majkels123 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Czy mozliwe jest zebym w tescie HD Tach mial ok 3000 Kb/s na twardzielu 20GB Seagate..kupionym zledwie 2 lata temu 9to nie zadna barracuda). Wiem ze moi koledzy na troche lepszych twardzielach maja od 30000-50000 kb/sek[/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Fatalny masz wynik, aż mi się wierzyć nie chce :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 A mzoe nei zainstalowałes sterów do płyty głównej?? :/ Chocwatpie. Oczwisciew przypadku chipsetu via. Albo tasme max uszkodzoa?? :/moze twardziel ma jakies super bady?? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 A w Biosie masz wlaczone wykrywanie dysku AUTO czy NONE bo mi sie wydaje ze masz NONE. Zobacz w windzie czy wlaczyl ci sie DMA dla dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkels123 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Gdzie mozna sprawdzic czy jest wlaczone udma w win2000?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkels123 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 AHA...i jeszcze jedno..jak niezawodnie sprawdzic...czy mam bad sectory...bo ten scandisk z win 2k jest chyba jakis "odchudzony"...i skanyu powierzchni nie ma. gg: 2371137 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Gdzie mozna sprawdzic czy jest wlaczone udma w win2000?? panel sterowania> system>sprzet>menedzer urzadzen>kontrolery IDE... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 A w Biosie masz wlaczone wykrywanie dysku AUTO czy NONE bo mi sie wydaje ze masz NONE. Zobacz w windzie czy wlaczyl ci sie DMA dla dysku. A o co chodzi tobie z tym NONE ?? Gdyby miał tak ustawione po prostu nie wykryło by mu g w biosie :? Dysk pracujący w trybie PIO4 osiągną by większy transfer wiec to chyba nir bral trybu DMA :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 A w Biosie masz wlaczone wykrywanie dysku AUTO czy NONE bo mi sie wydaje ze masz NONE. Zobacz w windzie czy wlaczyl ci sie DMA dla dysku. A o co chodzi tobie z tym NONE ?? Gdyby miał tak ustawione po prostu nie wykryło by mu g w biosie :? Dysk pracujący w trybie PIO4 osiągną by większy transfer wiec to chyba nir bral trybu DMA :? A sprawdzales?? BO u mie jak przynoioslem od kumpla dysk to zapomnialem przestawic z NONE na AUTO i w windzie nie dal sie wlaczyc DMA, a transfer podobny jak kolega mialem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...