MantisGhost Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam od paru miesiecy posiadam ten zasilacz BeQuiet 450W jestem z niego zadowolony jednak od 2 dni (nie wiem czy dluzej) zasilacz dziwnie smierdzi (jak spalone kable czy tez niektore komponenty gdy sa nowe cos w tym stulu) gdy przykladam lape do siatki wentylacyjnej z tylu zasilki powietrze jest lekko cieple wiatrak ze spodu sie kreci wiec nie wiem co jest nie tak pytania czy to minie :) ??? (ot taki sobie wybryk zasilacza) czy tez slac na gware ??? zasilka obsluguje w chwili obecnej: 1 wiatrak wpiety bezposrednio w zasilacz zamocowany z tylu obudowy plyte ga-8n-sli pro (na ktorej jest jeden wiatrak na chipsecie ktory i tak jest wymieniony bo stary padl) 3 dyski twarde (160 i 2x250) tuner vc bt 787 geforce 6600 sledz usb w ktorym jest wpiety bluetooth kieszen na dysk (nie ma w nim dysku) dvd rom dvd rw mysz i klawiatura usb (odzielnie) (proc chlodzony woda wiec tu nawet prad nie idzie :) ) chyba tyle easy tune od gigabyte napiecia jakie mi pokazuje to: VCoreA 1.370-90 +3.3V: 3,260 +12V: 12,170 Batt: 3.000 CPU Vid 1,350 Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) nic mu nie będzie pośmierdzi trochę i przestanie, nowe tworzywa, świeży lakier, żywice, itd... pod wpływem ciepła trochę zapachów puszczają Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 najpierw pomierz napięcia miernikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 tak tylko ze ten zasilacz mam od paru miesiecy z jakies 4 napewno do tego czasu to raczej by sie odsmrodzil no chyba jednak pomierze miernikiem bo mnie ten swad wykonczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paechu Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Mi kiedys podczas grania kurz sie spalil :) blyslo ogniem ale zasilacz dzilal nadal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A jaki to jest smród? Jak spalenizna to może nie być ciekawe. To jest stright power? Bo miałem stright power 450W i na kompie z siga padł po pół roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A jaki to jest smród? Jak spalenizna to może nie być ciekawe. To jest stright power? Bo miałem stright power 450W i na kompie z siga padł po pół roku. to jest bqt-e5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Dawno dawno temu ( czasy S7) tez zaczeło smierdziec mi z zasilacza . Smród był "kwaśny" zatrzymałem wiatrak w zasilaczu a tu mi dymi sie z kondesatora blokujacego po stronie pierwotnej jeszcze przed mostkiem prostowniczym. Rozkrec zasilacz zatrzymaj w czasie pracy wiatrak i mozliwe ze znajdziesz zródło smrodu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...