marek42 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 jestem posiadaczem nagrywarki LG Gcc8481b mam pytanie chodzi o nagrywanie płyt audio chodzi mi o to żebym mógł je odtwarzać w moim zestawie kina domowego SONY w jaki sposób nagrac taka płyte? Jeśli w NERO dam AUDIO CD i nagram to nie potrafi takiej plyty odczytac!!! a mam jedna płyte nagrana przez kolesia i ją akurat czyta wiec może ja robie cos nie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 prawdopodobnie to wina niskiej jakosci odtwarzacza cd... sprobuj nagrac z mniejsza predkoscia, albo na innym nosniku (lepszym) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Ja mam ten sam problem no może podobny tylko ze chce odtwarzac płyty na DVD Panasonic RV-60 i jak nagram na cd zwykłe nawet w nero na CD Audio to i tak nie odczyta ja chyba wiem dlaczego ale jeszce nie prubowałem mysle ze trzeba kupic płyte CD-Audio i na nia nagrac powinno chodzic bo niektóre cd i dvd nie są przystosowane do CD-R !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 qp plytke TDK lub MediaStore Audio i nagraj tak jak zalecaja na 1x [150 kb/s]. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 plytki z napisem AUDIO niczym sie nie roznia od zwyklych. ktos, gdzies, kiedys robil jakies testy i nie warto przeplacac! muzyke powinno sie nagrywac z maxymalna predkoscia 8X, a w wypadku starszych odtwarzaczy nawet 1X. to powinno pomoc, sam nagrywam muzyke w NERO z predkoscia 8X i jeszcze nie zdarzylo mi sie, zebym nie mogl jej gdzies odtworzyc. co do plyt, to nagrywalem nawet na wynalazkach za 70groszy i dziala pieknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 qrde pamietam. 1-wsza plytke palilem z muza do Thomsona Altina 280 na x48 !!! jakos dodzis czyta [bez bledów] ;) a co do roznicy Audio to nie wiem czy masz racje. jak by byly takie same to by nie kosztowały 50% wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Jak napisał Milo, niektóre odtwarzacze CD oraz DVD nie są przystosowane do odczytu płyt CD-R. Nagrywanie na płytach dedykowanych Audio nic nie zmieni, przecież to też CD-R :!: Płyty CD-R z oznaczeniem Audio są dedykowane do nagrywanek stacjonarnych, nie rozpoznają one bowiem zwykłych nośników CD-R. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretyn Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 plytki z napisem AUDIO niczym sie nie roznia od zwyklych. ktos, gdzies, kiedys robil jakies testy i nie warto przeplacac! muzyke powinno sie nagrywac z maxymalna predkoscia 8X, a w wypadku starszych odtwarzaczy nawet 1X. to powinno pomoc, sam nagrywam muzyke w NERO z predkoscia 8X i jeszcze nie zdarzylo mi sie, zebym nie mogl jej gdzies odtworzyc. co do plyt, to nagrywalem nawet na wynalazkach za 70groszy i dziala pieknie. masz 100% rację, poważnie - dziś nie zamierzam siętu z nikim wykłucać :D powiem tylko tyle, że to nie zawsze jest tak ze CDR-Audio lub CDRW-Audio nie chcabyc czytane poprawnie w starych odtwarzaczach a w nowych jest oki, mam w domu kilka sztuk sprzętu, zresztą nie tylko w domu i zauwazyłem ze mój 13 letni pioneer (stoi w siłowni) czyta wszystko i mogę sobie nagrywać audio nawet ze speedem 40X, te same płytki wydaja z siebie trzaski np w stosunkowo nowym odtwarzaczy MP3 Samsunga z serii chyba Yeep (Philipsik bardzo podobny czyta je doskonale), muszę obnizać prędkość nagrywania do 8 albo nawet do 4; natomiast moje najnowsze nabytki, te stacjonarne typowo - są tak samo bezbłedne jak stary dobry Pioneer (no o tyle lepsze ze odtwarzaja tez inne formaty niz CD-audio robione z wave-ów_ - napewno nie lepsze!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 co ten topic robi w dziale sprzet.!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Jest jeszcze jeden mankament - niektóre dobre odtwarzacze wogóle nie czytają piratów nawet nagranych na płycie audio, chodzi o zachowanie najwyższej jakośći odtwarzania. Mój znajomy ma wypasiony i bardzo drogi dvd yamaha i nie czyta mu nawet niektórych płyt dvd - jeśli są słabej jakości... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 co ten topic robi w dziale sprzet.!!!!!!!!!g.ówno a gdzie ma być ?? :evil: :evil: w dziale chłodzenia czy podkrecania?? a moze w grach ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Jest jeszcze jeden mankament - niektóre dobre odtwarzacze wogóle nie czytają piratów nawet nagranych na płycie audio, chodzi o zachowanie najwyższej jakośći odtwarzania. Mój znajomy ma wypasiony i bardzo drogi dvd yamaha i nie czyta mu nawet niektórych płyt dvd - jeśli są słabej jakości... nie odtwarza wszystkich cd bo jest cienki i tyle... tlumaczysz to tak jak kiedys moj znajomy... mial magnetowid, ktory nie chcial odtwarzac lekko przechodzoonych kaset, mowil wtedy... ale mam zajebisty sprzecior jak tylko wykryje slaba tasme to nie odtworzy, a ja na swoim ogladam wszystko juz ponad 14 lat ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 nie wiem czy to jest prawda, ale slyszalem, im takie tansze i te no wiecie cieńsze odtwarzacze plyt cd tym lepiej czytaja plyty cd-audio [piraty]. podobno szlabsze lasery. moze tak moze nie. tylko slyszalem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 co ten topic robi w dziale sprzet.!!!!!!!!!g.ówno a gdzie ma być ?? :evil: :evil: w dziale chłodzenia czy podkrecania?? a moze w grach ?? __I__ Fuck You ćwoku... pytanie dotyczy programu a nie sprzetu i dlatego powinien byc w dziale programy... masz jakies wonty smieciu...??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Jest jeszcze jeden mankament - niektóre dobre odtwarzacze wogóle nie czytają piratów nawet nagranych na płycie audio, chodzi o zachowanie najwyższej jakośći odtwarzania. Mój znajomy ma wypasiony i bardzo drogi dvd yamaha i nie czyta mu nawet niektórych płyt dvd - jeśli są słabej jakości... nie odtwarza wszystkich cd bo jest cienki i tyle... tlumaczysz to tak jak kiedys moj znajomy... mial magnetowid, ktory nie chcial odtwarzac lekko przechodzoonych kaset, mowil wtedy... ale mam zajebisty sprzecior jak tylko wykryje slaba tasme to nie odtworzy, a ja na swoim ogladam wszystko juz ponad 14 lat ;) Tu się mylisz niektóre markowe odtwarzacze rzeczywiście nie czytają płyt CD-R np. SONY i chyba Philips (chodzi mi o odtwarzacze typu DECK) i trzeba na to uwarzać. Wiem bo ta wada przewazyła przy zakupie DVD kupiłem yamahę, ktora czyta te płyty (jak i inne porysowane nawet) i nie chodzi tu o wysoką jakość dźwięku ale o ochronę przed piractwem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 :x fuck you :x tylko tyle powiem juz kilka razy mi podpadles i nie bede sie z taka szmata pieprzyc mam juz cie powyzej miernika a najlepsze to ze ty na hamca piszesz posty jak ja mialem ich ok 100 to ty walijesz 270 teraz ja mam cosik 163 z tym a ty 802 :x fuck you :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a pozatym czlowiek ma sie meczyc i pisac 2 topicki, bo ktos gada o prograosach ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Jest jeszcze jeden mankament - niektóre dobre odtwarzacze wogóle nie czytają piratów nawet nagranych na płycie audio, chodzi o zachowanie najwyższej jakośći odtwarzania. Mój znajomy ma wypasiony i bardzo drogi dvd yamaha i nie czyta mu nawet niektórych płyt dvd - jeśli są słabej jakości... nie odtwarza wszystkich cd bo jest cienki i tyle... tlumaczysz to tak jak kiedys moj znajomy... mial magnetowid, ktory nie chcial odtwarzac lekko przechodzoonych kaset, mowil wtedy... ale mam zajebisty sprzecior jak tylko wykryje slaba tasme to nie odtworzy, a ja na swoim ogladam wszystko juz ponad 14 lat ;) Tu się mylisz niektóre markowe odtwarzacze rzeczywiście nie czytają płyt CD-R np. SONY i chyba Philips (chodzi mi o odtwarzacze typu DECK) i trzeba na to uwarzać. Wiem bo ta wada przewazyła przy zakupie DVD kupiłem yamahę, ktora czyta te płyty (jak i inne porysowane nawet) i nie chodzi tu o wysoką jakość dźwięku ale o ochronę przed piractwem. no i wlasnie tez dlatego taki odtwarzacz jet cienki... w domu mam tylko oryginalne plytki audio... i jakbym chcial uzywac kopii i mial taki odtwarzacz to bym go przez okno wyrzucil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 qrcze ja jak juz mowilem 1-wsza lytke palijem na LG 1-48x na x48 i cosik 2 wieze czytaja :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 :x fuck you :x tylko tyle powiem juz kilka razy mi podpadles i nie bede sie z taka szmata pieprzyc mam juz cie powyzej miernika a najlepsze to ze ty na hamca piszesz posty jak ja mialem ich ok 100 to ty walijesz 270 teraz ja mam cosik 163 z tym a ty 802 :x fuck you :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a pozatym czlowiek ma sie meczyc i pisac 2 topicki, bo ktos gada o prograosach ?? nie odpowiadaj mu... szkoda nerwow... i tak widac kto jaki jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek42 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 dzięki za te wszystkie opinie sprubje cos znich wykorzystac ale w miezdzyczasie szukałem tez w necie i natknołem sie na takie zdanie że płyta musi być wypalona jako jednosesyjna jeśli nie niektóre cd moga miec problem z ich odczytaniem co o tym sądzicie?Może tu jest problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 dzięki za te wszystkie opinie sprubje cos znich wykorzystac ale w miezdzyczasie szukałem tez w necie i natknołem sie na takie zdanie że płyta musi być wypalona jako jednosesyjna jeśli nie niektóre cd moga miec problem z ich odczytaniem co o tym sądzicie?Może tu jest problem? no oczywiscie, odtwarzacze audio odczytuja tylko pierwsza sesje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 nie odpowiadaj mu... szkoda nerwow... i tak widac kto jaki jestmasz racje Stefan. a co do niego - 'Daj se siana facet' :D :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Nie chcę Ciebie marek42 martwić ale jezeli masz decka SONY to jest szansa że poprostu nie bedzie czytał płyt CD-R nieważne co zrobisz. Sony w swoich DVD (przynajmniej gdy ja kupowałem) technicznie zablokowało odczyt wszystkich płyt CD-R. Sprawdź w instrukcji lub w necie czesto jest napisane czy płyty bedzie czytał czy nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 nie odpowiadaj mu... szkoda nerwow... i tak widac kto jaki jest masz racje Stefan. a co do niego - 'Daj se siana facet' :D :P tak dla scislosci stefe to nie jest zdrobnienie od Stefan ;) no ale sie nie gniewam :lol: .. poprostu stefe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 nie odpowiadaj mu... szkoda nerwow... i tak widac kto jaki jest masz racje Stefan. a co do niego - 'Daj se siana facet' :D :P tak dla scislosci stefe to nie jest zdrobnienie od Stefan ;) no ale sie nie gniewam :lol: .. poprostu stefe :lol: :lol: :lol: taka pomylka :oops: :oops: :oops: chcialem dobrze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 :x fuck you :x tylko tyle powiem juz kilka razy mi podpadles i nie bede sie z taka szmata pieprzyc mam juz cie powyzej miernika a najlepsze to ze ty na hamca piszesz posty jak ja mialem ich ok 100 to ty walijesz 270 teraz ja mam cosik 163 z tym a ty 802 :x fuck you :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a pozatym czlowiek ma sie meczyc i pisac 2 topicki, bo ktos gada o prograosach ?? podpadlem Ci tak... to moze mi to powiesz prosto w twarz buraku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Wiecie od czego jest taka mała ikonka pw(Priv)??PO TO ZE JAK KTOŚ MA COŚ DO KOGOŚ OSOBIŚĆIE TO MU WYSYŁA WŁAŚNIE NA PRIVA A NIE NA FORUM WAlI ZE ON JEST TAKI I OWAKI PRZESTAŃCIE!!!! Wracając do tematu własnie ja tez prosze o pomoc bo posiadam strasznie starego cd Phlilipsa na 5 płyt i on bardzo słabo odtwarza CD-Audio jakośc jest bardzo słaba co prawda czyta wszystko ale jakościowo szmelc a ten Panasonic odbiera bardzo fajnie płytki CD-Audio jak na dvd tylko ze własnie niechce czytac wszystkich piratów POMUZCIE!!!I jeszcze jedno zauwazyliscie ze w niektórych dvd i cd pisze ze sa kontabilne z CD-R CD-RW!??!?!Bo ja tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 :x fuck you :x tylko tyle powiem juz kilka razy mi podpadles i nie bede sie z taka szmata pieprzyc mam juz cie powyzej miernika a najlepsze to ze ty na hamca piszesz posty jak ja mialem ich ok 100 to ty walijesz 270 teraz ja mam cosik 163 z tym a ty 802 :x fuck you :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a pozatym czlowiek ma sie meczyc i pisac 2 topicki, bo ktos gada o prograosach ?? podpadlem Ci tak... to moze mi to powiesz prosto w twarz buraku... Tobie się należy ban, tyle ci powiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 co do starych sprzetow, to jest tak, ze z czasem slabnie moc lasera i moga miec klopoty nawet z orginalnymi plytami. szczegolnie widoczne to jest w roznego rodzaju miniwiezach. sam posiadam jakas staroc (odtwarzacz CD) kupiona w komisie za grosze, ale gra pieknie i czyta doslownie wszystko. za to moj kumpel mial miniwieze JVC i laser wysypal mu sie po roku czasu, wieza robi teraz za wzmacniacz do komputera, a kolega kupil sobie fajniutki sprzet ROTELA i glosniczki B&W. POLECAM:)!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 co ten topic robi w dziale sprzet.!!!!!!!!!g.ówno a gdzie ma być ?? :evil: :evil: w dziale chłodzenia czy podkrecania?? a moze w grach ?? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...