Skocz do zawartości
pieczara

Kofiguracja Drukarki Sieciowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały problem z drukarką sieciową dostałem w biurze lapka i wydawałoby się że wszystko jest ok (internet działa :) ) nie zainstalowana była jednak drukarka sieciowa (hp 3055). Pierwszy raz instalowałem drukarkę w sieci ale wszystko poszło prawie jak po maśle gdyby nie to że nie chce drukować.

Na lapku jest winxp, zgodnie z instrukcją, zrobiłem wszystko z kreatorem i drukarka jest zainstalowana i ustawiona jako domyślna.

Problem pojawia się gdy chcę drukować, strona testowa w konfiguratorze nie chciała się wydrukować, to samo z innymi programami np.notatnik, word ale znalazłem zarzędzie które zainstalowało się ze sterownikami nazywa się HP ToolboxFX i są tam pokazane ustawienia i takie tam jest tez wydruk strony konfiguracji czcionek i inne i wszystkie się drukuja bezproblemowo z czego wynika że lapek powinien chyba drukować normalnie z innych programów.

Czy ma ktoś blade pojęcie co jest nie tak?

Na innym laptopie drukuje się bezprzewodowo przez livbox, cała sieć (2 lapki, livebox i drukarka) jest połączona przez switch ze sztywnymi ip.

Edytowane przez pieczara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi