serbit Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) witam na poczatek nie bede sie rospisywał za bardzo o całym chłodzeniu dodam tylko ze na dole jest chłodnia bwa122 rev 1 na górze bwa 123 rev2 bloczki mipsa czipsetowe (obecnie) pompa Echeim 1250 wysokosc podnoszenia słupa wody 2.0 metry 1200l/h moc pobierana 28W międzyczasie upłynęło trochę wody płyta poszła w zaświaty a jej miejsce zastąpiła GA-EX38 DS5 zakupiłem bloczek NexXxoS HP Pro (uzywka) rozwierciłem otwory wlotowe i wylotowy budę zaniosłem do ciecia woda (niestety trzeba było wszystko roznitować i ponitować później) wykleilem wszystko mata bitumiczna a miejsce na pompe wyłozylem habka falista(akustyczna) podczas tygodniowego obciazenia nonstop programem foldig do obliczen rozproszonych Folding@home procek nie przekroczyl temp 60'C wachala sie ona w okolicy 55'C (oczywiscie rdzenie) nap 1.35-1.39V taktowanie 450x9 w budzie ok 35'C mierzone sądą mostek mierzony sondą z panelu 60'C u podstawy radiatora podczas normalnej pracy procek ma ok 40'C na jajkach a mostek 50'C oczywiscie rezik mojej produkcji dodatkowe zasilenie dla wentyli sterowane z panelu Edytowane 2 Grudnia 2008 przez serbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 :huh: I gdzie ta galeria? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 juz sa foteczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 jakiś taki sam bałagan ja widzę ;) rezik dosyć kiepsko umiejscowiny i zamocowany ale bardzo fajna konstrukcja. jakie wentyle masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) niestety co do bałaganu masz racje nie dało sie za bardzo go uniknąć bo jedna chodnica na dole druga na gorze do tego panel X-fi, panel do kart, flop, dwa napędy na ata, 3 dyski i panel z regulacja obrotów i odczytem temperatury co do wentyli na górze 3x120 Acutake wiejące do góry przez co są trochę głośniejsze ale na ok 600obrotow na dole 2x120 Qoltec ChillFan również pracują na "plecach" na ok 800 obrotów wywiewowy pod zasilaczem 120 Xilence na 900 obr wwiewowy na dyski 92 Acutake i taki sam na przeciwko mostka 1200 br na wszystkich wentylach które zasysają założony filtr od okapów kuchennych (50x50cm za 3zł w sklepie) plan wodnego ten po lewej plan Edytowane 7 Maja 2008 przez serbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 IMO można było zrobić tak (trochę mniejsza pajęczynka z węży): Pompka>>chłodnica dolna>>GPU>>CPU>>Chłodnica górna>>Rez>>Pompka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) pewnie masz racje ale chciałem żeby najbardziej rozgrzane powietrze wylatywało przez górna chłodnice czytałem tu i tam to kolejność podłączenia raczej nie ma znaczenia gdyż ciecz w układzie ma zbliżona temperaturę ale tak tylko czytałem jak wydobrzeje po małym wypadku rowerowym to coś pokombinuje :P Edytowane 9 Maja 2008 przez serbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Czym wyciąłeś tak prosto wejścia na wentylatory ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Pewnie tym budę zaniosłem do ciecia woda (niestety trzeba było wszystko roznitować i ponitować później) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 co do ciecia to zapodaje wam adres www.stelmet.net a do wykonania to nawet nie musiałem za bardzo sie trudzić powiedziałem na miejscu co i jak a on w parę minut zrobił rysuneczek i po zawodach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) Zdradzisz ile kosztuje takie proste cięcie waterjetem? PS. Błagam, popraw to "sądą" >.< Edytowane 14 Czerwca 2008 przez LiquidForce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...