Mufta Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 A może faktycznie zasiłka nie wyrabia 8O :? Hawak idziemy na pivko!!!! odpalam na Codegenie 300wat i co ?? moje kingi leca na 180 full stable bez zniany napiecia !!!!!!! Ja pierdziele jutro robie vmoda :P Co myslec o huntkeyu ?? kiszka ?? co kupic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 U mnie problem się rozwiązał - jak się okazuje mobo ma problemy z hyper x. Po zmianie na moje stare kingson value ram ddr266 płytka i procek bez problemów idą na 184 mhz full stabilnie. Chyba pozostaje mi tylko czekać na nowy biosik do płytki i będę mógł kręcić sprzęt na hyperX'ach(do tego czasu kupię sobie chłodzenie na mostek połódniowy :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 czyli mysle ze na moim Chieftecu HyperX beda smigac no problem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 nio fsb190 v2.77 na hyperkach przy zasilce Codegena 300W :P na Chietecu powinno byc super jutro jade wymiecnic Huntka na wlsnie Chieteca 360W A co do innych pamieci to na kosciach winbonda przy huntku 300 podchodzilem pod 175 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 ulzylo mi ze to wina zasilki, a nie tego ze sie te pamiatki gryza z ta plytka, bo zamowienie juz lozone :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Ja byłbym ostrożny - bo jest tak jak wcześniej pisałem na pamiątkach innych niż kingston hyperx śmiga aż miło, z kolei jak zmieniam na hyperx to sytuacja się powtarza. A sam mam teraz całkiem nowy zasilacz codegena 300W i nie zmieniam go dopóki nie wyjdzie nowy bios do płytki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 moje spostrzezenia / pytania. pierwsza plyta zostala wymieniona, bo nie dzialala ochrona termiaczna. w biosie ustawione mialem sygnal na 50 st, wylaczenie na 60. odlaczylem wiatraczek na coolerku cpu. przy 50 muzyka z winampa sie kaszanila, ale sygnalu nie bylo. dotrwalem do 72 stopni. nic. uruchamiam ponownie. przy starcie jak pokazuje temp, itd dalem pause, bo temperatura mnie zdziwila na cpu - 30 st., a oczywiscie radiatorka nie da sie nawet dotknac. podlaczylem coolerek. temperatura spadla do 0 st i sie zatrzmala. uruchamiam winde. mbm daje odczyty ok. test powtoorzylem, ale tym razem dalem restarta zamiast odpalic winde. odczyty wrocily do normy. dostalem nowa plyte z servisu i jest to samo :!: druga sprawa. na tej plycie moje dd400 nie chodza mi nawet na 333. jak puszcze je na 266 chodza ok. pamieci sa ok - testowane na innych plytach. sprawdzalem tez z innymi pamieciami na tej plycie. zauwazylem, ze winny jest bank 0 (dimm 1). jak mam pamieci w 2 i 3 wszystko jest ok. czyli niestety dual ddr nie moge uzywac. testowane na biosach 03/05/2003 oraz 02/04/2003. na tej plycie nie zdejmowalem radiatorka z nb, ale cpu-z mowi ze rev C1. winny nie jest na pewno zasilacz aaa i jeszcze jedno (przeciwnie do tego co ktos pisal wczesniej) plyta jest rev 1.1, a instrukcja 1.2 wiec trzeba patrzec na plyte przy zakupie. pozdrowienia ps. napiszcie dziala wam ochrona termiczna, bo gosciu w servisie powiedzial, ze tak maja wszystkie 8rd+ (przynajmniej z tej dostawy co oni maja). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 czekales 2 tyg. za plytka czy wymienili ci od reki ?? na mojej tez nie dziala ten bajer :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Jak narazie na moich TwinMOS'ach jade na magistralce 175. Czym najlepiej testowac pamiatki,bo chcialbym z nich wycisnac jak najwiecej. Przy ustawieniach 4-2-2-2 przechodzily 3d Marka bez problemow, w memtescie po 2 godzinach tez wszystko ok. Sa jeszcze jakies programiki dobre do testow pamieci? UPDATE : Ustawilem Pamieci na 200, dalem tylko napiecie 2.77. Komp wstal bez problemow. Zaraz bede testowal. Pojawily mi sie w biosie przez to 200 jakies 2 nowe opcje zwiazane z AGP i FSB. Co to jest? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 czekales 2 tyg. za plytka czy wymienili ci od reki ?? na mojej tez nie dziala ten bajer :PNa mojej bez plusa też nie działą ochrona termiczna i sie nieźle wku.... nie kupiłem po to Epoxa żeby mi to nie działało. Może to wina biosu i to poprawią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Niestety jak się okazuje narazie więcej bajerów w Epoxie 8rda/+ nie działa niż działa :( Swoją drogą jestem ciekawy czy programiści z epoxa wezmą się wkońcu za program do zmiany logo w biosie - na płytce ze sterami jest już jego wczesna wersja, ale działała dosyć dziwnie, pomijając fakt manuala w języku chińskim :lol: więc wolałem nie ryzykować. Pozostaje nam tylko czekać na litość epoxa - może naprawią swoje błedy. Jeżeli jednak ktoś jest niezadowolony ze swojego epoxa i chce go wymienić to informuję o nowych warunkach gwarancji wg. których jeżeli sprzęt nie odpowiada specyfikacjom podawanym przez producenta można go wymienić na nowy lub spełniający te specyfikacje (to oczywiście bardzo skrócona wersja tego zapisu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 tez tez mysle ze to moze byc wina bios'u (to co pisalem ze po restarcie wyswietla temperature obnizona o jakies 30-40 st.) plyte mi oddali po tygodniu, ale zawsze wczesniej jak reklamowalem to mijal miesiac, bo daja plyte do dystrybutora i on musi niby ja sprowadzic. maja na to 3 tyg robocze (21 dni) wiec w rezultacie wychodzi miesiac. co jest, tyle osob ma ta plyte i prawie nikt nie sprawdzal czy mu dziala ochrona termiczna :?: czy moze juz nikt nie czyta tego watka... jak by nie dzialalo u wszystkich / wiekszosci niech ktos maila skrobnie do epox'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 tez tez mysle ze to moze byc wina bios'u (to co pisalem ze po restarcie wyswietla temperature obnizona o jakies 30-40 st.) plyte mi oddali po tygodniu, ale zawsze wczesniej jak reklamowalem to mijal miesiac, bo daja plyte do dystrybutora i on musi niby ja sprowadzic. maja na to 3 tyg robocze (21 dni) wiec w rezultacie wychodzi miesiac. co jest, tyle osob ma ta plyte i prawie nikt nie sprawdzal czy mu dziala ochrona termiczna :?: czy moze juz nikt nie czyta tego watka... jak by nie dzialalo u wszystkich / wiekszosci niech ktos maila skrobnie do epox'a. Ja już trąbie na forum od początku jak mam płyte. Pomimo wszystko nie chce wymieniać Epoxa na inną płytte a miesiąć bez kompa jakoś ne bardzo mi sie podoba. Chyba bym sie pochlastał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 tez tez mysle ze to moze byc wina bios'u (to co pisalem ze po restarcie wyswietla temperature obnizona o jakies 30-40 st.) plyte mi oddali po tygodniu, ale zawsze wczesniej jak reklamowalem to mijal miesiac, bo daja plyte do dystrybutora i on musi niby ja sprowadzic. maja na to 3 tyg robocze (21 dni) wiec w rezultacie wychodzi miesiac. co jest, tyle osob ma ta plyte i prawie nikt nie sprawdzal czy mu dziala ochrona termiczna :?: czy moze juz nikt nie czyta tego watka... jak by nie dzialalo u wszystkich / wiekszosci niech ktos maila skrobnie do epox'a. Ja już trąbie na forum od początku jak mam płyte. Pomimo wszystko nie chce wymieniać Epoxa na inną płytte a miesiąć bez kompa jakoś ne bardzo mi sie podoba. Chyba bym sie pochlastał. :idea: moze jak nikt nie odpowie to poogladam starsze watki o 8rda+, zobacze kto i wysle maila zbiorowego. choc nie wiem czy to nie byla by metoda zbyt drastyczna? co o tym myslisz? ja zostawilem swojego starego msi i kostke pamieci wiec z tym akurat nie mam problemu. UPDATE: wyzej chodzi oczywiscie o miesiac bez kompa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 no jest co prawda to ale jak na ilosc uzytkownikow tego forum majacych 8ra(+) to jest to smieszne. pozatym czesc userow trzesie [gluteus maximus], a przeciez 60kilka stopni to nie jakas masakra. nie rozumiem ludzi... UPDATE: dwa razy mi sie to samo napisalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 U mnie ochrona dziala. Mialem ustawiona na najnizsza mozliwa temperaturke i odlaczylem coolera. PO chwili komp sie wylaczyl i swiecila lekko dioda zasilania i wyl sobie. Odczekalem chwilke podpiolem coolerka i podniosl sie normalnie. Sprawdzalem to na poczatku jak kupilem czyli ponad miesiac temu. Bios mialem z marca. Mam pytanie czy jak teraz oficjalnie podaja w specyfikacji fsb200 a ja mam chyba A2(jak poznac bezinwazyjnie?) i bedzie sie cos sypalo to moge zadac wymiany na nowsza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrucha Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Czy ktoś miałby ochotę aby opisać jak zrobić vddmoda ? Proszę podzielcie się informacjami najlepiej w formie step-by-step :lol:A to wystarczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 U mnie zabezpieczenie działa bez problemu. Spr. to kiedyś w sumie przez przypadek, krzywo założyłem blok i nie przylegał całą powieżchnią do proca. Efekt taki, że komp siem wyłączał zaraz po starcie 8) 8) :P. Jakby to nie działało to miałbym grzanki z proca :wink: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 A może faktycznie zasiłka nie wyrabia 8O :? Hawak idziemy na pivko!!!! odpalam na Codegenie 300wat i co ?? moje kingi leca na 180 full stable bez zniany napiecia !!!!!!! Ja pierdziele jutro robie vmoda :P Co myslec o huntkeyu ?? kiszka ?? co kupic Ja mam w swoim kompie Antec True Power 330W 8) (ale kręciłem też na Megabajcie 350W), a jak nie kcesz tyle kasy wydawać o Chieftec będzie ok 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Czy ktoś miałby ochotę aby opisać jak zrobić vddmoda ? Proszę podzielcie się informacjami najlepiej w formie step-by-step :lol:A to wystarczy? Dzięki, dzięki, dzięki :lol: Twój link jest cool. Teraz przynajmniej będę miał co robić bo mnożniki, dzielniki, szyny, timingi już mnie znudziły :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 A może faktycznie zasiłka nie wyrabia 8O :? Hawak idziemy na pivko!!!! odpalam na Codegenie 300wat i co ?? moje kingi leca na 180 full stable bez zniany napiecia !!!!!!! Ja pierdziele jutro robie vmoda :P Co myslec o huntkeyu ?? kiszka ?? co kupic Ja mam w swoim kompie Antec True Power 330W 8) (ale kręciłem też na Megabajcie 350W), a jak nie kcesz tyle kasy wydawać o Chieftec będzie ok 8) :wink: Popieram Hawka :lol: Chieftec nawet 360W jest ok i cena ponizej 200 zł. Choć sam mam 420W to jeśli nie chcesz ekstremalnie kręcić to 360 W będzie naprawdę odpowiedni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Jak narazie na moich TwinMOS'ach jade na magistralce 175. Czym najlepiej testowac pamiatki,bo chcialbym z nich wycisnac jak najwiecej. Przy ustawieniach 4-2-2-2 przechodzily 3d Marka bez problemow, w memtescie po 2 godzinach tez wszystko ok. Sa jeszcze jakies programiki dobre do testow pamieci? UPDATE : Ustawilem Pamieci na 200, dalem tylko napiecie 2.77. Komp wstal bez problemow. Zaraz bede testowal. Pojawily mi sie w biosie przez to 200 jakies 2 nowe opcje zwiazane z AGP i FSB. Co to jest? Pozdrawiam No i zrobilem test. 3dMarka wywalilo przy trzecim tescie. Mowie co to? Puscilem sobie Prime95 i tu od razu wywalilo blad, zastanowilo mnie to,bo on testuje tylko procka chyba. Co z tym testem pamieci? Poradzcie cos. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 tu chyba jest ladniej zrobione a tu wykonanie ludzi z tweak'a :) raptor #1 raptor #2 waldi #1 waldi #2 UPDATE: bylo 404 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Jak narazie na moich TwinMOS'ach jade na magistralce 175. Czym najlepiej testowac pamiatki,bo chcialbym z nich wycisnac jak najwiecej. Przy ustawieniach 4-2-2-2 przechodzily 3d Marka bez problemow, w memtescie po 2 godzinach tez wszystko ok. Sa jeszcze jakies programiki dobre do testow pamieci? UPDATE : Ustawilem Pamieci na 200, dalem tylko napiecie 2.77. Komp wstal bez problemow. Zaraz bede testowal. Pojawily mi sie w biosie przez to 200 jakies 2 nowe opcje zwiazane z AGP i FSB. Co to jest? Pozdrawiam No i zrobilem test. 3dMarka wywalilo przy trzecim tescie. Mowie co to? Puscilem sobie Prime95 i tu od razu wywalilo blad, zastanowilo mnie to,bo on testuje tylko procka chyba. Co z tym testem pamieci? Poradzcie cos. Pozdrawiam prime95 jest wlasnie chyba jednym z lepszych programow do testrowania pamieci (proca tez) bo prownuje wyniki otrzymane z tymi jakie powinny byc. to z pliku stress.txt z prime'a: This program is a good stress test for the CPU, memory, caches, CPU cooling, and case cooling. The torture test runs continuously, comparing your computer's results to results that are known to be correct. Any mismatch and you've got a problem! Note that the torture test sometimes reads from and writes to disk but cannot be considered a stress test for hard drives. You'll need other programs to stress video cards, PCI bus, disk access, networking and other important components. In addition, this is only one of several good programs that are freely available. Some people report better finding problems only when running two or more stress test programs concurrently. You may need to raise prime95's priority when running two stress test programs so that each gets about 50% of the CPU time. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Niech osoby którym działa albo i nie ochrona termiczna napiszą jaki mają bios. Może to wina jednak w softwarze leży. Nie mam teraz kompa pod ręką to nie sprawdze który mam ale wieczorem odpisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Niech osoby którym działa albo niedziała ochrona termiczna napiszą który mają bios. Może to wina biosu. Nie mam teraz kompa pod ręką to nie sprawdze który mam ale wieczorem odpisze. wlasnie moze do czegos dojdziemy. napiszcie jaki macie bios, rev plyty i moze jeszcze stepping nb ja jak juz pisalem sprawdzalem na biosach 05/03/2003 i 02/04/2003 obie plyty rev 1.1, a nb C1 i NIE dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Więc tak o nie działającej ochronie zaalarmowałem TU Moje mobo EPOX 8RDA bez plusarev 1.1. ma oba mostki tzn. NB i SB C3 a jaki mam bios to napisze wieczorem mam biosa z dnia 12/16/02 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrucha Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 prime95 jest wlasnie chyba jednym z lepszych programow do testrowania pamieci (proca tez) bo prownuje wyniki otrzymane z tymi jakie powinny byc. to z pliku stress.txt z prime'a:Prime jest świetny, ale dla mnie bardziej jako ostateczna wyrocznia :) - jeśli chodzi o pamięci, bo błędy proca rzeczywiście wyłapuje szybko. Ale to 3dsmark2001 (game2&3) najszybciej zwraca błędy przy problemach z ramem, tak przynajmniej było u mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 tu chyba jest ladniej zrobione a tu wykonanie ludzi z tweak'a :) raptor #1 raptor #2 waldi #1 waldi #2 UPDATE: bylo 404 ;] Bardzo ciekawe linki :!: Teraz tylko wystarczy kupic tranzystorek, przetłumaczyć trochę opis z anglika, wypić pół litra na odwage :lol: i można robić vddmoda nawet z zamkniętymi oczami. Dziekuje za info :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 no niestety ja nie moge jakos trafic na plyta ktora by dzialala normalnie (bez podkrecania). :evil: jak trafie to bede mogl sie bawic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...