johnson Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ten screen juz cos mowi :) Najlepiej robic je w 1600x1200. Wtedy miesci ci sie wszystko co potrzeba na ekranie i nie jest takie stloczone. BTW super wynik. Ladnie dziala ten twoj barton. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ten screen juz cos mowi :) Najlepiej robic je w 1600x1200. Wtedy miesci ci sie wszystko co potrzeba na ekranie i nie jest takie stloczone. BTW super wynik. Ladnie dziala ten twoj barton. 1251989[/snapback] Johnson rozmawiales moze z Merlinem czy byla by mozliwosc jakiegos moda biosa na fsb 300 i zmiana na wyzsze napiecia typu Vcore albo Vdim, wiesz co mnie dziwi ze jak dam na 2.2V w biosie to mam dopiero 2.06V i to jest max tez tak masz czy mozesz dac 2.2V w biosie i takie napiecia masz ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Johnson rozmawiales moze z Merlinem czy byla by mozliwosc jakiegos moda biosa na fsb 300 i zmiana na wyzsze napiecia typu Vcore albo Vdim, wiesz co mnie dziwi ze jak dam na 2.2V w biosie to mam dopiero 2.06V i to jest max tez tak masz czy mozesz dac 2.2V w biosie i takie napiecia masz ??? 1252234[/snapback] Co do napiecia to nie wiem. Jak u siebie dam 2,1 to mam 2,1 około. Z Merlinem nie rozmawialem. Jak kupie pamiec to wtedy znowu ruszam do boju. Chce na tym najnowszym biosie pociagnac 250-260. Kwestia dobrego ramu. Kolo 2x lutego powinno sie udac Na razie zawieszam szal podkrecania :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vis Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Z tymi większymi napięciami to dobry pomysł - gdyby Merlin był w stanie tak zmodyfikować biosa to byłoby miło, nie uważacie? Ale co na to sam Merlin? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Z tymi większymi napięciami to dobry pomysł - gdyby Merlin był w stanie tak zmodyfikować biosa to byłoby miło, nie uważacie? Ale co na to sam Merlin? 1252311[/snapback] to jest niemozliwe zostanie tylko hard Mod by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vis Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Szkoda :( niemniej jednak Merlin odwaliłeś kawał wspaniałej roboty - dzięki Ci za to i chwała :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 <_< hmm wszystko fajnie i pięknie szyna 250 i chodzi lux ale zawsze na jednej kostce :mur: a mam 2 , kazda z nich chula sama ale w duecie nie dają rady , a przy najmniej nie u mnie ... :cry: byłem u kumpla na infinity i sobie razem chasają bez problemu :mad: moze dało by sie jeszcze cośik podregulować aby ruszyły te dwie kości ?? :rolleyes: merlin moze cosik da sie jeszcze wyszlifować ,, bo na dfi jest twój biosik :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 to jest niemozliwe zostanie tylko hard Mod by -=Merlin=- 1252320[/snapback] -=Merlin=- a moda na FSB wyzsze dasz rady zrobic bo ja jak dam napiecie 2.2V mam 2.06V nie mam pojecia od czego to moze byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_pl Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Merlin dzisiaj jak znajde czas to dokladnie przetestuje twoj pierwszy i drugi bios pod katem jak najwyzszego wyniku w super pi i sandry bo jak narazie testowalem wszystkie tylko pod katem jak najwyzszego fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Pewnie że się nie da za pomocą biosu podnieść max możliwego napięcia, bo jak sortem zrobić co się nie da sprzętem. Jak by się tak dał to by nie istniały VMody. Co do FSB=300 w biosie to że wątpię aby się dało, skoro producent tego nie przewidział, lecz i tak to jest o wiele bardziej prawdopodobne niż to co zaproponowaliście z napięciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_pl Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Sorki za off topic ale mam pytanie: czy od takiego krecenia mogl mi pasc tuner stalitarny na PCI w kompie?? Dzisiaj rano wlaczam kompa a tu zwis w polowie ladowania windowsa, po prostu ten pasek ktory sobie tam smiga zatrzymal sie i koniec, restart i ciagle to samo, wyciagam tuner i wsio chodzi co jest ?? Moze mam juz tak zjechany system :? Edytowane 2 Lutego 2005 przez smyk_pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ale na tych BIOSach znika magistrala (i karta sieciowa) IEEE 1394, winda jej nie widzi (?). A jednak czasami się przydaje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_pl Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ale na tych BIOSach znika magistrala (i karta sieciowa) IEEE 1394, winda jej nie widzi (?). A jednak czasami się przydaje... 1252633[/snapback] Zawsze mozesz sobie to wszystko wlaczyc w biosie bo default jest wszystko na disabled Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ale na tych BIOSach znika magistrala (i karta sieciowa) IEEE 1394, winda jej nie widzi (?). A jednak czasami się przydaje... 1252633[/snapback] Domyslnie w biosie jest wylaczony dzwiek, siec, IEEE 1394. Trzeba wlaczyc i wsio bedzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) @smyk_pl: Być może, że za dużo V bierze i twój config i nie daje rady zasiłka. Spróbuj zjechać z MHz oraz napięciem i zobacz czy ruszy. @esem: A na pewno włączyłeś je w biosie ? Bo znając Merlina to on zawsze domyślnie wyłącza dodatkowe komponenty aby nie przeszkadzały w O/C. EDIT: Widzę że mnie koledzy ubiegli ;) Edytowane 2 Lutego 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Domyslnie w biosie jest wylaczony dzwiek, siec, IEEE 1394. Trzeba wlaczyc i wsio bedzie ok. 1252639[/snapback] A właśnie, że nie: tylko włącza się dźwięk i sieć. Chyba, że jest to wyłącznie problem win2k3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_pl Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 @Mardok =:) Wlasnie nawet na defaultowych ustawieniach nie laduje sie winda i nie mam u kogo sprawdzic tego tunerka chyba bede dzisiaj formatwal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) @smyk_pl: Eh z tunerami zawsze były „jazdy” szczególnie u mnie :/ Ja osobiście dałem sobie z nim spokój bo TV mam w domu a z tym to nawet porządnie kręcić kompa nie mogłem. Ale jak u ciebie działało i nagle przestało… możliwe, że padł one są w końcu bardzo wrażliwe najlepiej jak byś miał możliwość sprawdzenia go u jakiegoś kolegi to by ci od razu powiedziało czy to twój komp ma jakieś, „ale” czy jednak tuner już nie dał rady. Edytowane 2 Lutego 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 :)+Feb 2 2005, 14:17--> CYTAT(Mardok =:) @ Feb 2 2005, 14:17) Pewnie że się nie da za pomocą biosu podnieść max możliwego napięcia, bo jak sortem zrobić co się nie da sprzętem. Jak by się tak dał to by nie istniały VMody. Co do FSB=300 w biosie to że wątpię aby się dało, skoro producent tego nie przewidział, lecz i tak to jest o wiele bardziej prawdopodobne niż to co zaproponowaliście z napięciem. 1252544[/snapback] Mardok a co moze byc z tym ze 2.2V mam 2.06V dziwny spadek a to 4 zasilka i nie jest to od zasilacza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 No przykro mi chłopcy i dziewczynki: w tym BIOSie nawet nie ma opcji na włączenie IEEE 1394. Ja przynajmniej jej nie widzę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 @domeryk: To nie jest nic dziwnego ! Jak pokażesz mi mobo w której to co ustawisz w biosie równa się to samo w realu to masz u mnie piwo baa nawet 6paka ! Wiec się nie dziw i ciesz się że masz AŻ 2,06v bo np na DFI bez moda tak już nie zrobisz :/ @esem: Bo ten bios jest do kręcenia nie do bajerów. Przykro mi, ale w takim razie jak na 100% jesteś pewien ze nie ma i jest ci to niezmiernie do życia potrzebne to wróć do firmowego i problem z głowy. Ewentualnie poproś Merlina jak nie ma tej opcji może da się dorzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) No przykro mi chłopcy i dziewczynki: w tym BIOSie nawet nie ma opcji na włączenie IEEE 1394. Ja przynajmniej jej nie widzę... 1252697[/snapback] Uuuu..niedobrze. A juz go mialem sobie potestowac i pewnie sie na niego przesiasc na stale, a tak to kamere gdzie podlacze? Czy inni potwierdzaja ta informacje? @Merlin: Jakbys mogl to firewire obudzic w tym biosie, byloby cud miod i malina :D Edytowane 2 Lutego 2005 przez ridczak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Uuuu..niedobrze. A juz go mialem sobie potestowac i pewnie sie na niego przesiasc na stale, a tak to kamere gdzie podlacze? Czy inni potwierdzaja ta informacje? @Merlin: Jakbys mogl to firewire obudzic w tym biosie, byloby cud miod i malina :D 1252760[/snapback] Jak nie ma jak jest :) Trzeba tylko zjechac w menu peripherals na sam dol. Pozycja albo 3 albo 4 od dolu chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 A próbował ktoś z was ten bajer, co na DFI z SS? Czyli: Wracasz do biosa firmowego włączasz potrzebną ci opcje i z powrotem dajesz bios od Merlina i póki nie użyjesz przywróci domyślne ustawienia w biosie wymagana opcja powinna być włączona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Jak nie ma jak jest :) Trzeba tylko zjechac w menu peripherals na sam dol. Pozycja albo 3 albo 4 od dolu chyba. 1252818[/snapback] Pozycji takowej nie ma i basta! Nie ma jej w oryginalnym BIOSIe i nie ma w Made in Merlin. Różnica jest natomista taka, że oryginalny BIOS ma obsługę IEEE 1394 a Merlin'a NIE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 @esem: "Nie ma jej w oryginalnym BIOSIe i nie ma w Made in Merlin." To ja ciebie już nie rozumiem jak nie ma jej w oryginalnym biosie jak jest ! W prawdzie nie mam już 8RDA+ no, ale chyba się nie zmieniła aż tak od czasu mojej „kadencji”. Coś chyba z szukaniem ci nie wyszło… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Jak zwykle z mojej strony screen na potwierdzenie moich slow : KLIK Tak samo wlacza sie dzwiek, siec i to nieszczesne IEEE. Jest to i w biosach epoxa i 3 biosach Merlina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Szkoda :( niemniej jednak Merlin odwaliłeś kawał wspaniałej roboty - dzięki Ci za to i chwała :) Pozdro 1252336[/snapback] Moje 2x512 też nie idą na 250 MHz, ale juz osobno daja rade... Szkoda :-| Edytowane 2 Lutego 2005 przez Boxster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) @esem: I co tu dużo mówić popatrz na screen i są jeszcze jakieś pytania ? @Boxster: Przecież nie do dziś wiadomo, że NF2 ma ogromne problemy z kościani 512MB, zresztą tak samo jak A64… Edytowane 2 Lutego 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Jak zwykle z mojej strony screen na potwierdzenie moich slow : 1252871[/snapback] dzieki cie za pomoc @johnson by -=Merlin=- :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...