Bones123 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 http://cgi.teac.de/dspd/downloads/manuals/...u_pm2000_de.pdf tu jest manual glosnikow teac'a. moze ktos to ma? jak to gra? swojego czasu to kosztowalo w cholere , ale teraz juz mozna dostac to za ok 800zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Szajse, po niemiecku nie kumam :) Jezli to ma 5 glosnikow to za 800zl nie spodziewalbym sie rewelacji. Do grania pewnie starczy. Za ta kwote wole moje Tannoy Mercury M2 mimo ze to tylko parka. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Szajse, po niemiecku nie kumam :) Jezli to ma 5 glosnikow to za 800zl nie spodziewalbym sie rewelacji. Do grania pewnie starczy. Za ta kwote wole moje Tannoy Mercury M2 mimo ze to tylko parka. Pozdro Dexter Kurde niewierz nic na ten temat niewypowiadaj się! Chcesz wywołać wojne ? Już takowa na temacie "Słuchawki" się dzieje :) PS. Pisze sie Sheise. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Mowilem ze po niemiecku nie kumam :) A wojna mi wystarczy jedna w Iraku. Proszono o opinie no to jej udzielilem. Wedlug mnie za 800zl nie da sie kupic "dobrego" zestawu glosnikowego 5.1 Biore pod uwage swoje wymagania i taki zestaw zdecydowanie by mi nie odpowiadal. Jak napisalem za 800zl wole kupic parke Tannoy Mercury M2. Nie jest to sprzet komputerowy tylko normalny zestaw glosnikowy do sprzetu Hi-Fi. Niewielkie kolumienki a wierz mi gra w Q3 dostarcza mnostwo dreszczy ze wzmacniaczem rozkreconym do polowy. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan_ Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 za 800zł to można kupić ze 2 głośniki a nie całe kolumny czy zestaw 5.1 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrWho Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Za 800zł to można sobie samemu jakiś zestawik mały 5.1 złożyć i napewno bedzie lepszy niż te z sklepu, Drewniane obudowy, duży subwoofer. Pozostaje tylko dokupić jakiś wzmacniacz a najlepiej samemu sobie go sklecić taki co by wzmacniał sygnał z 6 kanałów.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Rownie dobrze nie starczy nawet na polowe przyzwoitego glosnika, ale nie o to tu chodzi. W cenie do 1000 zl uwazam ze te Tannoyki jako parka przednia do pogrania na komputerze czy posluchania muzy z kompaktu to sa bezkonkurencyjne. Zawsze mozna dodac za 500 zl parke Tannoy Mercury M1 na tyl oraz jakis sub i centralny za kolejne 1000 a wtedy zyc nie umierac :) Ja mam tylko Mercury M2 i jak czasem poszaleje i odkrece wzmacniacz to szklanki w kuchni brzecza, a to sa niewielkie kolumienki z glosnikami 16cm. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Za 800zł to można sobie samemu jakiś zestawik mały 5.1 złożyć i napewno bedzie lepszy niż te z sklepu, Drewniane obudowy, duży subwoofer. Pozostaje tylko dokupić jakiś wzmacniacz a najlepiej samemu sobie go sklecić taki co by wzmacniał sygnał z 6 kanałów.... Głośniki - owszem najlepiej samemu zrobić, ale co do wzmachola proponuje kupić jakiegostaniego urzywanego wzmachola (ok 150-200zł 100W wzmachol ofkoz urzywany). Najdziwniejszy mój projekt był zrobienie z moich 2 pak...subwoofer z łóżka :) Efekt zajebisty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 ee ja za 1000 zloty widziales dobry zestaw 5.1 firmy voice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Moze i malutkie te Tannoye, ale w swojej klasie cenowej sa to jedne z lepszych dostepnych glosnikow, jezeli chodzi o jakosc dzwieku. nie popadajmy jednak w paranoje. za 800zl mozna kupic naprawde dobry zestaw 5.1 DO KOMPUTERA, ktory zapewni o wiele wiecej wrazen sluchowych nawet od tych dobrych, ale jednak tylko dwoch kolumienek. zeby bylo wszystko jasne i nikogo nie urazic, mam na mysli gry i filmy, a nie sluchanie muzyki. od jakiegos czasu staram sie byc ostrozny w swoich wypowiedziach:) Maq wie o czym mowie:) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Rownie dobrze nie starczy nawet na polowe przyzwoitego glosnika, ale nie o to tu chodzi. W cenie do 1000 zl uwazam ze te Tannoyki jako parka przednia do pogrania na komputerze czy posluchania muzy z kompaktu to sa bezkonkurencyjne. Zawsze mozna dodac za 500 zl parke Tannoy Mercury M1 na tyl oraz jakis sub i centralny za kolejne 1000 a wtedy zyc nie umierac :) Ja mam tylko Mercury M2 i jak czasem poszaleje i odkrece wzmacniacz to szklanki w kuchni brzecza, a to sa niewielkie kolumienki z glosnikami 16cm. Pozdro Dexter Całkowicie sie z toba zgadzam - kolumny jak na swoją cene są bezkonkurencyjne. Bardzo równa charakterystyka, nisko schodzący bas.... a na zestaw 5.1 trzeba wydać zdecydowanie wiecej. Lepiej kupic najpierw dobre głośniki przednie, a dopiero potem zbierać na pozostałe elementy typu centralny, sub, oraz głośniki efektowe. ps. w kuchni masz rezonans, albo szklanki sie stykają ze sobą ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 zeby bylo wszystko jasne i nikogo nie urazic, mam na mysli gry i filmy, a nie sluchanie muzyki.a czemu te tansze zestawy nie nadaja sie do sluchania muzyki :?: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Moze i malutkie te Tannoye, ale w swojej klasie cenowej sa to jedne z lepszych dostepnych glosnikow, jezeli chodzi o jakosc dzwieku. nie popadajmy jednak w paranoje. za 800zl mozna kupic naprawde dobry zestaw 5.1 DO KOMPUTERA, ktory zapewni o wiele wiecej wrazen sluchowych nawet od tych dobrych, ale jednak tylko dwoch kolumienek. zeby bylo wszystko jasne i nikogo nie urazic, mam na mysli gry i filmy, a nie sluchanie muzyki. od jakiegos czasu staram sie byc ostrozny w swoich wypowiedziach:) Maq wie o czym mowie:) pozdrawiam Peace and not war :) To prawda - jeśli chcesz mieć koniecznie głośniki ze sklepu to mozesz w sumie dostać wmiare dobre zestawy 5.1 za te 800zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Za 800zł to można sobie samemu jakiś zestawik mały 5.1 złożyć i napewno bedzie lepszy niż te z sklepu, Drewniane obudowy, duży subwoofer. Pozostaje tylko dokupić jakiś wzmacniacz a najlepiej samemu sobie go sklecić taki co by wzmacniał sygnał z 6 kanałów....zrobienie samemu glosnikow to jeszcze prosta sprawa, poza dobraniem zwrotnicy, aby uzyskac liniowa charakterystyke. jednak zrobienie dobrego wzmacniacza, najlepiej na elementach dyskretnych (na scalakach to kazdy glupi potrafi;), to juz wyzwanie dla najlepszych. do tego dochodzi spory koszt wykonania zasilania. tak wiec, w tym wypadku lepiej za rada Maq'q udac sie na gielde i za kilka zlotych nabyc stary, ale jary wzmacniacz i cieszyc sie swoimi wlosnorecznie wykonanymi kolumnami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Zrobic wlasnorecznie zestaw glosnikowy (kolumne) nie jest prosto. Zeby brzeczala to i owszem mozna zawsze cos sklecic ale zeby grala tak jak nam sie marzy to trzeba troche pogimnastykowac glowe. Glosniki maja swoje parametry Thiela-Smalla (chyba przekrecilem nazwe :( ) i dzieki nim sie wylicza m.in. jaka objetosc powinna miec obudowa, czy glosnik nadaje do obudowy zamknietej czy moze do bass-reflex, jaka czestotliwosc rezonansowa bedzie posiadal glosnik i wiele innych rzeczy. Ogolnie zagadnienie bardzo obszerne. Natomiast wzmacniacz mozna zrobic na ukladzie scalonym i wcale nie bedzie mial kiepskich parametrow. Obecnie jade na wzmacniaczu zrobionym wlasnorecznie na scalakach LM3886 i patrzac po roznych instrukcjach wzmacniaczy dostepnych w sklepach to okazuje sie ze niekiedy ten moj ma 10 razy mniejsze znieksztalcenia 8O Robienie wzmacniacza na "elementach dyskretnych" to zajecie raczej dla bardziej doswiadczonych i posiadajacych pewne przyrzady amatorow-lektronikow. Taki wzmacniacz wymaga przewaznie regulacji a na scalakach nie. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Zrobic wlasnorecznie zestaw glosnikowy (kolumne) nie jest prosto. Zeby brzeczala to i owszem mozna zawsze cos sklecic ale zeby grala tak jak nam sie marzy to trzeba troche pogimnastykowac glowe. Glosniki maja swoje parametry Thiela-Smalla (chyba przekrecilem nazwe :( ) i dzieki nim sie wylicza m.in. jaka objetosc powinna miec obudowa, czy glosnik nadaje do obudowy zamknietej czy moze do bass-reflex, jaka czestotliwosc rezonansowa bedzie posiadal glosnik i wiele innych rzeczy. Ogolnie zagadnienie bardzo obszerne. Natomiast wzmacniacz mozna zrobic na ukladzie scalonym i wcale nie bedzie mial kiepskich parametrow. Obecnie jade na wzmacniaczu zrobionym wlasnorecznie na scalakach LM3886 i patrzac po roznych instrukcjach wzmacniaczy dostepnych w sklepach to okazuje sie ze niekiedy ten moj ma 10 razy mniejsze znieksztalcenia 8O Robienie wzmacniacza na "elementach dyskretnych" to zajecie raczej dla bardziej doswiadczonych i posiadajacych pewne przyrzady amatorow-lektronikow. Taki wzmacniacz wymaga przewaznie regulacji a na scalakach nie. Pozdro Dexter Dla początkującego JEST niewątpliwie ciężko zrobić własną kolumne, ale jeśli masz bądź miałeś dobre oceny z matmy i fizy to najgorsze co moze ię drażnic to sam projekt takiej obudowy. Gdy masz już projekt to potem reszta idzie wmiare sprawnie. Wzmacniacz- jak mówiłem lepiej kupić urzywany sprawny za 100zł, a czasem trafia sie tańszy. Robienie wzmacholi pozostawmy expertom :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bones123 Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 jesli nikt nie kuma to mozna wejsc ponownie na main site i klicka w english. mnie chodzi o to czy ktos to slyszal w akcji i moze porownac do dostepnych zestawow w polsce. teac oferuje w cenie zestaw kodekow na pokladzie co w tej kategorii cenowej nie jest spotykane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...