Halfi Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Witam, jako ze jestem laikiem w sprzecie sieciowym prosze o pomoc w wyborze rutera do domu. mam takie wymagania - wifi minimum g - 4x lan 1Gb/s jako mile widzane opcje - wbudowany modem ( mam dialog czyli annex b ) - mozliwosc podlaczenia drukarki na usb W chwili obecnej mam Dialog 6Mb/s i musze sie łączyc z netem przez ich program ktory stworzył polaczenie WinPoET uzywajac loginu i hasla. I tu rodzi sie moje podstawowe pytanie czy kazdy ruter umozliwa to ? czy trzeba jakis bardziej wymyslny sprzet ? lub moze nadal bede musial laczyc sie tym smiesznym dialogowym programikiem z roznych komputerow ktorym chce udostepnic internet ? Proszę o rozwiane moich wątpliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 wrzucasz login/pass do konfiguracji routera i zapominasz o tym durnym appsie. co do wyboru samego routera... sa juz w przystepnej cenie z portami 1Gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 zalezy za ile uwazasz przystepna cene, ostatnio w MM widzialem jakiegos linksysa czy innego dlinka ktory spelnial te wymagania w cenie troche ponad 300pln Mam nastepne pytanie zalozmy kupie ruter bez modemu, i podlacze modem dialogowy i skad mam wiedziec lub miec pewnosc ze bedzie gdzie wpisac ten login i haslo ? czy to juz jest standart poprostu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 jesli obsluguje PPPoE/PPPoA to na pewno bedziesz mial na to miejsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 dzisiaj zmienili mi lacze na 6mbit w dialogu, chwilka sam na sam z routerem i po chwili wszystko smiga dalej. router to wrt54gl a modemik dialogowy od 2 lat niezmiennie calypso (trza bedzie go odkurzyc, bo schowany troche pod biurkiem i kurz wciaga). jesli tez masz calypso polecam kupic osobny router ze wsparciem dla PPPoE i po klopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 moze ktos powiedziec cos na temat tego rutera Linksys'a http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=15743 oplaca sie to brac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...