Temp-esT Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 małe pytanko: Ile płaciliście za swojego EPOX-a 8RDA??? Ja płaciłem 440zł brutto dwa miesiące temu i chce się zorientować czy zaoszczędziłem coś czy raczej nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kura- Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Czy zonaczenia na NB .....A3 i SB .....A3 swiadcza o mostkach w wersji A3 ? WCPUID 3.1a pokazuje mi A2 na obu mostkach, tak samo speedfan. Prosze o wyjasnienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Czy zonaczenia na NB .....A3 i SB .....A3 swiadcza o mostkach w wersji A3 ? WCPUID 3.1a pokazuje mi A2 na obu mostkach, tak samo speedfan. Prosze o wyjasnienie. Mostek prawde ci powie:) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qki Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Witam, jestem tu pierwszy raz ale to dlatego ze pierwszy raz mam prblem z podkrecaniem cos moja przygoda z epoxem 8rda+ nie zaczela sie dobrze, pierwsza plyta padla, ale od reki dostalem i mam druga, ale z nia tez sa niezle jazdy. Zainstalowalem win xp na standardowych ustawieniach (athlon 1,7 fsb, ram 133mhz) a po zainstalowaniu tego co niezbedne zaczalem podkrecanie . Nie chcialem szalec wiec 11x166 - bios wstal bez problemu, win sie zbootwal i wszystko git. odpalilem sandre a tam widze ze mam athlona 1466 mhz (czyli 1,7 ) na fsb i ram 133 mhz... sprawdzilem bios - ok, wylaczylem kompa - bios sie nie wyzerowal (wiec chyba nie bateria), napiecia zwiekszone - nadal nic, reset biosu i ustawienia od poczatku i nic. Wkurzylem sie i ustawilem sobie athlona 2,4 - system wstal, win sie zbootowal a tam mi pokazuje ze mam athlona 2400 ale przy predkosci 1,6 ghz - troche malo chyba , podobnie jest jak ustawie np 1900 mhz a w win mam 1,54 ghz... nie wiem co to moze byc - na plycie ktora chodzila dzien ustawialem spokojnie fsb 166 i ram 166 i chodzilo. a plyta nie spalila sie z powodu o/c - podobno .) napiecia byly defaultowe i ogolnie bylo spoko...przestala nagle brac prad z zasilacza...ale teraz mam nowa i dziala spoko jak sie nie podkreca )) i co tu zrobic - czy to zwalony bios czy winda? tak jak mowie bios zglasza np athlona 2200 przy ddrr 333 dual channel i ok. win miesza w biosie )??? prosze o jakis pomysl bo teoretycznie moge pracowac na axp 1,7 bez o/c ale procek ma rezerwe mocy i chcialbym ja wykorzystac . poza tym nie po to kupowalem epoxa na nforce2...(( dzieki z gory qk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Witam, jestem tu pierwszy raz ale to dlatego ze pierwszy raz mam prblem z podkrecaniem cos moja przygoda z epoxem 8rda+ nie zaczela sie dobrze, pierwsza plyta padla, ale od reki dostalem i mam druga, ale z nia tez sa niezle jazdy. Zainstalowalem win xp na standardowych ustawieniach (athlon 1,7 fsb, ram 133mhz) a po zainstalowaniu tego co niezbedne zaczalem podkrecanie . Nie chcialem szalec wiec 11x166 - bios wstal bez problemu, win sie zbootwal i wszystko git. odpalilem sandre a tam widze ze mam athlona 1466 mhz (czyli 1,7 ) na fsb i ram 133 mhz... sprawdzilem bios - ok, wylaczylem kompa - bios sie nie wyzerowal (wiec chyba nie bateria), napiecia zwiekszone - nadal nic, reset biosu i ustawienia od poczatku i nic. Wkurzylem sie i ustawilem sobie athlona 2,4 - system wstal, win sie zbootowal a tam mi pokazuje ze mam athlona 2400 ale przy predkosci 1,6 ghz - troche malo chyba , podobnie jest jak ustawie np 1900 mhz a w win mam 1,54 ghz... nie wiem co to moze byc - na plycie ktora chodzila dzien ustawialem spokojnie fsb 166 i ram 166 i chodzilo. a plyta nie spalila sie z powodu o/c - podobno .) napiecia byly defaultowe i ogolnie bylo spoko...przestala nagle brac prad z zasilacza...ale teraz mam nowa i dziala spoko jak sie nie podkreca )) i co tu zrobic - czy to zwalony bios czy winda? tak jak mowie bios zglasza np athlona 2200 przy ddrr 333 dual channel i ok. win miesza w biosie )??? prosze o jakis pomysl bo teoretycznie moge pracowac na axp 1,7 bez o/c ale procek ma rezerwe mocy i chcialbym ja wykorzystac . poza tym nie po to kupowalem epoxa na nforce2...(( dzieki z gory qk Spr. to dodatkowo jakimś programem typu Sandra lub WCPUID :?::?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qki Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Spr. to dodatkowo jakimś programem typu Sandra lub WCPUID sprawdzalem sandra 2003 z chip 1/2003 no i mam wyniki takie jak na niepodkreconym axp 1,7 na fsb i ram 133 mhz - ok 1,9gb przepustowosc pamieci i i 8500 w cpu m-media :( wcpuid mam stare (wieczorem sprawdze najnowszym) ale tez pokazuje ze fsb jest zawsze 133mhz.. co smieszne komp sie troche podkreca - jak ustawie w biosie na 2 ghz (axp 2,4) to w windoza pokazuje 1,6ghz :) moze jakas wskazowka jest to, ze w przypadku resetu biosu athlon startuje z pred 1100 mhz i fsb 100 :))) liczac na jakies pomysly pzdr qki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Spr. to dodatkowo jakimś programem typu Sandra lub WCPUID sprawdzalem sandra 2003 z chip 1/2003 no i mam wyniki takie jak na niepodkreconym axp 1,7 na fsb i ram 133 mhz - ok 1,9gb przepustowosc pamieci i i 8500 w cpu m-media :( wcpuid mam stare (wieczorem sprawdze najnowszym) ale tez pokazuje ze fsb jest zawsze 133mhz.. co smieszne komp sie troche podkreca - jak ustawie w biosie na 2 ghz (axp 2,4) to w windoza pokazuje 1,6ghz :) moze jakas wskazowka jest to, ze w przypadku resetu biosu athlon startuje z pred 1100 mhz i fsb 100 :))) liczac na jakies pomysly pzdr qki Jaką masz ver. biosa :?: (Najnowsza jest z 02/04/2003) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qki Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Jaką masz ver. biosa (Najnowsza jest z 02/04/2003) domyslna jaka ma rev 1.1 czyli z 5 marca...ta z poczatku kwietnia bedzie lepsza? moge zapodac ten nowy ale nie lubie tego robic bo nie mam flopa :D ale jak mus to mus..;) pzdr qki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qki Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 a tak btw : czy to moze byc kwestia braku Service Packa w win XP ( nie instalowalem go bo i tak nie korzystam z usb 2.0, poza tym przy poprzedniej plycie nie bylo sp a system sie krecil az milo..i tez bylo bios z 5.03. :twisted: pzdr qki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mao Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 mam problem z siecią na 8RDA+ (uprzejmie proszę nie wyzywać, że już było - jeśli -, tylko wskazać gdzie) mój problem polega na tym, że podczas serfowania po sieci co jakiś czas zamiera połączenie tzn. nie otwiera strony albo w trakcie otwierania stanie, a po jakichś 15-20 sekundach wszystko rusza samo i przez pewien czas jest OK, po czym znowu to samo, na pewno nie jest to "normalne" opóźnienie otwarcia strony, bo po takim chwilowym "uśpieniu" strona ta czy inna otwiera się błyskawicznie, nie jest to też na pewno wina serwera, bo on działa OK mój komp to: AXP 1,7+@1,8+ FSB 170; 2xDDR256/333 Infineon; 8RDA+ na firmowym chłodzeniu; stery 2,03; najnowszy bios; Win 98; IE 5,5sp2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Witam. Postanowiłem coś napisać w sprawie revision płyty kupiłem tydzień temu epoxa 8rda+ rev1.1 i wszystkie programy pokzaują, że czpi jest revision C1. Oznaczało to by, że załapałem się na nowszą wersje czipu ??? Narazie czytałem forum i ludzie mają różne problemy ja nie mam żadnych. Proc chodzi 10x200Mhz synchroncznie z pamieciami ddr 400 TwinMos jedna kostka. System mam stabilny proc na 1.525v gram pracuje i żadnej zwiechy. Sprawdze jutro może ile wycisne z tych ddrów może z 220mhz pójdą :))) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoil Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Mial tak ktos z was? Instalowalem stery z plytki, 2.0 oraz 2.3 Na win2k i winxp... Wie ktos co z tym zrobic?? Aha, nie instalowalem ide sw. W informacji o tych zdublowanych urzadzeniach jest info ze nie zainstalowano sterownikow!?!? qrwa nie wiem czemu nie dziala.. tu macie linka http://strony.wp.pl/wp/hoth/lol/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 mam problem z siecią na 8RDA+ (uprzejmie proszę nie wyzywać, że już było - jeśli -, tylko wskazać gdzie) mój problem polega na tym, że podczas serfowania po sieci co jakiś czas zamiera połączenie tzn. nie otwiera strony albo w trakcie otwierania stanie, a po jakichś 15-20 sekundach wszystko rusza samo i przez pewien czas jest OK, po czym znowu to samo, na pewno nie jest to "normalne" opóźnienie otwarcia strony, bo po takim chwilowym "uśpieniu" strona ta czy inna otwiera się błyskawicznie, nie jest to też na pewno wina serwera, bo on działa OK mój komp to: AXP 1,7+@1,8+ FSB 170; 2xDDR256/333 Infineon; 8RDA+ na firmowym chłodzeniu; stery 2,03; najnowszy bios; Win 98; IE 5,5sp2 Jeżeli możesz przeskocz na XP+SP1 bo na Win98 NForce2 robi różne rzeczy. Mi też siem takie przejście nie uśmiechało ale przynajmniej jest jakiś support :P:P:P:P:P 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 co do ochrony termicznej. jest tak: cala seria ma taka sama wade. plyta sie wylacza lub 'daje glos' jak temperatura jest przkroczona podczas starty. i to tylko jak wentyl cpu sie kreci, wiec jak wam nie dziala ochrona termiczna to sporbujcie podlaczyc jakiegos wentyla tam gdzie sie wlacza wentyla na cpu. w poniedzialek oddaja mi kase za plyte i od razu kupie ja w k2 (tam gosciu powiedzial ze mi przetestuje przez weekend). i tak bede troche do przodu. btw. jak oddaja mi kase to tyle za ile plyte kupilem, a nie tyle ile ona teraz kosztuje, tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Witam. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego WCPUID pokazuje mi że mam agp x 4 ?? Wydaje mi sie ze w statusie powinno byc pokazane x1 x2 x4 x8, a tu nic tylko 4. To samo w AGP Spec. Revision, nie powina tam być inna wersja AGP a nie 2.0 ?? :roll: PS> W biosie ustawione oczywiście na x8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@j3R Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Poradźcie co zrobić dostałem wczoraj płytkę 8rda+, po podłączeniu i wciśnięciu klawisza power było wielkie nic (zasilanie i przycisk podłączony), nie pisnął speaker, żadna dioda nie mrugnęła po prostu grobowa cisza. Czy to możliwe że to wina słabego zasilacza (niestety nie firmowy 250W) , do płytki wsadziłem 2x 256mb twinmos 333 ,XP 1700+, GF2mx. Czyściłem ustawienia biosu i dalej cisza :cry: :cry: (co może być walnięte bo nie chce wszystkiego do sirius'a odsyłać) :evil: :evil: wspaniały prezent urodzinowy :evil: :evil: ja mialem to samo tylko ze nie od razu. na poczatku plytka szla tylko ze nie chciala sie zbootowac winda 2k (blue screen i non accesible boot device czy cos takeigo). po kilku probach uruchomienia kompa.... poszedlem spac. a rano plytka zimna. .podlaczylem inna zasilke (noname 350W) ale sie zapalilo i zadymilo z niej). plyta dalej zimna - nic zadna dioda ani wiatrak. tylko w momencie wyciagania wtyczki z zasilki do plyty bylo chwilowe przekazanie napiecia na plyte bo ruszaly sie wiatraki. plyta zimna a mostek polodniowy i kilka innych elementow temp 80~90 stopni plytke odeslalem do brawkompu, wymienili na nowa, ale jeszcze nie testowalem. m@j3R Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Witam. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego WCPUID pokazuje mi że mam agp x 4 ?? Wydaje mi sie ze w statusie powinno byc pokazane x1 x2 x4 x8, a tu nic tylko 4. To samo w AGP Spec. Revision, nie powina tam być inna wersja AGP a nie 2.0 ?? :roll: PS> W biosie ustawione oczywiście na x8 Nie wiem czy ten twoj radek obsluguje x8, ale chyba nie, wiec jezeli x8 nie jest wykorzystywane, to nie jest rozpoznawane. W biosie masz ustawione tylko wsparcie dla x8, ale fizycznie dziala caly czas x4. Dlatego WCPUID widzi jedynie x4, ale to tylko moje domysly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Też tak myślałem ale nie jestem pewien na 100% dlateog siępytam. A co inni mysla :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Też tak myślałem ale nie jestem pewien na 100% dlateog siępytam. A co inni mysla :DJ@reQ ma rację i nie masz się co przejmować to jest jak najbardziej normalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Też tak myślałem ale nie jestem pewien na 100% dlateog siępytam. A co inni mysla :DJ@reQ ma rację i nie masz się co przejmować to jest jak najbardziej normalne.To luzik, dzieki za odpowiedz. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoil Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 badal ktos mojego screena ?? prosze o rade w tej sprawie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GumiMF Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Mam taki problem z EPOX 8RDA+ (bios z kwietnia), procesor 1700XP+, 2x512 Kingston 333mhz 2.5CL (dwie identyczne) Moje podkrecanie wyglada tak: Procesor 133, Pamieci 133 - GoldMemory - OK. Procesor 133, Pamieci 166 - GoldMemory - OK. Procesor 166, Pamieci 133 - GoldMemery - OK. Procesor 166, Jedna Pamiec 166 w DIMM2 lub DIMM3 (ustawienia optimal) - OK Procesor 166, Dwie pamieci 166 w dowolnych slotach (z dual ddr i bez), rozne mozliwosci napiecia i parametrow pamieci - zawsze bledy w GoldMemory, Windows sie uruchamia ale miewa sam z siebie restarty. I nie wiem co to nie wytrzymuje, proc, czy pamiec? Macie jakies pomysly? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 badal ktos mojego screena ?? prosze o rade w tej sprawie... Mial tak ktos z was? Instalowalem stery z plytki, 2.0 oraz 2.3 Na win2k i winxp... TZN. jak :?: :? Nie wiem tylko dlaczego masz błąd w zasobach płyty głównej ale reszta w normie :P 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Mam taki problem z EPOX 8RDA+ (bios z kwietnia), procesor 1700XP+, 2x512 Kingston 333mhz 2.5CL (dwie identyczne) Moje podkrecanie wyglada tak: Procesor 133, Pamieci 133 - GoldMemory - OK. Procesor 133, Pamieci 166 - GoldMemory - OK. Procesor 166, Pamieci 133 - GoldMemery - OK. Procesor 166, Jedna Pamiec 166 w DIMM2 lub DIMM3 (ustawienia optimal) - OK Procesor 166, Dwie pamieci 166 w dowolnych slotach (z dual ddr i bez), rozne mozliwosci napiecia i parametrow pamieci - zawsze bledy w GoldMemory, Windows sie uruchamia ale miewa sam z siebie restarty. I nie wiem co to nie wytrzymuje, proc, czy pamiec? Macie jakies pomysly? moze zasilka. napisz jaka masz i wrzuc screena np. z mbm z napieciami podczas stresowania systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kil Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Jest tak Epox 8rda+ athlon axda1700dut3c jiuhb 0307spmw 256DDR elixir 333 MHz HDD WD 800jb Prolink MX400 64MB:((( i problemy -resterty kompa na podkreconym cpu na 2GHz podnoszenie napiecia nic nie daje temp w setesie (12h hot cpu terter) max 43C jak obnizmy czasami tez wywala restarty rozne ustawienia obnizelem FBS mnoznik wyzszy caly czas to samo -problemy z dzwiekiem w winampie w grach fimach po jakiejs 1 h zaczyna charczec dopiero ponowne uruchomienie pomaga, -wystepowanie bledow w aplikacjach i ich zamykanie nawet na 11*166 Mam boisa z kwietnia przedtem byl z marca (podobne przeboje) reinstalacja systemu ani sterownikow nie przyniosla oczekiwanego efektu Jesli powtarzam pytania to bardzo mi przykro ale jestem slepy bo nic nie moglem dopatrzec (takiej ilosci objawow, a juz probowalem wielu zeczy) SLIJCIE POMYSLY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kil Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 jeszcze jedno na jakies 10 uruchomien zwiesza sie w biosie tuz po podaniu czestotliwosci cpu, wystepuja pionowe kolorowe pasy itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 System stoi stabilnie zadnych zwiech itd., mimo to wysiwetlacz na plycie wyswietla FF 8O , co zrobic z tym fantem. Bios mam wgrany z 11 kwietnia, system nie kręcony bo zasila go codegen 250W wiec to wszystko tlumaczy. Co tu zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 System stoi stabilnie zadnych zwiech itd., mimo to wysiwetlacz na plycie wyswietla FF 8O , co zrobic z tym fantem. Bios mam wgrany z 11 kwietnia, system nie kręcony bo zasila go codegen 250W wiec to wszystko tlumaczy. Co tu zrobić FF=Fszystko Fporzo!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Wiem, że za chwilę polęcą w moją stronę straszne joby. Bo to o co chcę zapytać było już pewnie ze sto tysięcy razy. Trudno, zaryzykuję jedank. Ten topic jest naprawdę ogromniasty. A ja jestem człowiekim zapracowanym i nie mam czasu przeglądać go całego. Szczególnie, że szef lubi wpadać co jakiś czas na wizytację. Mam więc straszną prośbę do ludzi którzy już od dawna używają tego Epoxa. Prawdopodobnie dzisiaj zapodam sobię tę płytkę. Nie chciałbym od razu czegoś skaszanić. Prcek będzie 1700+ (serii nie pamiętam. ale z którejś mniej podatnej na OC). Deafalult napięcie 1,65. No i teraz pytanie. Przy normalnym powietrznym chłodzeniu jak maksymalnie można podnieść napięcie procka :?: Czy 2,3 V a takie jest chyba maksymalne napięcie to nie jest zbyt dużo? To tyle. Może ktoś się zlituje i odpowie mi bez odsyłania do opcji szukaj. Wiem, że ryzykuję. Ale naprawdę nie mam czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Wiem, że za chwilę polęcą w moją stronę straszne joby. Bo to o co chcę zapytać było już pewnie ze sto tysięcy razy. Trudno, zaryzykuję jedank. Ten topic jest naprawdę ogromniasty. A ja jestem człowiekim zapracowanym i nie mam czasu przeglądać go całego. Szczególnie, że szef lubi wpadać co jakiś czas na wizytację. Mam więc straszną prośbę do ludzi którzy już od dawna używają tego Epoxa. Prawdopodobnie dzisiaj zapodam sobię tę płytkę. Nie chciałbym od razu czegoś skaszanić. Prcek będzie 1700+ (serii nie pamiętam. ale z którejś mniej podatnej na OC). Deafalult napięcie 1,65. No i teraz pytanie. Przy normalnym powietrznym chłodzeniu jak maksymalnie można podnieść napięcie procka :?: Czy 2,3 V a takie jest chyba maksymalne napięcie to nie jest zbyt dużo? To tyle. Może ktoś się zlituje i odpowie mi bez odsyłania do opcji szukaj. Wiem, że ryzykuję. Ale naprawdę nie mam czasu. Jeżeli będziesz miał procesor DUT3C to napięcie defaultowe wynosi 1,6V, przy DLT3C to 1,5V, osobiściie uważam że granice rozsądku w podnoszeniu napięcia na chłodzeniu powietrznym to 2,0V dla DLT3C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...