wisnia666 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Naj taniej bedzie jak zromsiz vmem moda :) Tyle ze pznje bedzie ciezko plyte sprzedac bo akurat ten ciezko odwrocic, trzeba ciąć ściezki na płycie. Myślę że ja ksam sie boisz robic to w jakis servisie rtv napewno ci zrobią z lekkim usmiechem politowania na twarzy i za nie wielką opłatą. A zeby sprawdzić ile moga pamięci to wez je do kogos kto ma wieksze vmem mozliwe do ustawienia i nawet je asynchro puscic, Fsb<mem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) No to ja na mojej przyszłej płycie (jutro lub pojutrze już będzie u mnie) będę miał max VDim 4,0V wystarczy ? ;) A teraz na temat jak ktoś planuje zostać na SocketA jeszcze przez jakiś czas i kupuje / zmienia MoBo to ja nie widzę innego wyboru jak DFI. Pełno wyposażenia (szczególnie wersja LanParty) i olbrzymi potencjał O/C oczywiście wiem, że są tacy, co DFI nie kupią, bo maja inne upodobania (czytaj: przyzwyczajenia), ale to moim zdaniem bez sensu. DFI ciężko zapracował na odebranie tytułu Abitowi jako najlepszej mobo pod SocketA. Chociaż trzeba przyznać ze tutaj Epox nie źle zabłyszczał. FSB 270 jestem pod wrażeniem. Ale są i tego wady w biosie max można dać 250 poza tym małe napięcie, dla ramu i procentowo ilość Epoxów jakie mają szanse iść na takim FSB jest dość małą. Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) Z tym modem to sie waham troche, glownie ze wzgledu na odsprzedaz. Poza tym fajnie miec takiego szybkiego epoxa, DFI wszystkie smigaja na fsb 250-260. Tak szybkie epoxy na forum.tweak mozna na palcach policzyc. Wczesniej mialem napisac wyniki: Mierzone everestem : fsb 260mhz 11-3-3-3 Odczyt 3721 zapis 1368 Na 270 musze mocno timingi poluznic i wyniki sa bardzo slabe. Poza tym trzeba kolo wakacji myslec o zmianie na A64. Socket A jest nierozwojowy juz, sztuka dla sztuki. Edytowane 31 Stycznia 2005 przez johnson Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Testowaliscie moze Timingi dla 240FSB ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 U mnie przy 240 jest tak: 11-3-3-2,5, Wyniki Sandra 3395/2970 Everest 3410/1195 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 U mnie przy 240 jest tak: 11-3-3-2,5, Wyniki Sandra 3395/2970 Everest 3410/1195 1249365[/snapback] Rozumie Johnson przydala by sie szyna 300:P , co do pamieci sprawdze jutro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Rozumie Johnson przydala by sie szyna 300:P , co do pamieci sprawdze jutro :) 1249396[/snapback] szyne 300 mam w 8rcavcore brakuje napiecia dla ramu na poziomie 3,2-3,3 v 250 mhz na socket a bedzie musialo wystarczyc poszaleje na 939 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Johnson masz moze miejsce gdzies na serwerze zeby wrzucic screny co zrobilem wyslal bym ci na @ :) Edytowane 1 Lutego 2005 przez domeryk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Johnson masz moze miejsce gdzies na serwerze zeby wrzucic screny co zrobilem wyslal bym ci na @ :) 1249406[/snapback] daj na johnson82@wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 daj na johnson82@wp.pl 1249425[/snapback] Oke:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 !!! USE AT YOUR OWN RISK !!! !!! USE AT YOUR OWN RISK !!! !!! BETA !!! - Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M - Romsip Bios Tables Cpu Interface 133 & 166 & 200 MHz -- Johnson SE [E4][ED] (Optimised 200FSB Register) - L12 mod built-in - Bpl 3.09C Cpc On (T1) - Alpha Timing 4-0-2-2-5-3-4-3 - T(ras) - 11 Default - T(rcd) -- 3 Default - T(rp) --- 3 Default - Cas ----- 2.5 Default - CPU Interface Enabled !!! BETA !!! 8RDA+ Johnson SE [E4][ED] Bpl 3.09 01.02.05 bios jest ostry UWAGA !!! niekazdy pojedze natym biose 8rda+ rev. 1.0 // 1.1!!!! natym biose mozna pobic DFI LP , pewne registry code bralem z mojego prywatnego biosu co uzywam na DFI LP powina byc jazda . nieliczy sie wysoki FSB, liczy sie stabilnosc i Benchmark sisoft , superpi ....... prosze ten bios sprawdziec , jak nie to hot flash !!! by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) !!! USE AT YOUR OWN RISK !!! !!! USE AT YOUR OWN RISK !!! !!! BETA !!! - Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M - Romsip Bios Tables Cpu Interface 133 & 166 & 200 MHz -- Johnson SE [E4][ED] (Optimised 200FSB Register) - L12 mod built-in - Bpl 3.09C Cpc On (T1) - Alpha Timing 4-0-2-2-5-3-4-3 - T(ras) - 11 Default - T(rcd) -- 3 Default - T(rp) --- 3 Default - Cas ----- 2.5 Default - CPU Interface Enabled !!! BETA !!! 1249771[/snapback] hehe:) to jazda :D No tyle że ja chwilowo nie mnam kaski na programowanie biosu ja kcos pojdzie nie tak, a z hotflashem nikt nie chcial mi pomoc zabradzo. Jak ktos go wprzetesuje to ja tez wgram B) Pozdrawiam! Edytowane 1 Lutego 2005 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 hehe:) to jazda :D No tyle że ja chwilowo nie mnam kaski na programowanie biosu ja kcos pojdzie nie tak, a z hotflashem nikt nie chcial mi pomoc zabradzo. Jak ktos go wprzetesuje to ja tez wgram B) Pozdrawiam! 1249797[/snapback] Ja bym go sprawdzil ale nie chce mi sie po programator latac bo teraz robie wazne rzeczy i musze miec sprawnego kompa :) moze ktos wgra go 1 a ja wytestuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja juz sciagam i wgrywam. Namierzylem znajomka z 8RDA+ i blisko mieszka wiec jak cos to hot flash :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja juz sciagam i wgrywam. Namierzylem znajomka z 8RDA+ i blisko mieszka wiec jak cos to hot flash :) 1249882[/snapback] No spoko, czekamy!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja juz sciagam i wgrywam. Namierzylem znajomka z 8RDA+ i blisko mieszka wiec jak cos to hot flash :) 1249882[/snapback] Jak bedzie fruwal to tez wgrywam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Bios jest naprawde ostry. Z tych 3 ten jest najszybszy. Niestety na ustawieniach z poprzedniego komp nie wstaje. Musialem zjechac z fsb do 240 mhz przy 11-3-3-3. Wyniki: 240 245 Zostalem zmobilizowany do szukania nowej pamieci. BLitz idzie na handel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziut Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 super, że ktoś się zdecydował drążyć temat, jestem zainteresowany tymi biosami ale wysypał mi się zasilacz i czekam na przesyłkę od gwaranta. Za kilka dni podam efekty pracy z tymi biosami , dotychczas, chyba zwiny tego zasilacza nie mi ogłem stabilnie pójść nawet na 200 fsb Pozdrawiam uczestnikółw tematu Ziut Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Merlin czy usuniecie Taipan Petch pozwoli na wyzsze fsb na tym najnowszym biosie???? Wyniki pamieci sa duzo lepsze. Zejscie z fsb o 10 mhz nie powoduje spadku wynikow w stosunku do poprzedniego biosu. Na razie na 235mhz licze super pi i zobaczymy ile czasu zajmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Merlin czy usuniecie Taipan Petch pozwoli na wyzsze fsb na tym najnowszym biosie???? Wyniki pamieci sa duzo lepsze. Zejscie z fsb o 10 mhz nie powoduje spadku wynikow w stosunku do poprzedniego biosu. Na razie na 235mhz licze super pi i zobaczymy ile czasu zajmie. 1250043[/snapback] nie z tym patch nic niema spolnego , patch poprawia tylko "Memory Management" w tym biosie jest poprosty inny register z DFI LP ja jego prywatnie uzywam . teraz blokujom cie ramy , jak masz mozliwosc to pozycz gdzies ramy zebys mogl wy testowac sobie by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 MERLIN: Ten bios to masakra normalnie. Policzylo superpi. Wczesniej na 11-3-3-3 i fsb 250 mialem okolo 24 minut. Teraz jest : KLIK Musze sie zorganizowac i kupic ram ktory dotrzyma kroku biosowi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Moja mala sugestia - jak robicie jakiekolwiek testy podawajcie mnoznik, bo bez tego to nijak nie da sie okreslic wydajnosci czy porownac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Widze ze sprawdziliscie super wlasnie bede wgrywal zdam relacje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Heh spoczko :D ja tez oczywiscie wgram, ale mysle ze ciezko bedzi mi na nim dojsc do 2,4 ghz. Domeryk widze że tez masz win2003serv, dziala ci Taipan Petch? Wieczorem wgrywam bios i potestuje, już się boje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Merlin mówił ze nie działa (jeszcze) ten patch na w2k3s… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vis Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) WOOW :D Wcześniejsza wersja biosu: Sisoft Sandra Memory Bandwidth : 3210/2983 mb/s Everest: odczyt - 3319 mb/s, zapis -1228 mb/s Nowy bios: Sisoft Sandra Memory Bandwidth: 3461/3236 mb/s Everest: odczyt-3320 mb/s zapis - 1380 mb/s 2x256 mb Twinmos PC3200, 2.5-3-3-11, @227 mhz Całkiem niezła poprawa wyniku biorąc pod uwagę zmianę tylko biosu:D Merlin - jesteś wielki:) EDIT: Dziwna sprawa - Prime95 cały czas wywala mi błędy, po podwyższeniu napięcia procesora na 1.85 wywala się na 11 teście...natomiast SuperPI idzie bez problemu, wszelkie inne diagnostyczne nie wieszają się...dziwne :/ EDIT 2: Zauważyłem jeszcze że spadła temperatura procesora i płyty o ok. 2-3 stopnie...temperatura w pokoju nie zmieniła się, więc nie wiem co może być przyczyną...cóż, dziwy nad dziwami :D Edytowane 1 Lutego 2005 przez Vis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_pl Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 No no widze ze nowy biosik jest juz gotowy do testow :) . Merlin dzieki za zainteresowanie nami Epoxsowcami i Johnson dzieki ze jako pierwszy podjales sie testow. Aktualnie nie jestem przy swoim kompie ale dzisiaj w nocy bede w domu i zaraz biore sie za testy. Zobaczymy na co stac mojego bartka non mobile i hynixy na nowym biosie :D Pozdro i jeszcze raz dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Dziwna sprawa - Prime95 cały czas wywala mi błędy, po podwyższeniu napięcia procesora na 1.85 wywala się na 11 teście...natomiast SuperPI idzie bez problemu, wszelkie inne diagnostyczne nie wieszają się...dziwne :/ 1250268[/snapback] VIS : podaj ile czasu liczy ci superpi 16M??? i na jakim taktowaniu proca i przy jakim fsb. Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Heh spoczko :D ja tez oczywiscie wgram, ale mysle ze ciezko bedzi mi na nim dojsc do 2,4 ghz. Domeryk widze że tez masz win2003serv, dziala ci Taipan Petch? Wieczorem wgrywam bios i potestuje, już się boje :D 1250252[/snapback] Tak tez mam 2003 server ale powiem ci ze jest stabilniejszy ale u mnie jest mniejszy odczyt z tym petch , ale stabilniej chodzi wytestowalem 10X240 10-4-4-3 3500MB/S Aida 32 :) ale widac juz wymagania na Agresiv nie moge dac tylko optymal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Moge zalaczyc screny johnson doszly tamte moje do ciebie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...