KaT Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Na prosbe kolegi zamieszczam ten watek. Sprawa wyglada tak - w kazdej rozdzielczosci poza 800x600 nie da sie ustawic odswiezania wiekszego niz 60hz, pomimo iz na tym samym komputerze podczas pracy na dowolnym linuxie lub FreeBSD wszystko jest ok, wiec nie jest to wina karty. Nie pomagaja tu zadne programy typu refresh force, refresh lock itp, ani zadne sterowniki z serii Catalyst, czy tez najnowsze Omegi. Monitor 21 cali MAG XJ810 z zainstalowanym firmowym driverem, w celu sprawdzenia czy to czasem nie bylo przyczyna problemu. System - Windows XP home edition. Wszelkie sugestie mile widziane ;) Nie wiedzialem czy dac to na Software, czy na Hardware - jakby co prosze przeniesc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Ja mialem ten sam problem. I jak sie okazalo wina lezala po stronie kabla RGB. Zamienilem na zwykly kabelek i po bolu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 A DDC w sterownikach wyłączyłeś?? (zakładka Displays) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Tak jak napisał Marcin. W zakładce Displays klikasz na monitorze i otwiera ci sie nowe okno. Tam ustawiasz max obsługiwaną rozdzielczość i max obsługiwaną częstotliwość odświeżania (sprawdz w instrukci monitora). Dziwne to troche i kłopotliwe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 nie no, nie robcie ze mnie idioty ;) W zakladce ekranu ustawione jest 85hz. Nie jest to tez wina kabla jak sugerwal anti2k, gdyz jak mowilem pod linuxem dziala cacy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Jedyne co mi do głowy przychodzi to wywalenie tego firmowego drivera monitora i zainstalowanie dziada jako Plug & Play Monitor. Mnie to raz rozwiązało problem z odświeżaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Wczesniej dzialal jako plug adn play, a driver zainstalowano na probe w celu sprawdzenia, czy rozwiaze to omawiany problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...