Jackk Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Znalazłem coś o tym procku tu jest link http://rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_97.../nauka_a_1.html To musiało być naprawde bardzo krótko produkowane bo gdybyś o tym nie powiedział to bym do konca życia o tym nie wiedzial :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Tak tylko tam piszą o owerdrivach z Pentium na Pentium MMX a ja nam z 486 na niewiem co. :D Intel zaproponuje również Pentium OverDrive do komputerów z procesorami Pentium 60 i 66 MHz oraz Intel486.Tylko tyle napisali o owerdrivach z 486 :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 ja bym powiedzial ze to pentium na stary socket czyli socket 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 To prawdopodobnie Pentium Overdrive. montowany w gniazdo 486 - częstotliwości nie zgadnę. Brawo KvM nie spodziewałem się że ktoś zgadnie. Podaj adres a w poniedziałek poślę ci piwko :D :D :D Oto "tabliczka znamionowa" wbudowana w radiator ( on coś takiego miał 8O 8O 8O ) Jeśli masz jakieś dokładne info o tym procu to mi możesz je podać bo ja wiem tylko że ma 100MHz i jest na socked 3 ale co to jest za owerdrive 486DX4 czy pentium to ja nie wiem. Piwko możesz wypić za moje zdrowie :-) A w nagrodę możesz mi przysłać tego procka ;-) Ten procek pochodzi z czasów gdy intel dbał o swoich klientów i nie zmieniał gniazdek z powdów marketingowych. Sam z siebie oferował produkty, które były zintegrowane z przejściówką tak aby działały na starych płytach. Gdyby ta polityka była kontynuowana to można byłoby bez problemu wsadzić np. Tualatina na płytę z chipsetem LX (owszem wydajność byłaby nienajlepsza, ale dla kogoś kto miał np PII 233 byłby to i tak kosmiczny przyrost wydajności. Acha - w życiu tego procka nie widziałem na oczy - domyśliłem się tylko na podstawie ogólnej wiedzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Witam ... ahhhh ten OverDrive ladne zamieszanie wprowadzil na forum .. z tego co pamietak OverDrive ukazywalo sie od 486 i Socket 3 do .. nie uwierzycie ale wczesne p2 mialy sowje odpowiedzniki w postaci OverDrive na socket7 :)))) to byly czasy kiedy Intela jeszce cos obchodzilo innego oprocz kasy :(( ale te czasy minely :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Piwko możesz wypić za moje zdrowie :-) A w nagrodę możesz mi przysłać tego procka ;-) Sorry ale nie mogę. Jak widziałeś parę postów wcześniej jest on częścią mojej maszyny do pisania a na czym bym grał w sytuacji gdy ktoś z rodzinki chcąc coś napisać zajął by mi główny komp. Ten procek pochodzi z czasów gdy intel dbał o swoich klientów Tak to były piękne czasy. Wtedy INTEL był naprawdę najlepszą firmą, aż się lezka w oku kręci. Jednak tych procków było bardzo mało, polecił mi go jakiś koleś na giełdzie a ja go szykałem ponad miesiąc. Teraz jestem w posiadaniu unikatu i to jeszcze działającego. PS. Ostatnio myślałem nad o/c tego procka ale niewiem czy to nie byłoby barbarzyństwo ( Spalenie przez przypadek ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Piwko możesz wypić za moje zdrowie :-) A w nagrodę możesz mi przysłać tego procka ;-) Sorry ale nie mogę. Jak widziałeś parę postów wcześniej jest on częścią mojej maszyny do pisania a na czym bym grał w sytuacji gdy ktoś z rodzinki chcąc coś napisać zajął by mi główny komp. Ten procek pochodzi z czasów gdy intel dbał o swoich klientów Tak to były piękne czasy. Wtedy INTEL był naprawdę najlepszą firmą, aż się lezka w oku kręci. Jednak tych procków było bardzo mało, polecił mi go jakiś koleś na giełdzie a ja go szykałem ponad miesiąc. Teraz jestem w posiadaniu unikatu i to jeszcze działającego. PS. Ostatnio myślałem nad o/c tego procka ale niewiem czy to nie byłoby barbarzyństwo ( Spalenie przez przypadek ). Za procka mogę Ci posłaś płytę + pentium 200MMX - chyba dobry interes? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 szalony ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 szalony ! Eee nie przesadzajmy i tak się wala w piwnicy. Mam 7 płyt pod pentiumy i 3 procki. Ma ktoś ochotę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 ja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 ja Lokalizacja Szczecin - odbiór własny - termin koniec czerwca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Ja wlasnie dostalem do modernizacji Optimusa 5P75!!! Facet mowi ze moze zainwestowac max 500zl. Na poczatku pukalem sie w czolo ale potem mowie czemu nie. Pentium 75mhz, 8Mb Ram, 800Mb HDD, STB (chyba S3Trio). na dzien dobry 120Mhz (tyle max mozna z tej plyty FX-66) i 32Mb Ramu (walalo sie po szufladzie) a tu nagle ten post i olsnienie. Ja juz zupelnie zapomnialem o overdrivach. wiecie, gdzie jeszcze mozna cos takiego kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Za procka mogę Ci posłać płytę + pentium 200MMX - chyba dobry interes?Tak super ale musisz spełnić parę wymogów: 1 wymiary płyty 350x200 to max 2 płyta musi być do obudowy IBM desktop tj. z jedną ISA i przystosowana do zamontowania złodziejki ISA 1 na 3 3 wymienisz mi 2x8MB + 1x16MB simm na 32MB lub więcej przystosowane do płyty tj. 2x16MB simm lub 1x32MB dimm lub więcej oczywiście 4 Jeśli nie jesteś w stanie spełnić wymogu 1 lub 2 to podsyłasz mi obudowę desktop do tej płytki a w zamian otrzymasz orginalną IBM 5 Poślesz mi jakąkolwiek grafę SVGA ( przyzwoicie działającą ) Ale i tak muszę się zastanowić czy mi się opłaca zamieniać unikata na pospolity proc nawet ponad 2x szybszy. W lato pewinie bede w Szczecinie ( rodzinka ) więc jeśli się zdecyduję to mogę grata przywieść i się wymienimy ale to może ( kręci mnie ten unikat ). A oto zdjątko płyty w obudowie żebyś wiedział o co chodzi w 1 i 2 & sama obudowa Ja już zupelnie zapomnialem o overdrivach. wiecie, gdzie jeszcze mozna cos takiego kupic?Może się będzie dało na WGK ale wątpię ja swojego kupiłem w '95 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 kiedys to robili obudowy, ergonomia i wogoole, nie to co tera :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 kiedys to robili obudowy, ergonomia i wogoole, nie to co tera :(Jak dorwiesz orginalna obudowe z compaq'a/ibm'a/dell'a to bedziesz mial ergonomie dobra jakosc wykonania i fajny krztalt ! No i przedewszystkim czarny kolor :) tylko gdzie taka znalesc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 kiedys to robili obudowy, ergonomia i wogoole, nie to co tera :(Jak dorwiesz orginalna obudowe z compaq'a/ibm'a/dell'a to bedziesz mial ergonomie dobra jakosc wykonania i fajny krztalt ! No i przedewszystkim czarny kolor :) tylko gdzie taka znalesc ?? Poszukujesz oryginalnej obudowy z COMPAQ ??? Za tydzien bede miec niepotrzebna buda z COMPAQ "Presario 5340" nawet z zasilaczem i MoBo, ale nie jest czarna :? i nie desktop ale wykonanie, to faktycznie, teraz ciezko takie spotkac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 ja osobiscie nieposzukuje :) stwierdzam fakt ze sa dobrze wykonane i ladne :) Ja mam upatrzonego chiefteca :) czarnego :) hehe planuje wymiane monitora niedlugo i chyba sobie czarnego ibm'a kupie :) bedzie ladnie wygladalo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 kiedys to robili obudowy, ergonomia i wogoole, nie to co tera :(Hahaha ergonomia chyba na zewnątrz. Fakt jest mała ale ta plątanina taśm zasłaniająca obieg powietrza na procu i miejsce tylko na 1 dysk twardy. ( jak kupiłem mu drugi 2.1GB Quantum to musiałem go powiesić nad płytą na zaczepach od półek wiszących ) Ale jakość wykonania mnie zachwyca w porównaniu do mojej drugiej ( Optimus '99 ) to o niebo lepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 ok ja mam takiego procka na chodzie i nawet z plyta pod 486 z pci i chetnie moge sie tego pozbyc za cos :))) co do tego zdiecia wyzej to jest to 486 dx4 nie jest to pentium jak ktos jush pisal (ale byly pentiumy) pasuje to do starych plyt 486 bo ma wlasny uklad zasilania ktory zmiejsza napiecie na proc bo jak wiemy stare dxy mialy wyzsze a dx4 jush na nizszym pracowaly - wiec ten proc jest na tyle sprytny ze na starej plycie sam sobie zmiejsza napiecie Moja plyta plus proc nadaje sie na cichy server (brak wentyla na procu tylko oryginalny czarny radiator intela z napisem jak wyzej) Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 kiedys to robili obudowy, ergonomia i wogoole, nie to co tera :(Hahaha ergonomia chyba na zewnątrz. Fakt jest mała ale ta plątanina taśm zasłaniająca obieg powietrza na procu i miejsce tylko na 1 dysk twardy. ( jak kupiłem mu drugi 2.1GB Quantum to musiałem go powiesić nad płytą na zaczepach od półek wiszących ) Ale jakość wykonania mnie zachwyca w porównaniu do mojej drugiej ( Optimus '99 ) to o niebo lepsza.Ej niemozna wymagac zaduzo od obudowy z 95 roku wtedy to nikt nie myslal o 2 hdd albo o jakims obiegu powietrza !! Jak na tamte czasy byla ok :) Dla maszynistki w sam raz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Ten practica to pewno cool;) A to zdjcia moich aparatow Dobre co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 a te aparaty to apropos czego bo tak troche niekumam my tu o procku i blachach jak bys niezauwazyl :) Kup sobie nikona f4 albo f5 :P i wtedy sie chwal :) a nie jakimis zlomami :P (ale ja jestem dla wszystkich niemily jeju nikt mnie tu juz nielubi :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 a te aparaty to apropos czego bo tak troche niekumam my tu o procku i blachach jak bys niezauwazyl :) Kup sobie nikona f4 albo f5 :P i wtedy sie chwal :) a nie jakimis zlomami :P (ale ja jestem dla wszystkich niemily jeju nikt mnie tu juz nielubi :P) Spox, witaj w klubie :P Mnie tez raczej nie lubia, bo ciagle sie czepiam (jak ktos wali OT) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Kup sobie nikona f4 albo f5 :P i wtedy sie chwal :) a nie jakimis zlomami :PJakimi złomami to dobre w pełni manualne lustrzanki a ze stare to co jak ktoś umie robić zdięcia to mu starczy, a to że nie na temat to się zgadzam ale to nic jakoś mi to nie przeszkadza. A co do kupna to nie każdy ma 3000zł na sprzęt a do M42 można kupić obiektyw 10/1000 za 400zł ciekawe ile taki kosztuje na nowoczesny aparat :D :D :D Sam mam ZENITA EM miałem 12XP i 19 ( opcgnełem i kupiłem PRAKTICE ) 'flowerman ty masz chyba 412DX ale co to za obiektyw ja mam 3: HELIOS44-M 2/58, JUPITER 3.5/105 i PRAKTICAR 3.5/30. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 nie tlumacz mi bo powiedzmy ze troche o aparach wiem ! i napisalem zlomy przekornie !! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 No co do zenitha to moze i zlom ale canon nie :mrgreen: A co do proca to mam jeszczeproca z '82 Jezeli dobrze odczytalem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Nooo mialem przed tym canonem zenita 312m ale migawka kopnela w kalendaz a do zenita mam Jupiterus 200 obiektyw stdrd 50 Rubinar I inne :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 szalony ! Eee nie przesadzajmy i tak się wala w piwnicy. Mam 7 płyt pod pentiumy i 3 procki. Ma ktoś ochotę? ja tez mam ochote na procek przydfa mi sie do mojego starego kompa na ktorym wlasnie pisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 szalony ! Eee nie przesadzajmy i tak się wala w piwnicy. Mam 7 płyt pod pentiumy i 3 procki. Ma ktoś ochotę? Ja bym mial... :) Ze Szczecina :) Pytanie tylko, za ile i czemu tak drogo :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 co wy piszecie :?: :D to jest p4 :!: :!: :!: :wink: hehe dobra to był żart... ktoś chce takie cudo??? bo mam jedno do opylenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...