Gavik Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Mój sprzęt w tej chwili to E6750, Abit AB9, 2x1014 Patriot, 9600gt. Chcę zmienić płytę, bo mnie ona z oc ogranicza, nie będę się specjalnie rozwodził nad przyczyną, postanowiłem zmienić płytę i już. Teraz czego oczekuję od płyty, więc: - ma być zdatna do oc cpu i ramu - 6 portów sata lub więcej, RAID niekoniecznie, ale jakby był to może się skuszę - 4 porty ramu - ma to nie być gigashit Moje pierwsze wybory padły na płyty, FOXCONN P35A-S oraz ABIT IP35 Może zaproponujecie coś innego, ewentualnie jak z oc na tych płytach i którą z nich wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Jest przyklejony temat o płytach do C2D. Warto zajżeć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Fox i abit będą ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Czytałem poradnik. Tylko wszyscy raczej w stronę oc procka idą, a mnie interesuje również oc ramu, bo ine sam cpu stanowi o wydajności przecież. Dlatego pytam, jak z oc cpu i ramu na tych płytach, lub jaką polecilibyście biorąc pod uwagę powyższe założenia. Czemu czepiam się tak tego ramu, bo obecną płytę chcę zmienić właśnie z tego powodu, jest ona wyjątkowo spartolona w tej kwestii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Jak chcesz zaawansowane OC to bierdz DFI. A OC RAMu zależy od OC proca więc się nie dziw że jest taka a nie inna kolejność. Zresztą ważniejsze jest 200MHz wiecej niż CL4 zamiast 5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 DFI mnie jakoś nie szczególnie interesuje (narowiste są). Wiem, że jedno zależy od drugiego, ale czemu jest to w większości przypadków całkiem pomijane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 DFI mnie jakoś nie szczególnie interesuje (narowiste są). Wiem, że jedno zależy od drugiego, ale czemu jest to w większości przypadków całkiem pomijane? Jeśli Ci DFI nie odpowiada to ABIT. Zresztą jak chcesz kręcić RAM to mimo wszystko DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A konkretnie którą DFI masz na myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 DFI Blood Iron, LanParty DK P35-T2RS. Zresztą wszystkie moba od DFI sa niezłe i mają świetne BIOSy. Kwestia ile chcesz wydać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Nie kupię droższej płyty niż za 400zł, to jest pewne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Dla mnie Fox lub DFI DK P35-T2. Sam stałem przed podobnym wyborem, zdecydowałem się na pierwszą opcję i jestem zadowolony. Dla mnie bezproblemowa płyta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) A jak wygląda u Ciebie oc? Cpu mamy podobne, próbowałeś go bardziej kręcić? A i troszkę off topic, czy mógłbyś mi zrobić zdjęcie frontu Twojej budy, interesuje mnie tylko miejsce montowania napędów 5,25 cala. Bardzo proszę B-) Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez Gavik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) A jak wygląda u Ciebie oc? Cpu mamy podobne, próbowałeś go bardziej kręcić?Jak na razie tylko to co mam w podpisie - fsb 400. Więcej mi nie potrzeba, dlatego nie próbowałem. A poza tym moje memki nie są najwyższych lotów ;) Płyta ponoć daje radę z fsb ok 540. Jak już pisałem, ja jestem mega zadowolony z zakupu. Od złożenia nie miałem z mobasem ani jednego problemu. Choć DFI na pewno w kwestii oc będzie lepszym wyborem. A i troszkę off topic, czy mógłbyś mi zrobić zdjęcie frontu Twojej budy, interesuje mnie tylko miejsce montowania napędów 5,25 cala. Bardzo proszę B-)Proszę bardzo :) Tylko się nie śmiać z koloru :P Dla mnie piękność :lol2: Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez kica1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Dzięki za fotki, nie wiesz gdzie można byłoby sanki do 5,25 cala do tej budy kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Wybrałem i kupiłem Abita IP35 jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...