Skocz do zawartości
eclip

Wifi Do Laptopa, Tylko Które ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam laptopa Gateway 400SD4 bez karty wifi, natomiast jest slot mpci więc są dwa rozwiązanie:

1.karta mpci (droższa opcja, bardziej estetyczna nic nie wystaje ale nie wiem jak z zasięgiem)

2.wifi usb 'marker' tylko które ?

wykorzystywane będzie na dwóch poziomach parter i piętro w domu jednorodzinnym wifi w komórce daje sobie rade na tych poziomach.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej PCMCIA? Będzie bardziej stabilna i ma największy zasięg. Ja się zdecydowałem na TP-LINKA.

Jeśli koniecznie z tych dwóch, to większy zasięg będzie mieć raczej karta zewnętrzna. Wkręcając mpci do obudowy, zasłaniasz jej sygnał dodatkowym plastikiem. Chociaż ja bym się zdecydował na kartę wewnętrzną, bo różnica będzie znikoma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

fakt nie pomyślałem o pcmcia,

jeżeli chodzi mpci to oprócz slotu są dwa kabelki jak się domyślam to jest właśnie antena.

Tylko które z tych rozwiązań jest najstabilniejsze.

1.mpci

2.pcmcia

3.usb

Pozdrawiam.

Edytowane przez eclip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie mialem kilka kart w laptopie pod USB najlepsza jak do tad byla Edimax EW-7318USG do tej pory jej uzywam mimo ze zakupilem do wnetrza lapa na PCIE atherosa ,Edimax na plusy zasieg szybkosc wyszukiwania dobre oprogramowanie na minus tylko jeden wielkosc i mozna przez nie uwage wyrwac z portem usb hehe zreszta jak kazde urzadzenie podpiete do usb ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg moich doświadczeń najgorsze są karty pod usb (miałem Atherosa z duużą anteną i mimo wszystko zasięg miał do d..).

Karty linksysa i tplinka pod pcmcia sprawowały się o wiele lepiej. Ale tak naprawde najlepsze karty powinny być pod minipci. To nic że są schowane w obudowie lapka. Tu przecież nie chodzi o to żeby karta była na wierzchu tylko żeby antena była porządna. Do kart minipci przykreca się druciane anteny które ciągną sie wzdłuż matrycy. Możesz sprawdzić czy masz w obudowie jakieś luźne kabelki z płaskimi końcówkami i otworem na śrubke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi