Jabolewski Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak w temacie mam problem z dyskiem który sam przestawia się w tryb pracy pio. Windows się ładuje 15 minut do tego często się przez to zawiesza, zmieniam tryb na UDMA poprzez usunięcie kontrolera z managera sprzętu potem sam się ładuje jest dobrze fajnie UDMA potem znów sam wraca często po zawieszeniu albo coś. myślę też, że ten tryb powoduje u mnie blue screeny i zawieszenia się kompa w tym tkwi problem ze w biosie mam pio 0 1 2 3 4 i auto albo UMDA disabled albo auto Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Jabolewski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Nie usuwaj dysku tylko usun kontroler, po restarcie winda sama zainstaluje kontroler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolewski Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Mówie że to robie ale on sam się przestawia przecirz pisze w temacie ze sie sam przestawia ameryki ziomus nie odkryłeś Wrzuciłem dysk na slawe(bez mastera zeby nie było neidomówien) i po odpaleniu windowsa znaczy z tym paskiem loadink robil sie blue screem Jak coś próbowałem też w rejestrze Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Jabolewski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Mówie że to robie ale on sam się przestawia przecirz pisze w temacie ze sie sam przestawia ameryki ziomus nie odkryłeś Wrzuciłem dysk na slawe(bez mastera zeby nie było neidomówien) i po odpaleniu windowsa znaczy z tym paskiem loadink robil sie blue screem Jak coś próbowałem też w rejestrze Pisales ze usunoles dysk a ja mowie zebys usunol kontroler a nie dysk, zasadnicza roznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolewski Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 przejęzyczyłem się, pomyśl jak można dysk odłączyć co kablem i sie dziwiłem, że się nie włącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 przejęzyczyłem się, pomyśl jak można dysk odłączyć co kablem i sie dziwiłem, że się nie włącza Ano mozna bo niby skad mam wiedziec ktory dysk usuwasz, byc moze dodatkowy, bo systemowego nie usuniesz. Tasma sprawna (dla pewnosci wymienic, i dobrze docisnac), systemowy powinien byc na master, sprobuj tez wysstartowac tylko z dyskiem systemowym. Uruchomic komputer tylko z wierszem polecenia i wykonac chkdsk /f. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 A z ciekawości zapytam...jakie masz mobo? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 looknij http://winhlp.com/node/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolewski Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Moja płyta to asus p5n-e 650i sli Prbolem w tym że umie przestawić na UDMA ale to samo wraca po zawiszeniu kompa Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Jabolewski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cor3y Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 A ja zapytam inaczej - masz zainstalowane Nero z serii 8.x.x.x ? Jeżeli tak, to wywal je, zresetuj kontroler i twoje problemy znikną. Nie wiem czemu, ale widziałem już na kilku kompach, że zaraz po instalacji Nero tryb DMA szalał - i reset kontrolera pomagał tylko na 1 uruchomienie. Na Nero 7.x.x.x problem nie występował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolewski Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Miałem wydaje mi sie nero 8 ale skonczyła mi się wersja testowa i chyba wywaliłem narazie jestem w fazie testów jeśli do jutra coś sie jeszcze stanie to przeinstaluje windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...