latet Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam, Bardzo pragnę kupić Core 2 Duo E8400 BOX. Mój ulubiony dostawca twierdzi, że procesora nie ma w hurtowniach i trzeba czekać do przełomu maja/czerwca. Natomiast wg Ceneo można go kupić w paru miejscach: http://www.ceneo.pl/1214273 Które z tych sklepów są godne zaufania? Czytałem tez o dziwnych problemach z E8400, ale nie wiem czy to prawda. Rozważam też ewentualnie E8500 http://www.ceneo.pl/1214282 choć przyrost wydajności mały, a ceny spory, ale nie chodzi mi tu tylko o wydajność, ale o ew. uniknięcie rzekomych problemów z E8400. E8200 jest moim zdaniem odrobineczkę za wolny do odtwarzania niektórych filmów HD. Może się mylę, ale mam w pracy peceta z Core2DUO 2,66 i niektóre filmy HD nie działają płynnie, a przy odtwarzaniu zawsze 1 rdzeń jest zajęty na maksa. Dlatego postanowiłem jednak kupić mocniejszy procek. Wracając do meritum - polećcie pewny sklep, w którym można obecnie kupić E8400 lub E8500. Dzięki, latet Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez latet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Poszukaj u nas na forum,kilka osób ma na sprzedaz ;] Ewentualnie allegro,szukaj na skąpcu itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 http://www.esc.pl/product_info.php?product...cea2ca1bf662c5a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latet Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Dzięki, ale chyba nie dość wyraźnie sprecyzowałem pytanie. Jest w ceneo czy skąpcu cała listę sklepów, w których są te procesory. Problem w tym, że nie znam wiarygodności tych sklepów i boję się, że mi wcisną trefny towar. Proszę o polecenie sklepu godnego zaufania. Dzięki, latet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) http://www.esc.pl/product_info.php?product...cea2ca1bf662c5a 4speed, Esc, Agito, Komputronik, Sirius... W każdym z nich coś kupowałem, z żadnym nie miałem kłopotu (z naciskiem na Agito, gdyż u nich zostawiłem najwięcej, bo ponad 5k zł, a sprzętem cieszyłem się już po dwóch dniach od złożenia zamówienia ;)) Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo. Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Esc.pl kupowałem tam, wszystko ok. Z tego co widzę 8400 najtaniej ze sklepów, które znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 jak dostaniesz 8400 z problemami to nie będzie to wina sklepów,, nikt ich nie przebiera i ew. problemy to wina intela i pewnych braków w opanowaniu technologii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latet Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Jednak kupię E8200. Poczytałem trochę o filmach HD i nie sądzę, aby ten procek był za słaby do filmów HD. A tylko o to mi chodziło. Do niczego innego wydajności CPU nie potrzebuję. Pozdrawiam, latet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 E8200 jest moim zdaniem odrobineczkę za wolny do odtwarzania niektórych filmów HD. Może się mylę, ale mam w pracy peceta z Core2DUO 2,66 i niektóre filmy HD nie działają płynnie, a przy odtwarzaniu zawsze 1 rdzeń jest zajęty na maksa. Dlatego postanowiłem jednak kupić mocniejszy procek.Ke ? To wytłumacz mi jakim cudem na San Diego 3700+ @ 3Ghz film full HD śmigał bez problemów płynnie... Już nie wspominam o wszystkich Core 2 Duo itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 jak dostaniesz 8400 z problemami to nie będzie to wina sklepów,, nikt ich nie przebiera i ew. problemy to wina intela i pewnych braków w opanowaniu technologiiKe? Chyba wina marketingu intela ;) . Wiesz na jakies zasadzie sklepy w usa moga brac E8xxx? Zeby zamowić owego procka muszą kupić dziesiec sztuk Q6600. Tak szybki spadek cen starszych quadow to przypadek ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Jednak kupię E8200. Poczytałem trochę o filmach HD i nie sądzę, aby ten procek był za słaby do filmów HD. A tylko o to mi chodziło. Do niczego innego wydajności CPU nie potrzebuję. Pozdrawiam, latet Do oglądania filmów HD to wystarczy karta graficzna HD3200 i X2 4400+ razem za płytę z taką kartą i CPU zapłacisz mniej niż za E8200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 www.yalu.pl - zadzwoń i Ci ściągną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 a ja spytam jaką masz kartę graficzną do takiego procka że filmy HD Ci nie idą?? Jakiegoś starocia czy może zintegrowany wyświetlacz slajdów od intela?? geforce 8600GT i nowsze, Radeony HD2600 i mają przecież wsparcie sprzętowe dla HD.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latet Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 a ja spytam jaką masz kartę graficzną do takiego procka że filmy HD Ci nie idą?? Jakiegoś starocia czy może zintegrowany wyświetlacz slajdów od intela?? geforce 8600GT i nowsze, Radeony HD2600 i mają przecież wsparcie sprzętowe dla HD.. Jest tam GF 8600GT (Gigabyte). Być może to wsparcie sprzętowe nie włącza się? Odtwarzam filmy .mkv (rozdzielczość full HD) przy pomocy ZoomPlayera - zainstalowałem rekomendowany pakiet kodeków: CCCP. Co mogę robić źle? P.S. Generalnie działają płynnie - choć 1 rdzeń jest wtedy cały czas obciążony na maksa. Tylko czasem i tylko niektóre potrafią się przyciąć, zresztą samo przycięcie to jeszcze pół biedy, gorsze jest wtedy rozsynchronizowanie dźwięku i obrazu. Pozdrawiam, latet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Hmm troszkę zejdę z tematu. Do odtwarzania filmów HD ,a raczej ripów x264 (mkv) najlepiej używać KMPlayer, albo zainstaluj CoreAVC http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...ayer+2.9.3.1430. Można sobie tam skonfigurować odtwarzacz kilkoma kliknięciami, tak aby film działał płynnie na słabszych kompach. Lanc na jakiej karcie ? Ja miałem A64 podkręconego do prawie 2.6 ghz i cięły mi filmy x264 (w dobrej jakości), a co dopiero FullHD z bitrate rzędu kilkunastu mb :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...