[chester] Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 kupilem 8rda+, zlozylem i wszystko ok, komp sie wlacza,dziala i niby ok, ale na LED pokazuje FF... tzn, na poczatku podczas wlaczania pokazuje najpierw kilka innych wartosci ale zaraz zmienia sie na FF, tyle ze komp sie wlacza i dziala dalej normalnie. to tak ma być??!! czytalem juz troche ten temat, ale jest tu prawie 80 stron...no i na poczatku bylo ze trzeba wszystko wyjac, poodlaczac itd...ale to nic nie daje. to co robic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 "]kupilem 8rda+, zlozylem i wszystko ok, komp sie wlacza,dziala i niby ok, ale na LED pokazuje FF... tzn, na poczatku podczas wlaczania pokazuje najpierw kilka innych wartosci ale zaraz zmienia sie na FF, tyle ze komp sie wlacza i dziala dalej normalnie. to tak ma być??!! czytalem juz troche ten temat, ale jest tu prawie 80 stron...no i na poczatku bylo ze trzeba wszystko wyjac, poodlaczac itd...ale to nic nie daje. to co robic? Objawy prawidłowe, nie masz sie czym przejmować. Ten wyświetlacz służy tylko i wyłącznie do pokazywania problemów przy starcie kompa. Potem jest bezużyteczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 FF jest od Fszystko Fporzadku. nic sie nie martw :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Jest nowy bios do 8RDA+ ... więcej info na NFORCERS.HQ oraz AOAFORUMS Pojawiło się częściowe wsparcie dla NV System Utility. Teraz jest monitoring temperatur, napięć i obrotów wentyla na CPU. Zakładka ''advanced'' niestety dalej nie aktywna ... Bezpośredni LINK do biosów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[chester] Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 dzieki za odpowiedz. niezmiernie sie ciesze ze oznacza to Fszystko Fporzadku, bo tyle co sie na kombinowalem a FF nie znikało :] dobrze ze nic nie spieprzylem przy tym moim kombinowaniu. Jeżeli ktoś ma też tą płytę i ma problem z włożeniem do niej RIVA TNT 2 32mb, bo zatrzask ktory ma ja trzymac w slocie poprostu nie pasuje i uniemozliwia jej wlozenie, to najleprzym sposobem jest poprostu albo nadpiłowanie kawałka płytki karty, albo poprostu dobre szczypce ciach ciach i karta wchodzi jak nalezy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Jest nowy bios do 8RDA+ ... więcej info na NFORCERS.HQ oraz AOAFORUMS Pojawiło się częściowe wsparcie dla NV System Utility. Teraz jest monitoring temperatur, napięć i obrotów wentyla na CPU. Zakładka ''advanced'' niestety dalej nie aktywna ... Bezpośredni LINK do rev 2.1 pasuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajber Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Witam! Na mojej rev. 2.1 nowy bios działa :) Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Melduję posłooshnie że do Rev 1.1 też się nadaje! Sprawdze jeszcze czy czasem coś nie jest lepiej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Witam! Na mojej rev. 2.1 nowy bios działa :) Pozdrawiam! cos zmienil? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 NIC nie zmienił jeśli chodzi o OC. Z wartych wspomnienia jest jedynie fakt, że w NVIDIA System Utility zaczął działać monitoring temperatur i napięć. Czekam na następny biosik. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajber Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Witam! Nie wiem czy jest to wina nowego biosu ale płyta umarła ( Tzn. Przy ustawiniach standardowych wszystko było ok, ale po tym jak lekko podkręciłem tzn. fsb200 płyta przestała działać. Resetowanie biosu nic nie dało, nawet wyciągnięcie baterii na całą noc. Wyskakuje komunikat 26. Co ciekawe kiedy wyciągne jarte graficzną wyskakuje FF ale i tak nie ładuje sie windows. Karta graf. jest ok. ponieważ sparwdzałem ją na innym kompie. Chyba pozostał mi tylko serwis. całe szczeście płyta jeszcze na gwarancji. Chyba że macie jakies inne pomysły. Z góry dziękuje za rady. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scream1 Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 szukam polskiego opisu opcji do tej plyteczki.jest ich tam sporo nowych ktorych nie widzialem nigdy.jakis dobry szczegolowy opis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 no nic, qrde, nie moge wycisnac nawet 230Mhz na rev 2.1 :( niech ktos mi pomoze, sprawdzilem ten najnowszy bios - tez klapa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scream1 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 no nie,tyle osob widze ma epoxa 8rda+ to chyba ktos znalazl jakies dobry polski opis do biosu tej plyty ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Panowie ja mam A 2000+ AQXEA0327MPMW; Epox-a 8RDA+ rev 2.1; zasiłkę chieftec-a 420W i całkiem pokaźne WC i jak ustawiam w BIOS-ie 1,85 Vcore to jest ok ale jak już dam 1,875 to wywala komunikat "cpu has ben changed or overcloked fail",VDD=2v, pamiątki mam TwinMOS Twister PC3500 cl2 i ustawiam na 11-3-2-2 acha teraz chodzi stabilnie na 220x10,5=2310, czy da się z tego proca więcej wycisnąć? Dlaczego mam ten głupi komunikat? Czyżby procek większego napięcia nie tolerował? A i jeszcze jedno - odblokowałem 512 caschu na nim i zrobiłem sobie lut-moda BARTONA ........ mam chętkę na krętkę ale nie mogę bo coś mnie blokuje, HELP, z góry dziękuję, pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 mam ten sam problem co koleg wyzej! ustawil ktos na tej plycie 1.9V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 No i mamy kolejny nowy bios do Epoxa 8RDA+ datowany na 03 lutago 2004. Link do strony: http://webpages.charter.net/zoom314a/ Jeszcze go nie wgrywałem i chyba poczekam aż ktoś inny zaryzykuje ;) Opis i lista zmian: Mainboard Model(s): EP-8RDA+ EP-8RDA+UL(V2.0) BIOS FILE NAME: 8RDA4203.BIN BIOS FILE DATE: 02/03/2004 BIOS Part No: 6A61BPAA Boot Title: 02/03/2004 For nForce2-ST Chipset BIOS Checksum: 0E00 (h) Workaround : 1.Change AGP Aperture Size default 128M. 2.Disable Power On By Mouse Left/Right function. 3.Slove EM4000L/EF520M (GF4 MX4000/GF FX5200) AGP card S3 resume fail in Windows XP. Na tej stronie znajduje się krótki opis jak uaktywnić zakładkę "Advanced" w Nvidia Sys Util dla 8RDA+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 mam ten sam problem co koleg wyzej! ustawil ktos na tej plycie 1.9V? U mnie na 1,9V płyta wstaje tzn. na biosie poprzednim, bo tego najnowszego jeszcze nie testowałem i raczej nie będę skoro takie cyrki się dzieją na nim 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 A ja wczoraj zassałem RDA34204: dla 8rda3/8rda3i/8rdae/8rdaei datowany 04 luty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 mi dzisiaj przestala dzuialac klawa. jeden reset, drugi, trzeci i nic. odlaczalem klawe i terz nic to nie dalo. poszedlem ogladac mecz AZS PZU Olsztyn - Mostostostal Azoty Kedzierzyn Kozle. Po meczu odpalilem jeszcze raz kompa i dziala. czy mial ktos cos podobnego ?? juz sie cieszylem, ze PS2 zdechlo i bede mial pretekst do wymiany mobo a tu nic z tego :( mimo to dalej mnie interesuje czemu tak sie stanelo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 No i mamy kolejny nowy bios do Epoxa 8RDA+ datowany na 03 lutago 2004. Link do strony: http://webpages.charter.net/zoom314a/ Jeszcze go nie wgrywałem i chyba poczekam aż ktoś inny zaryzykuje ;) Opis i lista zmian: Mainboard Model(s): EP-8RDA+ EP-8RDA+UL(V2.0) BIOS FILE NAME: 8RDA4203.BIN BIOS FILE DATE: 02/03/2004 BIOS Part No: 6A61BPAA Boot Title: 02/03/2004 For nForce2-ST Chipset BIOS Checksum: 0E00 (h) Workaround : 1.Change AGP Aperture Size default 128M. 2.Disable Power On By Mouse Left/Right function. 3.Slove EM4000L/EF520M (GF4 MX4000/GF FX5200) AGP card S3 resume fail in Windows XP. Na tej stronie znajduje się krótki opis jak uaktywnić zakładkę "Advanced" w Nvidia Sys Util dla 8RDA+. u mnie chodzi i nic sie nie zmienilo, tylko jedna funckja w biosie zniknela, ale niech ktos mi powie czemu 1.9V nie moge nastwic???????? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wik Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 A ja wczoraj zassałem RDA34204: dla 8rda3/8rda3i/8rdae/8rdaei datowany 04 luty.Podaj linka, bo nie mogę znaleźć :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 ja do biosu uzylem ostatnio maszynki pt MAGICBIOS zassana ze stronki epoxa i niby mi zassalo i zflaszowalo najnowszego biosika datowanego na 02.03.2004 :| ale troszke mi pospadaly na nim wyniki w 3dmark wiec chyba wroce do jakiegos starszego :| BTW na jakim biosie osiagaliscie najlepsze wyniki ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 A ja wczoraj zassałem RDA34204: dla 8rda3/8rda3i/8rdae/8rdaei datowany 04 luty.Podaj linka, bo nie mogę znaleźć :oops: Ja BIOSy ściągam MagicBiosem: nie wiem z jakiej stronki on to ciągnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Panowie mam Epoxa 8RDA+ rev 2.2 i dziwna rzecz sie dzieje. Jak zamkne system (komp OFF), to z tylu budy widze nadal mrugajace diody od LAN, a na klawiaturce nadal aktywny jest "Num Lock" - czyli swieci. Pytanie, o co tu chodzi??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 mi dzisiaj przestala dzuialac klawa. jeden reset, drugi, trzeci i nic. odlaczalem klawe i terz nic to nie dalo. poszedlem ogladac mecz AZS PZU Olsztyn - Mostostostal Azoty Kedzierzyn Kozle. Po meczu odpalilem jeszcze raz kompa i dziala. czy mial ktos cos podobnego ?? juz sie cieszylem, ze PS2 zdechlo i bede mial pretekst do wymiany mobo a tu nic z tego :( mimo to dalej mnie interesuje czemu tak sie stanelo odlacz power led od plyty (tak: ta diode z obudowy co pokazuje ze jest prad ;) ); u mnie pomoglo; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 mi dzisiaj przestala dzuialac klawa. jeden reset, drugi, trzeci i nic. odlaczalem klawe i terz nic to nie dalo. poszedlem ogladac mecz AZS PZU Olsztyn - Mostostostal Azoty Kedzierzyn Kozle. Po meczu odpalilem jeszcze raz kompa i dziala. czy mial ktos cos podobnego ?? juz sie cieszylem, ze PS2 zdechlo i bede mial pretekst do wymiany mobo a tu nic z tego :( mimo to dalej mnie interesuje czemu tak sie stanelo odlacz power led od plyty (tak: ta diode z obudowy co pokazuje ze jest prad ;) ); u mnie pomoglo; Widze ze z klawiatura nie tylko ja mam problem, tylko ze moja dziala az za dobrze nawet przy wylaczonym komputerze moge sobie pstrykac "Num Lockiem", nie wspominajac juz o nonstop mrugajacych diodach w LANie. :( HELP :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 mi dzisiaj przestala dzuialac klawa. jeden reset, drugi, trzeci i nic. odlaczalem klawe i terz nic to nie dalo. poszedlem ogladac mecz AZS PZU Olsztyn - Mostostostal Azoty Kedzierzyn Kozle. Po meczu odpalilem jeszcze raz kompa i dziala. czy mial ktos cos podobnego ?? juz sie cieszylem, ze PS2 zdechlo i bede mial pretekst do wymiany mobo a tu nic z tego :( mimo to dalej mnie interesuje czemu tak sie stanelo odlacz power led od plyty (tak: ta diode z obudowy co pokazuje ze jest prad ;) ); u mnie pomoglo; Widze ze z klawiatura nie tylko ja mam problem, tylko ze moja dziala az za dobrze nawet przy wylaczonym komputerze moge sobie pstrykac "Num Lockiem", nie wspominajac juz o nonstop mrugajacych diodach w LANie. :( HELP :!: z tym lanem to nie wiem bo u mnie tak nie ma. ale klawa ma być aktywna. ja kompa odpalam tylko z klawiatury alt + F1 . ( w biosie można to sobie przestawić) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 num lock u mnie tez swieci a co do diod na lanie to nie wiem, bo mam lan na pci :) ten tick z klawa zdazyl sie pierwszy raz od lipca, bo od lipca mam ta mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Ja mam problem dotyczący płyty EPOX 8RDA3I. Zakupiłem ją 2 dni temu i jestem z niej zadowolony, ale dręczy mnie kilka pytań mianowicie jakie są najlepsze sterowniki do tej płyty (chodzi mi o stery do nForce2) czytałem na forum że jakieś z Asusa są ponoć lepsze, następnie sprawa Biosu ; prosiłbym o dokładny adres gdzie mógłbym ściągnąć sobie BIOS'a. I jeszcze jedna rzecz (trochę lamerskie pytanie) do których slotów najlepiej wrzucić kości RAM?? Jak na razie mam wrzucone do slotów DIMM 1 i DIMM 2. Z góry dziękuje za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...