Skocz do zawartości
majkels123

HD TACH- wynik 3000 kb/s

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mozliwe jest zebym w tescie HD Tach mial ok 3000 Kb/s na twardzielu 20GB Seagate..kupionym zledwie 2 lata temu 9to nie zadna barracuda).

Wiem ze moi koledzy na troche lepszych twardzielach maja od 30000-50000 kb/sek[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w Biosie masz wlaczone wykrywanie dysku AUTO czy NONE bo mi sie wydaje ze masz NONE. Zobacz w windzie czy wlaczyl ci sie DMA dla dysku.

A o co chodzi tobie z tym NONE ?? Gdyby miał tak ustawione po prostu nie wykryło by mu g w biosie :?

Dysk pracujący w trybie PIO4 osiągną by większy transfer wiec to chyba nir bral trybu DMA :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w Biosie masz wlaczone wykrywanie dysku AUTO czy NONE bo mi sie wydaje ze masz NONE. Zobacz w windzie czy wlaczyl ci sie DMA dla dysku.

A o co chodzi tobie z tym NONE ?? Gdyby miał tak ustawione po prostu nie wykryło by mu g w biosie :?

Dysk pracujący w trybie PIO4 osiągną by większy transfer wiec to chyba nir bral trybu DMA :?

A sprawdzales?? BO u mie jak przynoioslem od kumpla dysk to zapomnialem przestawic z NONE na AUTO i w windzie nie dal sie wlaczyc DMA, a transfer podobny jak kolega mialem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...