Skocz do zawartości
joshua

Czy moja grafa pada?

Rekomendowane odpowiedzi

Przychodzę do domu po pracy , włączam monitor i widzę taki odbrazek

MOJA GRAFA. Próbowałem odświerzać , otwierać inne aplikacje ale wszędzie mam takie jaja... Komp chodził już 24 godziny bo ściągalem mp3 z megaradio.Dodam , ze mam Zalmana na tym Radku z rurą cieplną (już kilka miesięcy) i nigdy takich jaj nie było. A może to nowe sterowniki? Co o tym sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem ostatnio podobne problemy, najpierw myslalem ze to monitor wiec oddalem na gwaracje ale jak wrocil i dalej to samo to wyszlo na to ze grafa padla(ze odrazu na to nie wpadlem ;) )

tyle ze umnie paski byly szara i szly przez caly ekran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywietrzyłem w chacie :wink: i problem znikł. Wynika z tego , że coś się przegrzewało. Kurczę nie chcę rezygnować z tego Zalmana bo wiatraczek mnie do szału doprowadzał. Może ściągnę jakiś BIOS od Herculesa LE 250/250 i to załatwi sprawę? Pytanie co się może przegrzewać ? Rdzeń czy pamięci ? Na pamiątkach mam dodatkowo radiatory. Karta jest w tej chwili nie kręcona tzn. nominalnie 275/275...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac to te zalmany to lekkawa kiszka ....moj kumpel ma takiego zalmana na titanium 4400 i tak mu sie przegrzewa karta ze i tak musiał zarzucic wiatraczek :wink: pewnie rdzen sie przegrzewa sprubuj na probe zarzucic jakis wiatraczek moze pomoze albo otwórz obudowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawę rozwiązałem. Problemem było umieszczenie karty DVB TT1,3 pod Radeonem. Układ tej karty tak się nagrzewa w czasie dekodowania , że aż parzy !!! Siłą rzeczy Radek też się nagrzewał bo odległość między nimi nie przekraczała 5mm. Zapodałem wiatrak zalmana 92mm na 5V i z czapy !

Dzięki za próby pomocy. Jakbym w porę nie zauważył problemu to by się nowa grafa szykowała :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...