adas01 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 cooler jak w topiku. nie mam kaski ani ochoty chwilowo inwestować więc myślę o wyszlifowaniu sobie od spodu jakimś pilnikiem tak z 1mm i przyklejeniu/przykręceniu płytki miedzianej o takiej samej grubości. ktoś próbował tego? ps. gdzie kupić trochę miedzi (najlepiej tak grubości 1mm) ? jeśli pytanka lamerskie :lol: to wybaczcie. szukałem ale nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 cooler jak w topiku. nie mam kaski ani ochoty chwilowo inwestować więc myślę o wyszlifowaniu sobie od spodu jakimś pilnikiem tak z 1mm i przyklejeniu/przykręceniu płytki miedzianej o takiej samej grubości. ktoś próbował tego? ps. gdzie kupić trochę miedzi (najlepiej tak grubości 1mm) ? jeśli pytanka lamerskie :lol: to wybaczcie. szukałem ale nie znalazłem. imho takie polaczenie miedzi i alu tylko pogorszy sprawnosc tego coolerka. jest juz wersja z miedzianym kolkiem po srodku - kosztuje chyba cos kolo 50-60zl ? musialbys naprawde dokladnie zeszlifowac podstawe a potem jakos dobrze polaczyc oba materialy - pasta srebrna miedzy nimi, czy jakies luty - inni na pewno doradza. stawiam jednak ze wiekszosc powie ze to niezbyt dobry pomysl :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Powiem krotko, bezsensu. Pilnikiem za ch.ja nie uzyskasz tak plaskiej powierzchni, zeby zamocowac plytke miedziana. Pozatym nic to nie da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Ehh. lepiej kup paste polerską i wygładz jak tylko sie da :) Ja bym nie kombinował na twoim miejscu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 jest taki cooler , bodajże Spire GoldenPlate - chyba z niego zaczerpnąłeś pomyślunek ale sobie odpuść - kiła jest gorszy od noname 60x60 za 12 zeta bo ma wyższą temp - po prostu tak jak radzili: pasta polerska , na lusterko zrobić spód i jakąś dobrą np ArcticSilver chociażby zapodać i na pewno będzie lepiej niż z tą twoją płytką miedzianą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 zapilowal bys sie na smierc tym pilnikiem! poza tym zapinka w tym coolerze jast na tyle slaba, ze jak bys dodal 1mm miedzi, to tylko bys polepszyl docisk. pamietam jak w technikum facet kazal nam robic mlotki:) z ... nozy tokarskich!!! dziesiec brzeszczotow stracilem, zeby to bydle przepilowac, o szlifowaniu nie wspomne. dodam, ze to technikum elektroniczne!?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 wygladz spod i wiatrak na 17v pusc to go schlodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 na 17v to chyba gora tydzien czasu pochlodzi i pohalasuje i przestanie chodzic i halasowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 na 17v to chyba gora tydzien czasu pochlodzi i pohalasuje i przestanie chodzic i halasowac ;)nie martw sie,pochodzi dluzej niz tydzien mozna se jeszcze zrobic regulacje 10 do 17v i dostosowywac do obciazenia proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 cooler jak w topiku. nie mam kaski ani ochoty chwilowo inwestować więc myślę o wyszlifowaniu sobie od spodu jakimś pilnikiem tak z 1mm i przyklejeniu/przykręceniu płytki miedzianej o takiej samej grubości. ktoś próbował tego? ps. gdzie kupić trochę miedzi (najlepiej tak grubości 1mm) ? jeśli pytanka lamerskie :lol: to wybaczcie. szukałem ale nie znalazłem. Może zastosujesz tunel na zewnątrz bude :?:. Takie rozwiązanie siem sprawdza (kiedyś miałem cosik takiego zrobionego z butelki po wodzie Żywiec :P ) :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...