Skocz do zawartości
Gość

Epox 8RDA(+) - Zlote rady, codzienne problemy..

Rekomendowane odpowiedzi

I co pomógł Ci ten bios w podniesieniu fsb > 169??

Tak tu mysle czy Vmod nie pomoze :?:

moze juz ktos z userow rozwiazal ten problem ?? Pamieci na bank na innej mobo leca pow. 200

:evil:

Mam płytkę rev1.1 z możliwością zmiany napięcia na mostku pn. co równierz nic mi nie daje :( Zastanawiam się tylko czy to jest wina złego zaimlemntowania nb. z nowym stepingiem czy wada produkcyjna płytki. Narazie pozostaje mi tylko czekać. Aha wysłałem maila do epoxa ciekawe czy mi coś na ten temat napiszą :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem regulacja VDD z poziumu biosu nie dzial (bylo juz o tym inni pisali do Epoxa) to byl tylko jakis bios testowy w finalnym 40203 juz tego nie ma :twisted: wiec musisz Vmoda robic :P czyba ze nalezysz juz do tego grona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co pomógł Ci ten bios w podniesieniu fsb > 169??

Tak tu mysle czy Vmod nie pomoze :?:

moze juz ktos z userow rozwiazal ten problem ?? Pamieci na bank na innej mobo leca pow. 200

:evil:

Mam płytkę rev1.1 z możliwością zmiany napięcia na mostku pn. co równierz nic mi nie daje :( Zastanawiam się tylko czy to jest wina złego zaimlemntowania nb. z nowym stepingiem czy wada produkcyjna płytki. Narazie pozostaje mi tylko czekać. Aha wysłałem maila do epoxa ciekawe czy mi coś na ten temat napiszą :?:

Właśnie przeczytałem kilka postów wcześniej ten problem (zaległości spowodowane świętami :P )HMMM Troche dziwne z tymi pamiątkami ja mam 8RDA rev.1.1 (A3) i spokojnie wyciągam FSB170( bez podnoszenia żadnych napięć ) synchronicznie na moich Kingstonkach 333 i to jeszcze przed zmianą zasilacza (przedtem był Megabajt 350W :P ).

Ja miałem takie problemy jak umieściłem ram w slocie dimm1, ale z tego co wyczytałem to próbowałeś już innych slotów i to samo. A próbowałeś kręcić sam ram :?: zostawiając proca bez zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przeczytałem kilka postów wcześniej ten problem (zaległości spowodowane świętami :P )HMMM Troche dziwne z tymi pamiątkami ja mam 8RDA rev.1.1 (A3) i spokojnie wyciągam FSB170( bez podnoszenia żadnych napięć ) synchronicznie na moich Kingstonkach 333 i to jeszcze przed zmianą zasilacza (przedtem był Megabajt 350W :P ). 

Ja miałem takie problemy jak umieściłem ram w slocie dimm1, ale z tego co wyczytałem to próbowałeś już innych slotów i to samo. A próbowałeś kręcić sam ram :?: zostawiając proca bez zmian.

Ja (nie wiem jak kolega) probowalem procka w serii na 133 a pamiatki 170 i tez kiszka... Chipset tez mam A3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie myślem że to poprostu taka partia albo pamięci albo mobo, dlatego, że niedawno na jakimś serwisie czytałem porównanie kostek RAM i był tam też HyperX. Testowali je na 8RDA+ i wyciągali spokojnie ponad 400 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko chcialbym wieciec co jest z trefnej partii... bo jak mobo to nie wobie vmoda tylko jade po nowa RDA i tamta zmoduje :P

Narazie nie ma po co robić vmoda. Przekrocz FSB170 synchro. i wtedy bież siem dopiero za niego 8).

Mała dygresja (jak mawiał mój wykładowca :P ) jaka jest najnowsza ver. biosa ja mam 04/02/2003 jest jakaś nowsza :?::?::?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko chcialbym wieciec co jest z trefnej partii... bo jak mobo to nie wobie vmoda tylko jade po nowa RDA i tamta zmoduje :P

Narazie nie ma po co robić vmoda. Przekrocz FSB170 synchro. i wtedy bież siem dopiero za niego 8).

Mała dygresja (jak mawiał mój wykładowca :P ) jaka jest najnowsza ver. biosa ja mam 04/02/2003 jest jakaś nowsza :?::?::?:

hmmm a moze tu jest wlasnie kwestia tego napiecia ???

ale chyba jednak nie bo by poszly asynchro pow 170 nie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z okolic Bielska ma porzyczyć programator biosu :?:  :?:  :oops: 

..jak jush znajdziesz kogos to zapodaj jeszcze bios z 8RGA+

podobno nie trzeba Vmoda (tak ktos pisal na www.8rda.com ale lapy sobie nie utne) do tej plyty i jest szansa ze bedzie dzialal z 8RDA+

..tylko nikt tego nie sprawdzil

no ale jak bedziesz mial programator to loozik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...