wronka Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Ludzie jaki najnowszy bios jest do epoxa 8rda+???THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
on_men Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 a C5 - 'Call chpset hook to copy bios back to E000 & F000 shadow RAM')tu akurat nie kumam bo szkolny jestem z ruskiego :lol: co nie zmienia faktu ze TAKIE płyty nie wstały po zmianie fsb 100 na 133. coś mi tu nie pasi (raczej dostałem zrypane) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 epox'y 8rda+ dopiero od rev 2.1 zaczynaja sie liczyc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 epox'y 8rda+ dopiero od rev 2.1 zaczynaja sie liczyc :)buahahahahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i co jeszcze madrego powiesz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 po czesci ma racje bo moj Epox 8RDA nie chcial dzialac na 200 FSB stabilnie , ale byc moze tylko ja mialem takiego pecha. Teraz 8RDA3I dziala spoczko przy 220. (2.1) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 epox'y 8rda+ dopiero od rev 2.1 zaczynaja sie liczyc :)buahahahahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i co jeszcze madrego powiesz?? Ty, no nie wiem, wycisnisz 240mhz bez modow na swoim rev 1.1? :evil: czekam na sreen'y :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Powiedzcie jeszcze mi tak szybciutko czy system temperature to temp otoczenia czy NB ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 epox'y 8rda+ dopiero od rev 2.1 zaczynaja sie liczyc :)buahahahahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i co jeszcze madrego powiesz?? Ty, no nie wiem, wycisnisz 240mhz bez modow na swoim rev 1.1? :evil: czekam na sreen'y :D ja.mam.rev.1.1.i.idzie.mi.spokojnie.bez.modow.215..dalej.nie.da.rady.bo.pamiec.n ie.pozwala...czeka.na.zmiane..wiec. :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Moja rev 2.2 idzie bez najmniejszego problemu na FSB 245. co ciekawe na 240 działa w dualu na pamiątkach OCZ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 epox'y 8rda+ dopiero od rev 2.1 zaczynaja sie liczyc :)buahahahahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i co jeszcze madrego powiesz?? Ty, no nie wiem, wycisnisz 240mhz bez modow na swoim rev 1.1? :evil: czekam na sreen'y :D ja.mam.rev.1.1.i.idzie.mi.spokojnie.bez.modow.215..dalej.nie.da.rady.bo.pamiec.n ie.pozwala...czeka.na.zmiane..wiec. :lol: :lol: :lol: 215 to jest wynik? porownaj sobie do takiego abita... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 qrde, jakbym wiedzial ze 2.2 rev tak dobrze chodzi to sprawdzil bym go sobie, bo wczoraj sprzedalem takiego w sklepie :( i juz niemam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 215 to jest wynik? porownaj sobie do takiego abita... no.napisalem.Ci.ze.pamiatki.blokuja...ale.chodzilo.mi.o.czyste.przedstawienie.fa ktu.ze.rev.1.1.nie.jest.do.[gluteus maximus] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulPlaski Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Obecnie jest już osiągalna rev.2.2 - gdzie dodano obsługę FSB 400, oraz co ważne zmieniono niefortunny okrągły radiator na kwadratowy - przyklejony tak jak trzeba oraz dodano drugi mniejszy na MCP-T. Cena ok. 350.- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Witam! Panowie kupuje na dniach EPOXa 8RDA+ rev. 2.1, ale jeszcze nie wiem jakie pamięci. W gre wchodzą HYNIX lub TWINMOS, oczywiscie w dualu po 512MB DDR400. Co mam wybrac, bo juz stracilem głowe... :? Mysle o zakupach w tym sklepiku, ceny całkiem znosne (moze sie myle?): http://www.arest.pl/index.php?inc=cennik&katid=3 Dzieki za rady i opinie. Pozdro! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Obecnie jest już osiągalna rev.2.2 - gdzie dodano obsługę FSB 400, oraz co ważne zmieniono niefortunny okrągły radiator na kwadratowy - przyklejony tak jak trzeba oraz dodano drugi mniejszy na MCP-T. Cena ok. 350.- Gdzie mozna dostac tego EPOXa rev. 2.2 w tej cenie??? - moze jakis namiar. Ja w LOGOSie moge miec za 375 zł, ale rev. 2.1. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajber Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Chciałem nadmienić iz posiadam epoxa 8rda+ rev. 2.1 i ta płyta obsługuje FSB 400, na północnym mostku ma "normalny" radiator, a na południowym taki mniejszy złoty. Więc możesz spokojnie kupować rev. 2.1. Tak naprawde nie widziałem rev. 2.2. wiec pytam czy ktoś z was taka posiada? Czym ona sie różni od rev 2.1? Moja płyta ma nforce 400 ultra,radiatory na "północy" ( nie okrągły) i "południu". Poza tym sugeruje przełożenie radiatora z północy na południe, a na pólnoc niebieskiego zalamana :). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 @Tygrysiek: na jakimś forum przeczytałem że na 8rda+ 2.1 temperatury w mother board monitor 5.3 są tak przyporządkowane: czujnik T1 - temperatura SB, czujnik T2 - temperatura czujki z socketa, czujnik T3 - temperatura NB. Na ile to jest prawda to nie wiem, ale u mnie się sprawdza, przeważnie 6 st. więcej na SB! niż na NB, przy mocno podkręconym kompie z włączonym soundstormem. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulPlaski Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Własnie tydzień temu kupiłem tą płytkę rev.2.2 a Krakowie w Apollo, 345,-, jeżeli rev.2.1 ma te same rzeczy co napisałem to spoko, na moim pudełku pisało Limited Edition więc sądziłem że to są nowe rzeczy, a poza tym to chyba poza instrukcją overclockingu i pokolorowanymi gniazdami pamięci to niema zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajber Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Własnie tydzień temu kupiłem tą płytkę rev.2.2 a Krakowie w Apollo, 345,-, jeżeli rev.2.1 ma te same rzeczy co napisałem to spoko, na moim pudełku pisało Limited Edition więc sądziłem że to są nowe rzeczy, a poza tym to chyba poza instrukcją overclockingu i pokolorowanymi gniazdami pamięci to niema zmian. Na pudełku mojej płyty rev. 2.1 tez jest napisane limited edition, poza tym gniazda pamięci też są kolorowe i jest książeczka overclokingu. Pytam więc czy na laminacie płyty masz napis 2.2? Wydaje mi się że nie. Z tego co wiem rev. 2.1 jest najnowsza rewizją tej płyty. Te całe gadanie o rev. 2.2. jest po prostu plotkowaniem. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 napewno sie cos zmienilo, wydaje mi sie ze lepiej trzyma napiecia (zmiana kondensatorow) bo moja rev 2.1 to lepiej nie mowic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack_top Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Tutaj, http://www.apollo.net.pl/?menu=store&grp=9, 8rda+ (nie wiem tylko która rev), płyta kosztuje 340zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulPlaski Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Własnie tydzień temu kupiłem tą płytkę rev.2.2 a Krakowie w Apollo, 345,-, jeżeli rev.2.1 ma te same rzeczy co napisałem to spoko, na moim pudełku pisało Limited Edition więc sądziłem że to są nowe rzeczy, a poza tym to chyba poza instrukcją overclockingu i pokolorowanymi gniazdami pamięci to niema zmian. Na pudełku mojej płyty rev. 2.1 tez jest napisane limited edition, poza tym gniazda pamięci też są kolorowe i jest książeczka overclokingu. Pytam więc czy na laminacie płyty masz napis 2.2? Wydaje mi się że nie. Z tego co wiem rev. 2.1 jest najnowsza rewizją tej płyty. Te całe gadanie o rev. 2.2. jest po prostu plotkowaniem. Pozdrawiam! Wiesz jak bym chciał wciskać kit to napisałbym że mam rev.3.3 lub. np. 4.4, a swoją drogą nie mam cyfraka bo wrzuciłbym ci fotę, nie wiem co może być ulepszone (chętnie bym się dowiedział) ale na laminacie jest biało na zielonym 2.2. i ja się z tego cieszę. Dziękuję za uwagę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 REV 2.2 istnieje , mam ja w rekach , teraz tylko pytanie czy cos ona wnosi nowego ?? A to co pisze Paul to prawda , w apollo jest ta płyta ... bo sam ta jestem :] Jesli ktos nie wierzy niech przyjezdza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Własnie tydzień temu kupiłem tą płytkę rev.2.2 a Krakowie w Apollo, 345,-, jeżeli rev.2.1 ma te same rzeczy co napisałem to spoko, na moim pudełku pisało Limited Edition więc sądziłem że to są nowe rzeczy, a poza tym to chyba poza instrukcją overclockingu i pokolorowanymi gniazdami pamięci to niema zmian. Na pudełku mojej płyty rev. 2.1 tez jest napisane limited edition, poza tym gniazda pamięci też są kolorowe i jest książeczka overclokingu. Pytam więc czy na laminacie płyty masz napis 2.2? Wydaje mi się że nie. Z tego co wiem rev. 2.1 jest najnowsza rewizją tej płyty. Te całe gadanie o rev. 2.2. jest po prostu plotkowaniem. Pozdrawiam! znawca się znalazł. :) kolego rev 2.2 to najnowsza revizja EpoXa 8RDA+ . mam ją w kompie :evil: Dostępna jest już z 2 miechy. że ty masz rev 2.1 to nie znaczy iż jest najnowsza. Z tego co wiem to kilka zmian zaszło. (nowe kondensatory) No ale ty i tak stwierdzisz że plotkuje. :) Zaraz rozbieram kompa . jak ktoś bedzie chciał zdjęcia to podawać maila. Mam już zdjęcia jak ktoś bedzie chciał to podawać e-mail. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 swoja.droga...ciekawe.bardzo.ze.w.SIRIUSIE: EPOX 8RDA+ nForce2 SocketA U/133 DDR400 AGPx8 USB 2.0 FireWire Sound LAN ATX cena: 427 zł (rev.2.1) a.w.apollo: [AMD] Płyta Epox 8RDA+ Cena brutto 340.00 (jak.mowicie.rev.2.2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 a ja zapraszam do apollo na zapuk tej płytki , zrobie dobra cene kal tweakowców :D taka MAŁA kryptoreklama :D cena 340 :-) ps. przeciwnik --> jaka miales wczesniej płyte... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 własnie porownuje płyty Epoxa 8RDA3I i 8RDA+ co widze to inny układ mosefuf , na + jest troche do [gluteus maximus] moim zdaniem , nie jest w lini tylko pomiedzy komdensatorami. Same kondensatory sa indetyczne, 1PCI wiecej , duzo drobyn ukłądów inaczej ale to pewnie ze wzgeldu na to iz 3I ma płyte drukowa pod SATA robiona . EPox daje juz 2 radiatorki , i na podelku pisze limited edition , for overclocking itp itd. Jesli sie uda to bede mial ja dzis w domu , zobacze czy pojdzie cos wiecej na niej niz na 8RDA3I :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Niech mi ktos powie co sie dzieje , na mojej 8rda3i , volcano 7+ na low , 2 wentyle 92x92 i 1 wentyl 80x80 wszystko na 5 V i temp dzisiaj updatowalem biosa na najnowszy i mialem przy tem sprzet bez oc temp 38C przy podkreceniu na 10x200 1,75V w biosie ale czyjnik pokazuja 1,71V i temp 43-44 ( kiedys bylo 41-42 ale ostanio po tym jak go podrzalem na primie do 52C to temp sie podniosla) Czy to nie jest dziwne ??? Mam tez cs i srebrna paste od titana. Czujnik zawyza bo juz nie kumam , kiedys ma titanie mialem 39C przy 12x166 1,75V i msi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Ya mam Rev 1.1 i chodzi jak w podpisie. Poza tym oficjalnie obsługuje FSB 200 o czym informuje BIOS podczas postu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 wszystko ok, teraz tylko powiedz mi jak zrobiles 9500@9800Pro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...