pci Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Znacznie przyspiesza uruchamianie windowsa, i zmienia kontroler pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 bardzo dobra sprawa ten patch, czeg nie moge powiedziec niestety o biosach od Merlina pod ta plyte, gdyz sa baardzo niestabilne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 119 stron :/ mam problem z c-medi 9739a na epoxie 8rda3i , cały czas słysze trzaski :/ da sie do naprawi?? :? :? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Nie słyszałem nigdy o takim patchu, ale chętnie bym go zobaczył. Twórcą zapewne jest Merlin, więc w czym problem - e-mail do niego. Jakby co zapodajcie tutaj linka do tego programu. inver87@spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki i spróbować wyciszyć niepotrzebne linie w panelu kontrolnym. BIOS do płyty masz najnowszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3X4real Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 no ja tez bym chcial patcha :-P jak ktos moze niech zapoda na d3x4real@wp.pl z gory tnx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 sterowniki do karty najnowsze ze strony producenta , directx 9 c , win sp1 , wersja biosu 8/2003 , cały czas trzaski , inne urzadznia (mikrofon itp wyciszone) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 BIOS do twojej płyty chyba jest nowszy, bo z 2004 roku z lipca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 mozliwe..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Ja znalazłem na dysku, wystawiłbym ale aktualnie nie mam gdzie a śpieszę się. Wysłałem do d3X4real, jak masz możliwość to wystaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Wyślijcie mi na winter@pclab.pl lub winter2001@tlen.pl Mam ftpa to wystawię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) Dzikei mnie kilka osób sie dowiedziało o patchu, ja bez patcha to odczuwam róznice w działaniu kompa. Wstawcie go szybko na serverka :D Edytowane 24 Lipca 2005 przez pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) Posłałem już komu sie dało. Mam nadzieję, że zaraz się pojawi, a jak nie to wieczorem postaram się o jakiś darmowy ftp i dam linka. :? Mam mieszane uczucia związane z tym patchem. Niby system chodzi szybciej ale odczyt w everescie/sandrze spadł. Edytowane 24 Lipca 2005 przez Stiff Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 A co sie dla ciebie liczy benchmark, czy ogulna poprawa szybkosci działania systemu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) wrzuccie tego patcha gdzies albo jak ktos moze niech zapoda mi go na e-maila (niuti2@o2.pl) Paczka01 - co ty masz niestabilnego ??? :? ja go mam od jakiegos czasu i spoxik zadnych zwisow :lol: Edytowane 24 Lipca 2005 przez NIUTI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 @pci -> wcale nie trzeba modyfikować systemowego kontrolera pamięci żeby windows szybciej chodził. Wystarczy dobra znajomość rejestru i z systemu operacyjnego, a raczej z windowsa można zrobić rakietkę. Mnie nie zależy tylko i wyłącznie na poprawie działania windy, liczy się też wydajność w innych aplikacjach i przede wszystkim w grach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 NIUTI, np: primie biega 5h , wszystko stabilne sie wydaje itd...wylaczam testy i nagle zwis podczas przegladania netu, albo gg.... paranoja na stockowym tego nie mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 @pci -> wcale nie trzeba modyfikować systemowego kontrolera pamięci żeby windows szybciej chodził. Wystarczy dobra znajomość rejestru i z systemu operacyjnego, a raczej z windowsa można zrobić rakietkę. Mnie nie zależy tylko i wyłącznie na poprawie działania windy, liczy się też wydajność w innych aplikacjach i przede wszystkim w grach :D 1564634[/snapback] Jak sciagne tego patcha uzyje 3Dmarka 2001 zobaczymy czy cos daje w aplikacjach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Gdzie ten patch? Jesli nie macie jak wstawic na ftp to prosze na maila roth@interia.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Wystawiłem to na YouSendIt więc ssajcie bo nie wiem jak długo ten link wytrzyma: http://s22.yousendit.com/d.aspx?id=2Z29MMZ...JI3TOEVH5MMMLE3 A propos sterowników to poza tym dla jeszcze niezreformowanych ludzi, którzy wciąż popełniają wielki błąd używając driverów nVidii daję linka do świetnych remixów http://www.planetnvidia.com/modules.php?na...wdownload&cid=4 Było już w jakimś temacie, ale założę się, że wielu przez niewiedzę zainstalowało badziew Unified Driver Version: 5.10. Sam dopiero wczoraj zmieniłem i już widzę różnice -> speed up i w końcu brak problemów z dźwiękiem. Pozdro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) Mam te stery od kilku dni, ale niewiem co ony daja ja niewidze róznicy. Czym sie róznia one?? Albo mam złudzenie albo SB mi sie bardziej grzeje od tych sterów. Edytowane 25 Lipca 2005 przez pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) REMIX 2.4: * NVIDIA AGP drivers v4.40 * NVIDIA Ethernet drivers v4.71 * NVIDIA ForceWare 77.72 (WHQL) * NVIDIA SW IDE drivers v5.35 * NVIDIA Memory Controller drivers v4.40 * NVIDIA SMBus drivers v4.46 * NVIDIA SoundStorm drivers v4.62 o NVIDIA NvMixer v4.51 UDP 5.10: * Audio driver 4.42 (WHQL) * Audio utilities 4.44 * Ethernet driver 4.42 (WHQL) * GART driver 4.36 (WHQL) * Memory controller driver 3.38 (WHQL) * SMBus driver 4.04 (WHQL) * Installer 4.46 * IDE NVIDIA driver 4.46 (WHQL) Nie wiem jak wielka jest ingerencja PlanetNvidia w te sterowniki, widać, że na pewno integruje ze swoimi Remixami aktualnie przetestowane -> wybiera najlepsze i najwydajniejsze drivery odpowiadające konkretnym częściom chipsetu. W ten sposób powstaje pack składający się niekoniecznie z najnowszego softu ale napewno najwydajniejszego (przynajmniej u mnie tak to wygląda). Możliwe, że poza doborem najlepszych sterowników, w jakimś większym lub mniejszym stopniu wnosi swoje poprawki (jak Omega w Catalystach). Najważniejsze jest to, że dostajemy alternatywne i według mnie lepsze sterowniki :D U mnie temperatura jest jaka była, nic się bardziej nie grzeje. Pozdro Edytowane 25 Lipca 2005 przez Stiff Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) kto jest hentny na spalenie koscie biosowei do 8rda3i *lol* poczebny mi beta testa na maxymalne testy nowy bios http://forum.hslab.pl/viewforum.php?f=43 prozsze sie tutaj z glosc teras sprubujemy wyciegnoc max. z tej plyty 8rda3i , dostalem duzo mail zebym co zrobil z tym biosem Merlin Edytowane 26 Lipca 2005 przez by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Mam nadzieję, że szybko sie ktoś zgłosi i przetestuje. Jestem ciekawy czy ten bios wyciągnie tyle co te do 8RDA+. Merlin, może załóż nowy temat o tym biosie, wtedy szybciej się znajdzie ktoś odważny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 ja mam teraz RDA3I PRO i tez chetnie wyrwalbym jakis nowy biosik, bo na RDA bylo fajnie choc mniej stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 ciekawe czy ktos przebije moja dawna 8rda+ korzystajac z 8rda3i :) mialem bodajze fsb 270mhz, prosze walczyc koledzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) gdzie dokladnie przeczytam na plycie glownej jaki mam bios ? chodzi o date itp, mam epoxa 8rda+ ver 2.x i chetnie bym wymienil bios bo plytka ma ok. roku, a na kosci z biosu jest tylko naklejka z duzym napisem AAf dodam ze wyciagam FSB215 na procku ze slabej serii (AXDA 2500 DKV4D AQYFA 0410 XPMW) 1.8V i wszystko chodzi stabilnie na Hynixach d-43 wiec czy jest sens ? Edytowane 27 Lipca 2005 przez JedrzeJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Mozesz skorzystac z programu EVEREST - tam masz wersje, date i producenta BIOSU. Albo podczas ładowania sie komputera - na dole lub na gorze ekranu masz konkretna datę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 gdzie dokladnie przeczytam na plycie glownej jaki mam bios ? chodzi o date itp, mam epoxa 8rda+ ver 2.x i chetnie bym wymienil bios bo plytka ma ok. roku, a na kosci z biosu jest tylko naklejka z duzym napisem AAf dodam ze wyciagam FSB215 na procku ze slabej serii (AXDA 2500 DKV4D AQYFA 0410 XPMW) 1.8V i wszystko chodzi stabilnie na Hynixach d-43 wiec czy jest sens ? 1568415[/snapback] Ten procesor ma chyba zablokowany mnoznik, seria tez nie jest super wiec chyba nie ma sensu zmieniac biosu bo i tak duzo wyzszego fsb nie bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Hejo! Merlin ja jestem chętny na teścik nowego BIOSka :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Hejo! Merlin ja jestem chętny na teścik nowego BIOSka :] 1568627[/snapback] jeszcze raz bios skonczony kto bedzie mogl po testowc ale UWAGA !!! moze byc hot flash prosze sie zglosc na http://forum.hslab.pl/viewtopic.php?t=2108&start=15 Merlin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...