefec 360. jeden dysk. jakieś instrukcje do ustawienia w biosie? pliz . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Dzisiaj finalnie dołaczyłem również do Epoxów :twisted:. ja tak sie podepne pod ciebie...widze twoje testy pamieci i jak tak poronuje ze swoimi ( TwinMos 512 DDR 400 timingi by SPD czyli 8-3-3-2,5 i mam takie wyniki: odczyt/zapis---> 2975/1002 )...jakies male te twoje..jaka masz mobo bo ja 8rda3I i trza zanaczyc ze to nie w dualu tylko w singlu pracuja te pamieci ) Niechce nic mówić ale przy tych timingach na tych pamięciach, co w podpisie w Aida mam odczyt: 3098, a zapis:1228. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 robil ktos L12 moda na epoxie 8rda+?Zapytałeś o to trzy razy w tym topiku, raz w innym na zupełnie inny temat oraz założyłeś dwa własne topiki z tym pytaniem (1 i 2). To zaczyna się stawać Twoim zwyczajem. :evil: Pytania o pamięci też umieszczałeś na forum od razu w kilku egzemplarzach -- w jednej z takich sytuacji zwróciłam Ci już uwagę: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=676390#676390. Jeżeli jeszcze raz zadasz to samo pytanie w kilku miejscach, zaśmiecając forum, spodziewaj się bana. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Ja mam pytanko. Któa płyta jest lepsza Epox 8RDA czy Epox 8RDA+? I jeszcze jedno pytanie : Jakby mógł mi ktośwytłumaczył co oznaczają skróty NB i SB i co to jest stepping. Z góry dziękuje wszystkim. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakma Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Ja mam pytanko. Któa płyta jest lepsza Epox 8RDA czy Epox 8RDA+? I jeszcze jedno pytanie : Jakby mógł mi ktośwytłumaczył co oznaczają skróty NB i SB i co to jest stepping. Z góry dziękuje wszystkim. :)NB-mostek polnocny, SB-mostek poludniowy, stepping-ale zalezy czego ten stepping Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 witajcie , mam taki problem . CHodzi o radeona 9500 i epoxa 8RDA. przy ustawieniach 11,5x200 (1.6V) , pamiec i procek sa ok (memtest i prime) ale... sypie sie VPU RECOVERY w radeonie, nic nie pomaga, zadne wylaczenie tego , ani fastwrite itp. przy ustawieniach 12,5 x185 (1.6v) wszytko jest ok , radek sie juz nie sypie , wszytko stabilen itp itd. Czy co jest nie tak ? płyta niema podzielnika przy 200 FSB czy co jest...na 200 procek i pamieci sa ok , tylko ten radeon sie sypie w testach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 witam. opisywane przez mnie problemy z osiągnięciem stabilnego fsb 200 prysły !! założyłem inny egzemplarz procesora i ruszyło nawet na 210x11 1.85V . jestem happy. jaki założyć radiator na SB zeby zmieścił się pod chłodzeniem grafiki (arctic cooling vga silencer). wydaje mi się ze zostanie tak ok 1.5-2cm. co polecacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 ja mam stabilny prime i memtest wiec tylko płyta zostaje :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 ja mam stabilny prime i memtest wiec tylko płyta zostaje :/a moze zasilacz nie ciagnie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 modecom 300GT , trzyma napiecia. nawet jak dam 10x200 to lipa. a przy 192x12,5 jest ok ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 moim zdaniem to RAdeoin sprawia problemy z resztąod kąd pamiętam zawsze były problemy z radkiem obojętnie na jakiej płycie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Panowie i panie :D czym się różni 8RDA+ rev 2.1 od rev 2.2 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 moim zdaniem to RAdeoin sprawia problemy z resztąod kąd pamiętam zawsze były problemy z radkiem obojętnie na jakiej płycie :D Radki nie chodzą na obojętie jakiej płycie? Miałem 2 radki 8500 i 9600TX i działały na Epox-ach, ECS-ach i na MSI więc nie mów, że to problem radków! ;) Co do problemu kolegi to zacząłbym od zasiłki. Ja mam chiefteca 360Watt i u mnie bez problemu śmiga. Z ciekawości podpiąłem brachola 300watt jakiś codeshit i płyta nie wstała. Po włączeniu jakieś dziwne trzaski z płyty. Wyciągnąłem szybko wtyke od zasiłki i więcej już tego gooffna nie podpiąłem. Więc obstawiam na zasiłke. Jeśli to przetestowałbym na mocniejszej zasiłce to dałbym 1.8V na chipset. U mnie stabilnie płyta zaczęła chodzić powyżej FSB200 dopiero po podniesieniu napięcia na 1.8V. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 zasiłka to nowy modecom(FSP) 300GT . a problem widze jednak nie w radku ale w DUALDDR ktory tak na niego działa! po wyjeciu jednej kosci pamieci poki co na FSB 200 przechodzi testy , dzis sprawdze dokładnie. ( dziwne bo memtest w dualu działa bez błedów ) czego to wina , pamieci ? mam hynixy 4,3. i jak podniesc napiecie na chipset ? default jest chyba 1.6V , tylko modem sie da czy jakis bios trzeba wgrac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 epox nie lubi hynixa 4.3 mialem te pamieci i za chiny ludowe lacznie z hongkongiem nie moglem uzyskac stabilnego 200. zapytaj zreszto mk1 na temat kombinacji epox + hynix 4.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 witam. opisywane przez mnie problemy z osiągnięciem stabilnego fsb 200 prysły !! założyłem inny egzemplarz procesora i ruszyło nawet na 210x11 1.85V . jestem happy. jaki założyć radiator na SB zeby zmieścił się pod chłodzeniem grafiki (arctic cooling vga silencer). wydaje mi się ze zostanie tak ok 1.5-2cm. co polecacie? ciezko bedzie cos takiego znalezc, ja mam Epox'a 8rda+ i pozyczylem sobie z NB :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 niemiec - no to mam pecha :( , bede musiał płytke zmienic, wiesz moze na jakich płytach jeszcze sa problemy z ta pamiecia ? bo na 192 FSB to chodzi spox i .... bez DUALA na 200 tez juz ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Witam (mialo to byc tu odrazu) mam 2 pytania Mam dysk jak w podpisie Dysk ma ata 133 tasme tez mam ata 133 cooler master ata 133 plyte 8rda+ stery 3.14 bios 10/17/03 niewiem czemu dysk niechce dzialac na 133 tylko na 100 jak to ustawic ma ktos jakis pomysl?? bo przy starcie kompa pisze ze jest ata 100 i w windzie tez . Ateraz tak jak wlaczyc SBA-adresowanie pasmem bocznym na tej plycie bo niewiem pisze ze jest obslugiwane przez grafe i plyte ale wylaczone FW mam ok wlaczone bo da sie w biosie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 tak piszesz, że ciężko co kolwiek zrozumieć. :) musiałem kilka razy czytać i rozszyfrowywać ostatnie zdania. Zobacz co w panel sterowania- system-sprzet- menezdżer urządzenin--kontrolery ide ATA/ATAPI- Podstawowy kanał IDE-Właściwości wyświetla się . Jeśli ultra DMA tryb 5 to Faktycznie masz ATA 100. Powinieneś mieć tryb 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 co za roznica w transferze?? praktycznie brak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 czy ktos ma problemy z klawiatura na epoxie 8rda+ ?? ja mam revizje 1.1 i co jakis czas klawiatura przestaje mi dzialac; musze wtedy wylaczyc kompa, odlaczyc zasilanie i wlaczyc ponownie zeby dzialala; dzieje sie to na praktycznie wszystkich biosach; czy sadzicie ze mozna to reklamowac (bo to napewno nie wina klawiatury)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 dołączam się do pytania przeciwnik'a: czym się różni 8RDA+ rev 2.1 od rev 2.2 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 kondensatorami, i drobnymi poprawkami, tak naprawde to nikt nie wie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 numerkiem na lamicnacie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 A ja mam pytanko o 8RDA3I. Chodzi mi jakie ta płytka ma chłodzonko na NB. Bo w niektórych miejscach w sieci widziałem że sam radiator, a w niektórych że wentylek. Sam już teraz nie wiem. Niech mi powie ktoś kto ma tą płytke. A wyciągnął ktoś na niej FSB250??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...