mikan10 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) Szukam pomocy przy reanimacji karty XFX 6800XT 512mb/256bit GDDR3 PCI-E http://www.newegg.com/product/product.aspx...N82E16814150154 Karta w 3D sypie artami w filmach tez są artefakty, chyba ktos próbowal odblokowac dodatkowe PS bo GPU-Z pokazuje 12PS a powinien 8. Czy zmiana biosu na jakis orygilnalny z 6800XT, albo zablokowanie ich w obecnym biosie moze przywrócic karte do pełnego funkcjonowania ? GPU-Z: Zegarów w zadnym programie nie da sie obnizyc. Na sterowniakach 84.xx było jeszcze gorzej, po wgraniu 9x.xx da sie ogladac filmy - są tylko niewielkie artefakty natomiast na 84.xx prawie cały obraz był rózowy albo arty kropki itp.. Poprawcie mnie jesli sie gdzieś pomylilem, czekam na jakies sugestie jak mógłbym uratowac tą karte. Z góry wielkie dzieki za jakakolwiek pomoc. Edytowane 9 Kwietnia 2008 przez mikan10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zablokuj odblokowane PSy i VSy i zobacz co się stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Najpierw w Rivie bo po co się męczyć odrazu z edycją biosu [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Chociaż na SS Riva pokazuje 8ps, 4vs... o.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 fakt ;/ a na jakiś nowych oryginalnych sterownikach może sprawdziłeś ? bo ja nie mogłem ruszać zegarów na niektórych modowanych sterach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) Może zrób to w odwrotną strone odblokuj wytestuj / zablokuj znów shadery/vertexy. a nie przegrzewa się ona przypadkiem ? Edytowane 9 Kwietnia 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Nie przegrzewa sie, na najnowszych sterach tez sprawdzałem juz i nic lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...