Skocz do zawartości
Gavik

Którą Płytę Wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Mój sprzęt w tej chwili to E6750, Abit AB9, 2x1014 Patriot, 9600gt.

Chcę zmienić płytę, bo mnie ona z oc ogranicza, nie będę się specjalnie rozwodził nad przyczyną, postanowiłem zmienić płytę i już.

Teraz czego oczekuję od płyty, więc:

- ma być zdatna do oc cpu i ramu

- 6 portów sata lub więcej, RAID niekoniecznie, ale jakby był to może się skuszę

- 4 porty ramu

- ma to nie być gigashit

Moje pierwsze wybory padły na płyty, FOXCONN P35A-S oraz ABIT IP35

Może zaproponujecie coś innego, ewentualnie jak z oc na tych płytach i którą z nich wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem poradnik. Tylko wszyscy raczej w stronę oc procka idą, a mnie interesuje również oc ramu, bo ine sam cpu stanowi o wydajności przecież. Dlatego pytam, jak z oc cpu i ramu na tych płytach, lub jaką polecilibyście biorąc pod uwagę powyższe założenia.

Czemu czepiam się tak tego ramu, bo obecną płytę chcę zmienić właśnie z tego powodu, jest ona wyjątkowo spartolona w tej kwestii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI mnie jakoś nie szczególnie interesuje (narowiste są).

Wiem, że jedno zależy od drugiego, ale czemu jest to w większości przypadków całkiem pomijane?

Jeśli Ci DFI nie odpowiada to ABIT. Zresztą jak chcesz kręcić RAM to mimo wszystko DFI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wygląda u Ciebie oc? Cpu mamy podobne, próbowałeś go bardziej kręcić?

A i troszkę off topic, czy mógłbyś mi zrobić zdjęcie frontu Twojej budy, interesuje mnie tylko miejsce montowania napędów 5,25 cala. Bardzo proszę B-)

Edytowane przez Gavik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wygląda u Ciebie oc? Cpu mamy podobne, próbowałeś go bardziej kręcić?

Jak na razie tylko to co mam w podpisie - fsb 400. Więcej mi nie potrzeba, dlatego nie próbowałem. A poza tym moje memki nie są najwyższych lotów ;) Płyta ponoć daje radę z fsb ok 540. Jak już pisałem, ja jestem mega zadowolony z zakupu. Od złożenia nie miałem z mobasem ani jednego problemu. Choć DFI na pewno w kwestii oc będzie lepszym wyborem.

A i troszkę off topic, czy mógłbyś mi zrobić zdjęcie frontu Twojej budy, interesuje mnie tylko miejsce montowania napędów 5,25 cala. Bardzo proszę B-)

Proszę bardzo :) Tylko się nie śmiać z koloru :P Dla mnie piękność :lol2:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez kica1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi