kRZyCHu89 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witam, Raz na jakis czas podczas uruchamiania komputera, dokladnie kilkanascie sekund po wyswietleniu pulpitu nastepuje samoczynny restart komputera. Probowalem przeinstalowac system ale problem wystepuje nadal. Z podgladu zdarzen w Viscie wynika, ze problem dotyczy ACPI. Sprawdzalem pamieci przez cala noc i wszystko jest w porzadku, Orthosem przez 3 godz i tez bylo wszystko ok. Nie mam pomyslu jak sobie z tym problem poradzic. Dzieje sie tak zarowno w XP jak i Viscie. Konfiuracja komputera taka jak w sygnaturce. Mam nadzieje, ze ktos bedzie wiedzial co jest nie tak. Pozdrawiam :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOXC2D Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Też to kiedyś miałem na starym kompie. Najlepiej oddaj go do dobrego serwisu i na pewno będzie dobrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Nie wiem jak u AMD'eków ale płyty główne z czipsetami P35 dla Inteli C2D tak mają z założenia, że się restartują (uruchamiają sie na 2 razy) to ma coś wspólnego z testem przedstartowym płyty głównej i biosu. Ale jeżeli jest to objaw nieporządany to może uaktualnienie biosu by coś pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kRZyCHu89 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Wlasnie chce uniknac oddania sprzetu do serwisu. Komp jest mi niezbedny do pracy, a nie mam drugiego. Te zwiechy i restarty dzieja sie raz na jakis czas. Wgralem najnowszy BIOS ale jest gorzej niz bylo wiec wrocilem do starego. Ktos ma jakis inny pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 a co sie dzieje jak w biosie wylaczyczsz acpi?, moze to sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...