Skocz do zawartości
kRZyCHu89

Samoczynny Restart Po Wyswietleniu Pulpitu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Raz na jakis czas podczas uruchamiania komputera, dokladnie kilkanascie sekund po wyswietleniu pulpitu nastepuje samoczynny restart komputera. Probowalem przeinstalowac system ale problem wystepuje nadal. Z podgladu zdarzen w Viscie wynika, ze problem dotyczy ACPI. Sprawdzalem pamieci przez cala noc i wszystko jest w porzadku, Orthosem przez 3 godz i tez bylo wszystko ok. Nie mam pomyslu jak sobie z tym problem poradzic. Dzieje sie tak zarowno w XP jak i Viscie.

Konfiuracja komputera taka jak w sygnaturce.

Mam nadzieje, ze ktos bedzie wiedzial co jest nie tak.

Pozdrawiam :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak u AMD'eków ale płyty główne z czipsetami P35 dla Inteli C2D tak mają z założenia, że się restartują (uruchamiają sie na 2 razy) to ma coś wspólnego z testem przedstartowym płyty głównej i biosu. Ale jeżeli jest to objaw nieporządany to może uaktualnienie biosu by coś pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie chce uniknac oddania sprzetu do serwisu. Komp jest mi niezbedny do pracy, a nie mam drugiego. Te zwiechy i restarty dzieja sie raz na jakis czas. Wgralem najnowszy BIOS ale jest gorzej niz bylo wiec wrocilem do starego. Ktos ma jakis inny pomysl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi