Misza Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Jestem srednio szczesliwym posiadaczem takiej karty. Jest od HIS'a. I ma strasznie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia^%#*(&$ wentylator. Jest to w tej chwili lider jesli chodzi o glosnosc. Chip zbytnio sie nie grzeje (nie krece bo samego rdzenia nie ma sensu a pamieci to kupa). Czy ktos cwiczyl chlodzenie bez wentyla? Oczywiscie trzeba by bylo zarzucic odpowiedni radiator. Czy ma to jakis sens i szanse powodzenia (zawsze jakies sa;-)? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 :D właśnie to w piątek zrobilem od tego czasu działa bez problemów i ciszej jest :D wlepiłem radiator od p75 (50x50x23) i po 1,5h colina nie był nawet ciepły. polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 ja smigam na radiatorze od procka i swietnie sie sprawdza :) juz na niczym nie mam wiatraka ::) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 zdaje sie Berkut'ow radeon 8500 dzialal na samym radiatorze ( jakios sporawy) ja na 8500 mam radiator od k6- 450, wentylatoraek oryginakny na 5v i zawsze ejst letni, wiec na 7500 spokojnie laduj radiator, trylko zadbaj o dobre mocowanie i docisk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 zdaje sie Berkut'ow radeon 8500 dzialal na samym radiatorze ( jakios sporawy) ja na 8500 mam radiator od k6- 450, wentylatoraek oryginakny na 5v i zawsze ejst letni, wiec na 7500 spokojnie laduj radiator, trylko zadbaj o dobre mocowanie i docisk Dzieki za wszystkie porady! Co zastosowac do mocowania? Jakis klej termoprtzewodzacy albo tasma dwustronna? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 moja wersja : pasta silikonowa i na 4 rogach po kropelce superglue. po 5 minutach zainstalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 moja wersja : pasta silikonowa i na 4 rogach po kropelce superglue. po 5 minutach zainstalowane. ale jak by sprzedac chial to co ? ja zrobilem w ten spiosob: na karcie mma otworki, takie jak do mocowania blue orbga itp, radiator od k6-2 przewiercilem po przekątnych w odpowiednich miejscach, doszlifowałem go, kupilem 2 sróbki z nakręteczkami, posmarowalem pasta srebrną, przelozylem srobki tak, zeby nakrętki byly po spodniej stronie karty, (jeden z rogow radiatorka zawadzal o jakis element na karcie, ale to aluminium, wiec brzeszczotem w 3 mnutki wyiolem rozek), niechialem zeby nakretka po skreceniu dotykala laminatu i rezystorków na karcie 8O :) wiec najpierw nalozylem gumową podkladke, z malym otworkiem w srodku, wtedy to ona bendzei dotykac laminatu, na gumowa podkladke, zwykłą metalową podkladeczke, nato nakrecilem nakretki, przyciska mocno, i jest git :) a jakbym chial opychac karte do sklepu to rozkrence 2 srobki zaloze stary radiatorek z tym brzenczykiem :lol: i sladu niema :) pamientaj, ze jak cos robić to porządnie, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 moja wersja : pasta silikonowa i na 4 rogach po kropelce superglue. po 5 minutach zainstalowane. Rzeczywiscie proste.... Ale jak bede chcial sciagnac ta przerobke to co? Da sie jakos usunac przerobke. Bo zastanawiam sie nad zmiana karty i chcialbym ja komus wypchnac. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 a jak bym chciał sprzedać to kartę w folię na 30 min do zamrażalnika, podważam delikatnie kartą telefoniczną, kręcę w boki i po 5 minutach radiatora nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...