Marcin1108 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Witam, mam problem z komputerem, gdy włączam komputer, chodzi on 5 minut dobrze, a następnie użycie procesora wzrasta do 100% i muszę uruchomić komputer ponownie, bo się nic robić nie da, przy takim użyciu. Po ponownym uruchomieniu chodzi dobrze. Do czasu, dopóki go nie wyłączę i po jakiejś godzinie nie włączę ponownie. Zainstalowałem program Process Explorer i odkryłem, że proces, który zabiera 100% to Hardware Interrupts. Komputer: Procesor Intel Pentium 4, 2GHz Płyta główna ASRock P4i65G (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDRM DIMM, Audio, Video, Lan) Mikroukład płyty głównej Intel Springdale-G i865G Pamięć fizyczna 768 MB RAM(256 + 512) Karta graficzna ATI RADEON x1550 Series Secondary (512 mb) Karta dźwiękowa Creative Audigy 2 ZS (SB0350) Sound CarD Modem od neostrady Alcatel SpeedTouch 330 Nagrywarka CD LG Nagrywarka DVD LG Skaner Canon Drukarka HP DESKJET 5740 System Windows XP Service Pack 2 Proszę wykluczyć wszelkie wirusy, po po każdym formacie tak jest, nawet bez podłączania internetu, po przeskanowaniu programami antywirusowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Problem zapewne powoduja wadliwe sterowniki. Uzyj HdTune i daj screeny ze wszystkich zakladek. Sprawdz czy masz wlaczone DMA: http://www.searchengines.pl/phpbb203/pliki...p/disk/dma1.gif Na koniec sciagnij: http://www.microsoft.com/whdc/DevTools/tools/RATT.mspx Zainstaluj i zostaw zeby pochodzil pare minut, wylacz rattv3. Nastepnie w Start->Uruchom-> wpisz: C:\WINDOWS\system32\LogFiles\RATTV3 W katalogu, ktory sie otworz znajdz plik txt i daj go w zalaczniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1108 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) Screeny: Edytowane 7 Października 2014 przez Marcin1108 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Nic specjalnego nie widac w logu. Daj moze w zalaczniku log z dss (link masz w dziale dotyczacym bezpieczenstwa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1108 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) del Edytowane 7 Października 2014 przez Marcin1108 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Nie odpowiedziales czy masz wlaczone dma? Czy po odinstalowaniu kaspersky'iego cos sie zmienia? Sprobuj w menadzerze urzadzen wylaczyc: karte graficzna, dzwiekowa, sieciowa itd i zobacz czy po wylaczeniu, ktoregos z urzaden problem zniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 sadzac po screenach dma jest wlaczone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1108 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 DMA jest włączone. Sprobuj w menadzerze urzadzen wylaczyc: karte graficzna, dzwiekowa, sieciowa itd i zobacz czy po wylaczeniu, ktoregos z urzaden problem zniknie.Mam ciągle wyłączone. Czy po odinstalowaniu kaspersky'iego cos sie zmienia?Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 po odlaczeniu modemu dzieje sie podobnie? swprobuj teraz odinstalowac urzadzenia (w menadzeze) od grafiki dzwieku sieci i kontrolera dyskow, niech system sam je zainstaluje ponowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1108 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) po odlaczeniu modemu dzieje sie podobnie?Mówisz o modemie od Neostrady? swprobuj teraz odinstalowac urzadzenia (w menadzeze) od grafiki dzwieku sieci i kontrolera dyskow, niech system sam je zainstaluje ponowanieZrobiłem nie pomogło. Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez Marcin1108 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 tak od neostardy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1108 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Uruchomiłem dziś komputer bez podłączonego modemu od neostrady i chodził ok, jak podłączyłem, użycie wzrosło do 100%. Zaraz zainstaluje inny modem Sagema Fast 800. Bo ten co ja posiadam to Alcatel SpeedTouch 330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 a wiec modem sciagnij najnowsze sterowniki do tych modemow, podlacz pod inne gniazdo usb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1108 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Problem w tym, że na najnowszych sterownikach Sagem nie chodzi, działa tylko na tych z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zainstalowałeś ten cały shit od Neo czy tylko SAME sterowce od modemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1108 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Same sterowniki. Jednak za wcześnie się cieszyłem, że działa. Przed chwilą, podczas instalowania gry, z napędu DVD, problem wystąpił po raz kolejny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1108 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Już sobie poradziłem. Trzeba było zresetować bios. Wygląda na to, że panowie w serwisie coś namieszali w biosie. Ale reset pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...