Markus1 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam Mam krótkie pytanie, czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z tą wersją procesora? Wszędzie aktualnie są dostępne tylko wersje z TDP 125W. Zastanawiam się czy AMD wypuściło tylko na początku kilka partii z TDP 89W, a później już tylko 125W. Zawsze to mniej ciepełka w budzie. Napiszcie proszę czy ktokolwiek miał, ma lub wie coś o możliwości dostania tego procka. Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Wraz z udoskonalaniem procesu technologicznego nowe procesory mają niższe napięcie zasilające. Równie dobrze możesz obniżyć napięcie w zwykłym X2 6000+ i bedziesz miał to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 No tak, ale AMD na prockach o zmniejszonym poborze mocy lepi nalepkę Energy efficient (widziałem taką na x2 5200+ którą kupowałem znajomej) co wyraźnie sugeruje zmniejszony pobór energii, czy coś pomyliłem? i myslę, że to chyba musi być kwestia odpowiedniej selekcji czy może inna rewizja procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 No ale ten zmniejszony pobór energii to tylko niższe napięcie zasilania. Większość procków bez problemu śmiga na obniżonym std. napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Tylko pytanie czy wszystkie mobo pozwalają obniżać napięcie poniżej def. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 nie wszystkie pozwalaja na napięcia poniżej def. (z BIOSU), ale w większości przypadków pod windą działa Crystal CPUID i tam mozna sobie zmniejszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...