SeloD Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. niedawno moja mamuska zmasakrowala ww model (ASUS A 3500L) zalewajac go herbata:/ byl czyszczony ale nic... podejrzewam ze siadla plyta glowna ( oby tylko ). Nie wie moze ktos jaki ona ma w srodku model? nie zapodam Everesta na zepsutym sprzecie:) Jak tylko plyta to moze z jakiegos szrotu by sie dalo dokupic...czekam i z gory dzieki za sugestie.pozdro ps tutaj cosik jest ale nie wszystko:/ http://www.xbitlabs.com/articles/mobile/di...0l_4.html#sect0 Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez SeloD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Widze ze nie bardzo wiecie:/ kurde to troche slabo:/ wybiore sie do serwisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 płyte glówną ciezko do niego kupic, szukaj ewentualnie na allegro na twoim miejscu sprzedałbym go jako uszkodzony i kupił używke innej firmy z panoramą 15,4 i nowszym designie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 płyte glówną ciezko do niego kupic, szukaj ewentualnie na allegro na twoim miejscu sprzedałbym go jako uszkodzony i kupił używke innej firmy z panoramą 15,4 i nowszym designie Tez tak mysle... ale kupowac Wide Screen'a? no moze w laptopie hmm...do PC w zyciu bym sobie panoramy nie zapodal:) popytam jeszcze moze znajomi maja na jakims szrocie.... niefartownie wyszlo:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Pogrzebalem troche i jesli dobrze sie orientuje chodzi o plyte Intel Montara-GML i852GM. Nie macie pomyslu skad takowa dorwac?:/ jakis szrot cokowliek... jakis sklep z uzywanymi czesciami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Intel Montara-GML i852GM to nazwa chipsrtu na tej płycie musisz szukac laptopa uszkodzonego ale ze sprawną plyta główną (wylana matryca etc), wątpie że znajdziesz takowego, szukaj na allegro, względnie na ebayu europejskim (nigdzie indziej plyty głównej nie znajdziesz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Intel Montara-GML i852GM to nazwa chipsrtu na tej płycie musisz szukac laptopa uszkodzonego ale ze sprawną plyta główną (wylana matryca etc), wątpie że znajdziesz takowego, szukaj na allegro, względnie na ebayu europejskim (nigdzie indziej plyty głównej nie znajdziesz) Wiem ze to chipset..innych danych poprostu nie ma:/ Dalem do zaprzyjaznionego sklepu. Serwis i diagnostyke zrobia za Free. Mozliwe ze maja gdzies ta plyte... jezeli zrobia to do 500 zł to sie opyla... Napisze na Forum jak sie to skonczylo:) ciekawe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 No i final nie jest zly... udalo mi sie zalatwic naprawe tego kompa ( wymiana plyty glownej wraz z touch padem ) za calosc zabulilem 620 zł wiec chyba nie jest tak zle ( cena nowego to przynajmniej 1,8 k zl:/ ) Klawiature jeszcze mi wymienia- wszystko smiga a mamuska jest zadowolona jak prosie w maju ( nie liczac 620 zl mniej w kieszeni:) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 stary chyba oszalales, sprawny laptop jest wart max 900 zł i nic więcej, wiec na moje oko ostro przepłaciłes (juz bym wolał sprzedac tego asusa jako uszkodzonego i kupić jakiegos FS/Aristo z celeronem 4xx za 1000-1200 zł, sprzet nowszy, szybszy) stary chyba oszalales, sprawny laptop jest wart max 900 zł i nic więcej, wiec na moje oko ostro przepłaciłes (juz bym wolał sprzedac tego asusa jako uszkodzonego i kupić jakiegos FS/Aristo z celeronem 4xx za 1000-1200 zł, sprzet nowszy, szybszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 (edytowane) stary chyba oszalales, sprawny laptop jest wart max 900 zł i nic więcej, wiec na moje oko ostro przepłaciłes (juz bym wolał sprzedac tego asusa jako uszkodzonego i kupić jakiegos FS/Aristo z celeronem 4xx za 1000-1200 zł, sprzet nowszy, szybszy) nowka?? no to powodzenia ze za tyle kupisz... pozatym w gre wchodzilo tez oryginalne oprogramowanie ktore nie mozna bylo nagrac na ten drugi ew. uzywany komp. Jeb... Microsoft:/ nie bede Cie meczyl wieksza iloscia szczegolow... tak czy siak sprawdzalem w wielu pkt i sobie krzyczeli ok 1 k zł:/ i naprawde nie wiem co za shit kupisz za 900 zł- bo NAPEWNO nie nowy laptop to wiekszy wydatek..ok sa np Asusy za 1,2k ale mimo wszystko jest to 2 x tyle. i do tego trzeba byloby doliczyc koszt oprogramowania... jedyna rada na obecna sytuacje to NIE zalewac laptopow herbata:) Edytowane 27 Kwietnia 2008 przez SeloD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Aristo = Fujitsu-Siemens jakbys nie wiedział kilkumiesięczne używki Aristo są do dostania za 1100-1200 zł spokojnie a nawet i taniej (celeron 4xx, dysk 60-80gb, 1 gb ramu ddr2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...